Трябва ли да се самоуправлявате с акне или да отидете да видите дерматолог?

Според прессъобщение, което току-що пристигна в моята пощенска кутия, само 10% от канадците търсят медицинска помощ за акне и други кожни проблеми.

И знаеш ли какво? Напълно разбирам защо. Както открих по време на Големият метод за пречистване на мазнини през 2010 г., там има'много трябва да сте скептични по отношение на акне практикуващите и техните стандартни съвети за този кожен проблем. Бързо презареждане за тези от вас, които просто се присъединихте към нас: Откакто аз'(или поне аз бях), реших да дам OCM отидете миналата година въз основа на стотици онлайн свидетелства за това как тя омекотява кожата, изтрива порите и бръчките и като цяло прави кожата изглежда като близо до безупречен, тъй като получава. OCM включва почистване на лицето ви със смес от рициново масло и маслини, джожоб или друг вид масло.

Никога не е бил толкова подходящ терминът "епичен провал". (Ето защо има много, за да бъдем скептични по отношение на народните лечения!) Въпреки, че не съм имал'"Твърде сериозни кожни проблеми, инфекцията, която причинява след три или четири опита е толкова тежка, че се самооправях и търсех медицински съвети ... И трескаво Googled с надеждата да намери някой, всеки, който знаеше как да оправи каквото направи на кожата ми.

За щастие, нещата вече са доста нормални сега (повече за това в секунда), но това, което остава, са доста силни мнения по цялата тема на конвенционалните срещу традиционните акне лечения. Нека споделя.

АКО ТИ'ВЪВ ВЪЗДЕЙСТВИЕТО В САМОЛЕТНИЯ КАМЪК, ВИЕ ТОВА...

Просто защото няма проучване'не съществува'не означава'т работа.

Лекарите обичат проучванията. аз мога'да ти кажа колко пъти съм'ви интервюира дерматолог, който е разпуснал съставката du jour само защото там няма't е публикация, публикувана в партньорска книга Annals of Dermatology. Добре, най-вече те'има право има много скитни неща в областта на красотата. Надявам се в бурканче и всичко това. Но в същото време струва пари "много пари" за провеждане на проучване и ако има'няма пари да бъдат направени от темата тогава познайте какво? Изследването е'не се случва. Ето защо ние все още не'Не знам много за това как (неподлежащи на патентоване) естествени съставки засягат кожата. Доколкото ми е известно, няма проучване за чернодробното масло и акнето, но аз'Постоянно получавам свидетелства за това колко е помогнал на хората'на кожата. Ако имаш'не го видях все още, проверете тази публикация за повече deets.

Лекарите обичат да Ви предписват хапчето.

Това е само моето лично мнение тук, но ми се струва, че пероралните контрацептиви са надценени. Изглежда като решение за всичко. Лоша кожа? Менструални крампи? Нередовни периоди? Тук изпробвайте хапчето. Имаше една велика статия в Macleans преди няколко години за реакцията и колко жени търсят алтернативи. За кожата, знам, че наистина може да помогне с акнето, но със сигурност не е'т дългосрочно решение и тъй като идва с някои доста сериозни странични ефекти, продължава да е последно (не за първи път) курорт.

Много от тях също обичат Accutane.

Това ме кара да бях луд. Ако може да споделя моя опит? По време на най-лошото от моето OCM бедствие, аз виждах един MD (не дерм, умът ти) в едно от Торонто'на най-добрите акне клиники. След няколко седмици на антибиотиците, когато му казах, че не бях'Тъй като виждам каквото и да е подобрение, той ми каза, че "ако щяха да работят, щяха да имат вече" и че единственият ми вариант ще бъде шестмесечен курс на Accutane.

Бях безмълвен. Кой знаеше, че са хвърлили кърпата само след две седмици и току-що ги предадоха като бонбони? Междувременно рисковете и нежеланите реакции са толкова сериозни, че съдебните дела в САЩ са успешни. Подобно на хапчето, мисля'е последно лечение и, за щастие, следващият лекар, към когото отидох (този истински дер), се съгласи. Той ми каза, че не съм'Тонът на антибиотиците е достатъчно дълъг - шест седмици е нормалната времева рамка, за да се видят резултатите и под негова грижа OCM нещо е просто една лоша памет сега. аз мога'Не вярвайте на другия лекар'ти ми го предписал за самоиндуцирана краткосрочна кожна инфекция ... и аз'd ДА БЪДЕШ да го вземе, ако не'Излязоха от тази клиника!

Други перорални лекарства също имат неприятни странични ефекти.

Освен двете големи страшни такива, които споменах по-горе, има антибиотици и диуретично лекарство, наречено спиронолактон, което е предписано да не е етикетирано за акне поради нейните антиандрогенни ефекти. Техните нежелани реакции могат да бъдат управляеми в краткосрочен план, но аз'не съм толкова сигурна, че да бъдеш на тях от много месеци е добра идея. Антибиотиците унищожават вашите добри бактерии заедно с лошите ... и диуретичните свойства на Спиро разрушават основни минерали и хранителни вещества от тялото.

