Страшни неща, които не сте знаели за слънцето

Освен френските педи и веждите на спермата, едно от нещата, които красотата на редакторите искат да получат, са слънцезащитни продукти. Тъй като те искат да носите някои (и да го прилагате отново) през целия ден през цялата година.

Този пост спечели'не е така.

Докато съм съгласен, че излагане на слънце може да старее и аз не'Т, дори като погледа на тен вече ins и outs на слънцезащитни са малко по-трудно, отколкото просто прилагане на UV-блокер's на рафта на магазина.

Много от нас вече са подскачали на минералната (за разлика от химическата) слънцезащитна банда, но наскоро се натъкнах на някаква информация, която намерих наистина страшно и изненадващо. Чрез отличния здравен блог за функционалните системи за ефективност тези факти са от д-р Рей Пийт'(юни) 1996 г. и все още ВИСОКО ЗНАЧИТЕЛЕН днес.

UPDATE:Вижте тук най-важните ми препоръки за предпазване от слънце!

1. Химически слънцезащитни продукти всъщност нараства риска от меланом.

Какво какво??

Е, на първо място знаете, че това е начинът, по който химическите слънцезащитни продукти работят, като се абсорбират в кръвния поток. За разлика от физическите блокове, които се намират на върха на кожата, химическите SPF се накисват и "разпръскват по цялото тяло, без да бъдат детоксикирани от черния дроб". Според тази статия на д-р Оз те "могат да бъдат открити в кръвта, урината и кърмата до два дни след еднократно прилагане".

Като че ли това'не е достатъчно тревожно, там'това е:

"... Хемиките, използвани в лосиони за слънце, като PABA производни ... реагират опасно със светлината и лесно се абсорбират в значителни количества в по-дълбоките слоеве на кожата, където могат да причинят мутации", казва Рей Пийт.

"Например, няколко скорошни проучвания установиха, че слънчевите блокери, които намаляват обичайното увреждане на кожата, причинено от ултравиолетовите лъчи, всъщност увеличават риска от развитие на меланом, чрез предизвикване на мутации, когато клетките " хромозомите взаимодействат със слънцето и светлината. (Нещо подобно се случва при заболяването, порфирия - пигментът, който се натрупва, предизвиква чувствителността на кожата към слънцето.

"... [S] o далеч, няма изследвания, които да показват, че някой от химичните ултравиолетови блокери е безопасен."

Че'доста красноречив извод, и това, което хората на д-р Оз са съгласни с (макар години след като Рей Пийт е казал това първо).

2. Частиците на титанов диоксид могат да станат токсични при излагане на ултравиолетова светлина.

Така че, ако химически слънцезащитен крем не е'не сте сигурни, вие'Просто преминете към минерален слънчев блок вместо "надясно"?

Цинковият оксид и титаниевият диоксид са двете съставки (получени от земноводни скали), които имат добра работа да блокират UVA и UVB светлина. "Ако един слънцезащитен лосион се основава на използването на непрозрачен отразяващ материал, като цинков оксид или титанов оксид, това вещество остава най-вече на повърхността на кожата", казва Ray Peat. "Това би трябвало да е съвсем безобидно ..."

Освен там'малко улов. "... [Това не е възможно следи от титан могат да се абсорбират с масла в кожата, където може да стане токсичен чрез взаимодействие с ултравиолетовите лъчи. "

Чували ли сте за един малък проблем, наречен наночастици? Те'стават все по-чести в слънцезащитни продукти на минерална основа (както и други продукти за красота), защото тийнейджърските'т придава характерния бял пигмент, за който е известно титановият диоксид.

То'за да избегнете слънцезащитни продукти, направени от нано титанови частици, защото те'не само "потенциални източници на сериозни възпалителни реакции", но и взаимодействат със светлината и причиняват сериозен стрес на тялото. Екологичната работна група има още информация за нанотехнологиите в слънцезащитни продукти и предлага цинковият оксид да е най-добрият избор за защита от слънце.

Моят избор: CyberDerm's Simply Zinc (вижте тук за преглед!).

3. Хранене на полиненаситените масла ускорява слънцето'ефекти на стареене.

Имма повторете тук това, което казах в голямата ми голяма статия за опасностите от полиненаситените мазнини (PUFAs). Това е консумацията им в комбинация със слънце ", а не само слънцето, което е истинският виновник зад стареенето на кожата.

Според Ray Peat: "[Застаряващият ефект от слънцето] е променлив и зависи от хормоните и диетата ни ненаситените масла са идентифицирани като основен фактор за стареенето на кожата."

"Например, две групи зайци бяха хранени с диети, съдържащи царевично или кокосово масло и гърбовете им бяха обръсвани, така че слънчевата светлина може да падне директно върху кожата им. Животните, които са яли царевично масло, развиват преждевременно набръчкана кожа, докато животните, кокосово масло не показва никаква вреда от излагането на слънце.

