Това е начинът, по който активираното въглен може да помогне на вашата кожа (и да подобри здравето ви!)

Може би ти'сте го забелязали в магазина за здравословни храни или в коридора за грижа за кожата.

Или може би вие'се превърнахте покрай някой в ​​Instagram, облечен с черна маска за лице или с черна напитка. 

Активен въглен "да", дървени въглища"се превърна в една от най-горещите съставки за красота и уелнес.

Но ти не'Необходимо е да се побъркате за скъпи продукти, вливани с въглен или сокове, за да се възползвате от предимствата му. Много преди да се включи в употреба, всъщност вземах активен въглен устно като лекарство за детоксикация по дома. Работи ли? да!

Докато го използвате правилно, активните въглен на прах са безопасен, достъпен и ефективен начин за елиминиране на токсините. Че'тъй като те избират вещества, които не само могат да навредят на вашето здраве, но и да доведат до кожни проблеми като акне, дехидратация, възпаление и дори стареене. 

Заинтригуван? Тук'какво трябва да знаете:

Какво е активен въглен?

Активният въглен е черен прах, който няма вкус или мирис. Това е форма на дървени въглища (обикновено извлечени от дърво, торф или кокосови черупки), която е нагрята, за да се увеличи способността й да абсорбира нещата.

Всъщност тя е толкова ефективна при захващането и свързващите вещества като алкохол, наркотици и отрови, които се използват от болници в продължение на много години като алтернатива на изпомпването на стомаха.

Тъй като не'да се абсорбира от организма, активният въглен ще ви помогне да извършите токсини, преди да достигнат кръвта. Просто трябва да го консумирате, докато съединенията са все още в стомаха ви.

Що се отнася до безопасността си, д-р Майкъл Линч, медицински директор на Питсбъргския отровен център и асистент в отдела по спешна медицина в Университета на Питсбърг, смята, че дори дневната доза активен въглен има минимален риск'т предполагат да го използвате толкова често, колкото това).

Кога да използвате активен въглен

По-голямата част от времето телата ни са способни да премахват токсините сами. Но според д-р Джефри А. Морисън, това е'не е лоша идея да вземете активен въглен след нощ на тежко пиене или свежа храна.

Тук'когато смятам да го използвам:

1. Когато пиете алкохол

Ако ти'нещо като мен, само една чаша или две вино може да остави кожата ви да изглежда скучна и дехидратирана. Тя дори може да доведе до пъпки, които отнемат дни за ремонт. 

Когато консумирам активен въглен и вода в рамките на няколко часа след пиенето на алкохол, забелязвам, че кожата ми изглежда много по-добре сутрин, в сравнение с това, че само водата сама. То'не е почти толкова сух и безжизнен, и аз'm далеч по-малко вероятно да получите пробив. 

Бонус съвет: аз'че активният въглен драстично намалява симптомите на махмурлука!

2. Когато ядете проблемни храни 

За много хора определени храни като боклуци, мазни храни или скорбяла храни могат да предизвикат акне, възпаления, възпаления и други кожни проблеми. 

Въведете активиран въглен. Той помага за изчистване на бактериалния ендотоксин, които са токсини, образувани от чревни бактерии, които се увеличават в популацията, когато ядете нещо, което не'т правилно смила или дразни червата. Ендотоксинът също се увеличава, когато ядете ферментиращи въглехидрати, защото те осигуряват храна за бактериите. 

Излишъкът от ендотоксин може да доведе до повишаване на естроген и кортизол, които имат много отрицателни, стареене ефекти за кожата и тялото. Според режисьора Рей Пийт: "Бактериалният ендотоксин обикновено е основният проблем, който причинява дисбаланс на хормоните, тъй като е хронично бреме за черния дроб, като го предпазва от съхранение на достатъчно захар, за да работи ефективно върху щитовидната жлеза и другите хормони. 

Определено искате да предприемете мерки, за да избегнете ендотоксин задейства в ежедневната си диета, но когато това'не е възможно, активиран въглен може да дойде по-удобно. Разчитам на това, когато трябва да се хранят с ресторанти, нишестета, някои консерванти и / или PUFA-тежки храни, които неизбежно се проявяват на лицето ми като пробиви. Подобно на антибиотик, активният въглен спомага за поддържането на кожата ми спокойна и ясна чрез спиране на бактериалните и хормонални последици. 

3. Когато Ти'повръщане

Въпреки че това е може би по-малко специфично за кожата, третата употреба за активен въглен е, когато се чувствате като теб'слизане със студ или грип. 

Това проучване отбелязва, че нашето тяло третира възпалителни бактерии "a.k.a". ендотоксин като инфекция и поставя реакция на имунната система, която предизвиква треска и главоболие. Dr. Ray Peat обяснява: "Разумно е да се мисли, че някои от симптомите на 'Грипът' се произвеждат от абсорбирани токсини на червата. " 

Така че активираният въглен определено си заслужава изстрел. аз'сигурно сте имали голям успех, приемайки по-голяма доза от него при първия признак на симптоми. Много пъти това ми попречи да се разболея изобщо! 

Как да вземете активен въглен

Готови ли сте да започнете с активен въглен? Имайте предвид тези съвети:

Продуктите с най-добър активен въглен

То'Много важно е да използвате висококачествен активен активен въглен от фармацевтичен клас. 

Има три типа:

Активен въглен на прах

Финият прах е най-активната форма на активен въглен, поради увеличената си повърхност. Въпреки това, тя може да бъде разхвърляна и има опасения за усвояване на кръвта. Аз я резервирам само за остри въпроси (като редките случаи, в които имам повече от едно питие).

Най-добър избор:

Гранулиран активен въглен 

Гранулиран прах е по-голям размер на частиците от активен въглен, което не е'т като разхвърлян като фин прах, и вероятно е малко по-безопасен за дългосрочна употреба. Това е, което вземам по-голямата част от времето.

Най-добър избор:

Капсули с активен въглен

Капсулите съдържат фина прахообразна форма на активен въглен, но вие не'не трябва да се притеснявате да се справите с разхвърляните остатъци. Просто се уверете, че търсите марка без добавки.

Най-добър избор:

заключение

Тя може да е модерна точно сега, но активиран въглен е фантастичен инструмент за запазване във вашия красота и уелнес арсенал. 

То'особено, ако като мен имате история на алкохол или някои храни, които причиняват проблеми с кожата ви. Винаги съм се чувствал, че кожата ми изглеждаше по-лошо в деня, след като изяде или имаше няколко чаши вино. Сега го знам'поради тези токсини, лоши бактерии в червата и получените хормонални дисбаланси.

Както се казва, превенцията е най-доброто лекарство. Ако можеш'да избягвате напълно обидно вещество, тогава следващата ви най-добра възможност е да го изпечете с въглен. Ако помните да я приемете възможно най-скоро след поглъщането на токсина, то може да предотврати много от проблемите, които вие'd обикновено прекарват часове или дори дни, опитващи се да лекуват.

аз'обичате да чувате дали това лекарство работи за вас!

Опитвали ли сте активен въглен??
Какви резултати сте забелязали с кожата си или тялото??

Leave A Comment

+ 54 = 55