Локалните разтвори могат да раздразнят и изсушат кожата ви.

Все още си спомням още един доктор'за мен, преди години, когато аз'd попитах какво мога да направя, за да се справя с шепата breakouts'd като часовник да съвпадне с моя менструален цикъл. Тя препоръчва да се приложи тънък слой бензоил пероксид върху цялото ми лице, което според мен направи кожата ми много суха и люспеста. - Е, ти'тогава просто ще трябва да бъдем бледо! "- беше нейният отговор.

Какво? Аз не'не знам за теб, но аз'По-скоро просто имайте двата или три пъпки. Същото нещо се отнася и за лечения с рецепта като Retin-A. аз'дори опитах лекарство, наречено Sulfacet-R, индуциращо люспи, което беше напълно безполезно според дермата, която в крайна сметка спаси кожата ми. Когато инфекцията Ви е много дълбока в порите (благодарение на OCM!), Точните решения просто могат'не го достигайте.

Много от тези лечения са скъпи и въпреки това не могат да доведат до трайни резултати.

Ако имате добър план за наркотици, тогава не трябва да се лекуват никакви лекарства'Не влагайте прекалено много в джоба си. (Нашите самостоятелно заети тип aren'но има ли някой да е забелязал колко от новата порода лекари по кожата са склонни да налагат скъпи лазерни процедури заедно с продукти от собствените си линии за грижа за кожата? То'може би малко сенчесто, ако ме питате. Лазерно лечение особено. Докато знам от първа ръка, че могат да правят чудеса за други кожни проблеми (продължавайте да четете и аз'ще ви кажа как), за активно акне I'Просто не съм убеден, че резултатите ще продължат. Поне един от най-добрите дерматолози, които също преподава в канадски университет, потвърди това за мен.

Нито едно от тези неща не стига до основната причина за акне.

И това ме довежда до основните си грижи за медицинските решения. Индустрията'не е чантата на трикове'Включвайте всичко, което всъщност лекува проблема; то'всичко е за "управление на болестта". И аз мисля така'Недостатъчен начин да го гледам, защото моето мнение за акнето е, че там'винаги е основна причина за това.

ВЪПРЕКИ ТОВА. Аз все още вярвам, че MAINSTREAM MEDICINE може да помогне на кого...

Естествените опции могат да направят толкова много.

Както повечето от вас знаят, аз'm луд, когато става дума за масло от черен дроб на треска. аз мога'не го препоръчвайте достатъчно и докато приемате правилната марка (зелена паша) и в точното количество (около 1-2 ч.л. е това, което предлага фондацията "Уестън А. Цена"), тогава вярвам, че ще видите подобрение при кожни проблеми.

Но това каза, че дори дозата ми дози не е'достатъчно, за да се противодейства на неприличните сили на OCM-индуцираната кожна инфекция. Нито пък бяха дузината други средства за домашно приготвяне, които проведох през места като EarthClinic.com. (Да аз'm дрешник красота хипи.) Това'когато наистина е време да се види професионалист. Просто се уверете, че виждате истински дерматолог, а не само MD, който ви казва, че той / тя е специалист по акне. Аз все още съжалявам, че посещавам клиниката за акне и получавам такива лоши съвети.

Вие'преживявате психологическо страдание от акнето.

Това, което аз разбирам. Има ли нещо по-лошо от чувството, че трябва да се скриете заради кожата си? Това просто е гадно. Проблемът с преследването на естествените опции е, че резултатите могат да отнемат повече време. Маслото от черен дроб на треска отнема най-малко един месец или два, за да започне постепенното подобрение, а нещата, като установяване на предполагаеми хранителни алергии чрез елиминиране, също отнемат време. Но някои хора са отчаяни за бърза поправка СЕГА. Аз го разбирам. Дори и в моя катерица не бях'готов да го изчака, така че нямаше съмнение, че аз'да вземете антибиотици заедно с моето масло от черен дроб на треска. Така че мисля, че краткосрочните лекарства определено имат своето време и място, за да достигнат до ниво, където можете да изследвате други (по-безопасни) варианти.

Вие'риск от образуване на белези.

Най-лошото присъствие, което акнето оставя зад гърба си с някои хора, са дълбоките ледникови белези. Въпреки че лазерите за обновяване се подобряват и по-добре да се справят с тях, то'че е най-добре да не добавяте този проблем в живота си на първо място ... така че напълно подкрепям медицинската намеса, за да предотвратите появата на нещо по-лошо. В моя случай имах различен проблем: пост-възпалителна пигментация, която е просто промяна на цвета на кожата вместо истински белег. Лазерните решения за това са QUITE бързи и невероятни. Направих няколко кръга на съдовия лазер Vbeam с дермата си и това наистина промени.

Кажи ми:

Вие сте самоочистващ, когато става въпрос за акне и / или други кожни проблеми?

Или предпочитате да се отправите директно към дерматолога'в офиса?

Какво лечение за акне е най-добре за вас? (PS: Ако сте избрали'Не съм опитвала масло от черен дроб на треска, това е времето в пост, когато ти го тласкам. Само защото искам да помогна.)

Leave A Comment

4 + 1 =