Топ 10 на най-популярните танцьори на всички времена

В продължение на много години е известно, че танцуването е една от най-красивите форми на изразително изкуство, въпреки че стиловете със сигурност се променят през годините. С толкова много различни стилове и типове, които можете да вземете - от съвременния танц, до батъта до джаза, и практически всичко друго, което можете да размишлявате междувременно - латино, breakdancing, улични танци и др., Танците имат начин да говорят номера, по начин, който не би могъл да доведе до други методи на комуникация.

Тези 10 най-популярни танцьори на всички времена са всички майстори на техния танцов стил, както и още няколко. Надяваме се, че ви харесва, но винаги, както винаги, ни уведомете в коментарите по-долу, ако смятате, че трябва да сте добавили към списъка.

1 - Марта Греъм

Връх 10 Most Popular Dancers of All Time 1

Източник: Pinterest

С над 150 различни творби, създадени по време на кариерата си, не би било неразумно да се съгласи с твърдението, че Марта Греъм е "Майката на съвременния танц". Нейните ходове и хореография са променили начина, по който хората мислят за танца, като се отдръпват от по-традиционните стъпки, които обикновено се занимават с балета, като създават израз, който не само е изразителен, но и разказва една досадна история.

Ако 150 завършени работи не бяха достатъчни, Марта Греъм може да се похвали с много повече. Тя е първата танцьорка, която някога е изпълнявала в Белия дом, а нейните танцови движения са обичани, обожавани и репликирани в различни форми, във всички стилове на съвременния танц.

2 - Рудолф Нуреев

Връх 10 Most Popular Dancers of All Time 2

Източник: Pinterest

Тази блестяща танцьорка загина вследствие на усложнения, свързани със СПИН през 1993 г., на възраст 54 години, но преди това той определено е известен като един от най-талантливите и специални танцьори от цял ​​свят. Роден в Съветския съюз и във влак, навсякъде, майка му за първи път го накара да танцува, като го и сестрите му да видят балет, за който той се влюби. Неговата любов и страсти се насърчаваха като млад и влезе в танцовото училище много по-късно, отколкото се очакваше от другите ученици, най-вече поради намесата, причинена от Втората световна война, но това изобщо не му пречи. За три години става режисьор в Парижката опера по балет и е главен хореограф в същия балет за магия. На него му е даден прякорът "Lord of the Dance" заради неговия изискан танцов стил.

3 - Джийн Кели

Връх 10 Most Popular Dancers of All Time 3

Източник: Pinterest

Не можеш да говориш за най-великите танцьори на всички времена, без да се споменава специално за Джийн Кели. Името му избухна в прекрасната епоха на холивудския музикант, познат не само за танците му, но и за неговия новаторски стил и хореография. Смес от различни форми на танци. Генът използва стъпки и движения от чешми и съвременни танци, заедно с балет, бална зала и др., Създавайки почти хибриден подход към експресивното изкуство.

Неговият стил копира почти толкова, колкото танцовите му движения, а Джийн Кели даваше възможност на другите художници да играят наоколо с изразяване на музика и хореография. Толкова много, всъщност, че Майкъл Джексън е един от съвременните художници, за да му отдадат почит. Беше момчетата и бели чорапи, които направиха своя белег на друг от най-големите танцьори в света, като Майкъл разтърси външния вид на корицата на своя албум "Off The Wall".

4 - Майкъл Джексън

Връх 10 Most Popular Dancers of All Time 4

Източник: Pinterest

Всъщност, макар че сме в темата на Майкъл Джексън, вероятно бихме го добавили и към списъка, един художник, известен като иновативен по повече от един начин.

Натискайки границите на съвременната музика, модата, танците и много повече, стилът на Майкъл е копиран от хиляди други художници от всички части на света. Ушер, Джъстин Бийбър и дори Джъстин Тимбърлейк са заявили, че това музическо чудо е вдъхновение и е известен като един от най-великите танцьори на всички времена, заедно с това, че е един от най-големите музикални художници на всички времена.