"В едно изследване в Калифорнийския университет бяха избрани фотографии от две групи хора, сдвояващи хора от същата възраст, които са изяли диета с богата на ненаситени мазнини диета, другата, която е яла диета с ниско съдържание на ненаситени мазнини. от съдиите е помолен да ги сортират по видимата си възраст и субектите, които консумират по-големи количества от ненаситените масла, се считат за по-възрастни от тези, които ядат по-малко, показващи същите възрастови ускоряващи ефекти на ненаситените масла, експериментите с заек.

"Макар че е важно да се избегне прекомерното излагане на ултравиолетова светлина, увреждането на кожата, което идентифицираме със застаряването, до голяма степен е продукт на нашата диета."

Страшни неща, нали? Така че вие'да бъдете разумни, за да намалите PUFAs в диетата си (вместо да ги замените с кокосово масло) в допълнение към практическата интелигентна слънчева безопасност. Повече информация за масла PUFA тук.

4. Кокосово масло, витамин Е и аспирин имат ефект, който предпазва от слънцето.

В допълнение към защитата на кожата си с отразяващи цинков окис или титаниев диоксид слънцезащитни продукти, Ray Peat има това предложение:

"Кокосово масло се използва в продължение на поколения 'слънцезащитни лосиони,' и дали тя се абсорбира през кожата или се яде като храна, явно има защитна антиоксидантна функция.

"Старата формула за маргарин, кокосово масло с йод може да се окаже безопасен слънцезащитен крем, тъй като кафяв йод абсорбира светлината, 'УВ блокери' но йодът също е ефективен прекъсвач на веригата, който инактивира свободните радикали и не може да бъде абсорбиран в клетките в своята кафява форма. Той няма потенциала да причини рак, който популярните слънцезащитни продукти правят.

Обмислете витамин Е и аспирин, особено ако получите слънчево изгаряне:

"Витамин Е, взет вътрешно или дори приложен върху кожата, е установено, че намалява уврежданията, причинени от излагане на ултравиолетово лъчение, което е логично, тъй като то прекъсва верижните реакции на токсични свободни радикали, произведени, когато ненаситените масла се окисляват чрез лъчение или друго увреждане.Те е установено, че аспирин има подобен ефект при намаляване на вредните ефекти, които се развиват в кожата след слънчева светлина свръхекспониране.

"Витамин Е и аспирин намаляват вредните ефекти от слънчевото изгаряне, дори когато се използват след излагане на слънце, те могат да се прилагат локално върху изгорялата кожа. Витамин Е често съдържа соево масло, затова препоръчвам малки дози от около 100 метра на ден ".

5. Можете да получите полезните ефекти от слънчевата светлина с кратки изблици на излагане.

Как ще се възползвате от благоприятните ефекти на слънцето, които включват подобрена имунна функция, по-добро настроение, по-висока интелигентност и по-бърз метаболизъм, според Ray Peat без вредните странични ефекти?

Помислете за чести кратки изблици на ярка светлина, вместо да лежите извън часовете. О, и колкото се може по-често да носите леки бели дрехи.

"Честото кратко излагане на ярка светлина е почти толкова ценно, колкото непрекъсната слънчева светлина, и е по-малко вероятно да предизвика стареене на кожата ", казва Рей Пийт." Изложете колкото е възможно повече кожа на ярката светлина; дори минута е по-добре от нищо. Тънките, светло оцветени дрехи предават значително количество светлина.

Дори и да можете'т излизате навън, можете да си купите безопасни изкуствени светлини, за да получите подобни предимства на закрито:

"Ако изкуствената светлина е достатъчно ярка, тя е толкова ефективна, колкото и слънчевата светлина при спиране на стресовата реакция, но хората рядко използват достатъчно осветени светлини ... Няколко секунди излагат на пряка светлина десет лампи с нажежаема жичка 150 вата, само за няколко минути на всеки два или три часа може да осигури по-ефективна защита от непрекъснатата експозиция на една 100-ватова светлина. "

Лично, когато мога'Не получавате достатъчно време, използвам два от тези лампи с 120W топлинни лампи. Препечена филийка! И аз най-категорично мога да свидетелствам за произтичащото настроение и метаболитен тласък.

Позволете ми да знам какво мислите за тези съвети за слънце и след това отидете да проверите любимите ми слънцезащитни продукти, които ще бъдат взети следващата!

Използвате ли химично или физическо слънцезащитно средство?

Имате ли притеснения за нано проблема?

Изненадате ли, че PUFAs ускоряват стареенето?

Leave A Comment

+ 78 = 86