5 - Мадхури Диксит

Връх 10 Most Popular Dancers of All Time 5

Източник: Pinterest

Тази 50-годишна е известна по целия свят не само за танцовите си умения, но и за актьорските й умения, а тя е наградите и номинациите, за да го докажат. Известно най-вече за ролята си в индустрията за китайски филми, тя е номинирана за награда за най-добра актриса в Fanfares 14 пъти, с четири победи под колана си, заедно с друга за "Най-добра поддържаща актриса" и още една специална награда.

Разбира се, талантът трябва да отиде някъде и тя се е преместила от толкова много филми и танцуващи роли, за да поеме съдийска роля. Има четири сезона на шоута за талантливи таланти, а тя също така се включва и в сценичното производство. Разбира се, всичко това е красива съпруга и майка. Изглежда, че тя наистина има всичко.

6 - Джинджър Роджърс и Фред Астайър

Връх 10 Most Popular Dancers of All Time 6

Източник: Pinterest

Знаем, че не е конвенционално да попъвате двама души заедно, но заедно тези двама танцьори наистина бяха нещо забележително заедно. Очевидно й се струваше, че носи сексапил, докато купува кошници с чар и заедно те дават на стотици и хиляди американци нещо, което да гледа усмихнато в ерата на голямата депресия. В периоди, в които танцуването не е преобладаващо, те го правят по-достъпен и по-привлекателен за масите, може би дори да ни помага да гледаме на танци по същия начин, по който го гледаме днес.

7 - Джоакин Кортес

Връх 10 Most Popular Dancers of All Time 7

Източник: Pinterest

48-годишният испански танцьор Йоакин Кортес е добре известен не само за балетен танц, но също и за танцуване с фламенко и танцьорка, която от много ранна възраст прояви много голям интерес към изкуството. Той е приет в, а след това е пътувал със света, испанския национален балет, а той дори става основен, соло изпълнител по време на това приключение също. Не след дълго той създава първото си международно турне, като му дава пълен контрол над всеки аспект на шоуто и танца, което му позволява да се обърне и да превърне испанските си корени заедно с класическите балетни стилове.

8 - Михаил Баръшников

Връх 10 Most Popular Dancers of All Time 8

Източник: Pinterest

Дори и тези, които не знаят танц, изглежда знаят кой е този човек - Михаил Баръсников. Просто ще забравим факта, че някога е играл любовника на Кари Брадшоу в "Секс и град" и се фокусира върху танцовата си кариера. Младите и младежките му погледи са допринесли за неговата танцова чарад, най-вече за балет, но понякога и за други територии. Мнозина познават този човек като един от най-великите балетни танцьори на всички времена, но ние ще ви обсъдим много.

9 - Елинор Пауъл

Връх 10 Most Popular Dancers of All Time 9

Източник: Pinterest

Друга актриса и танцьорка, Елинор Пауъл е живяла през 1912 до 1982 г. и със сигурност е направила име за себе си в танцуващия свят, това е сигурно. Всъщност, през тридесетте и четиридесетте години тя се превърна в слава, известна с големи музикални филми, и прекрасните си соло парчета в тях. Едва когато тя беше само на шест години, тя първо започна да танцува, балет, за да започне, преди да продължи да тества водата с други стилове. Тя бе танцувала в нощни клубове, преди да е била дори тийнейджър, и само на 16 години усвои изкуството на танцуващите танци, които я видяха,.

Подобно на някои от останалите в този списък, Елинор Пауъл е известен с работата си по време на "Златната епоха на Холивуд", силно наситена с музикални номера и дори е класифицирана като една от водещите звезди на танцуването за MGM по това време. Някои дори стигнаха дотам, че единственият човек, който би могъл да се доближи до таланта си, беше Фред Астайър.

10 - Хритик Рошан

Връх 10 Most Popular Dancers of All Time 10

Източник: Pinterest

Човек, който е известен със своите актьорски умения в индийската филмова индустрия, Хритик Рошан също е класиран като един от най-добрите танцьори в Боливуд, ако не и най-добрият. Често в търсенето на този талант той се смята за един от най-платените актьори в Индия, нещо, което, разбира се, беше подпомогнато, работейки в тясно сътрудничество с баща му, режисьора Ракеш Рошан.

Leave A Comment

7 + 1 =