Ще спите ли с грим на действително възраст вашата кожа?

Преподаването на хората за вземането на грима преди лягане е средният редактор на красотата'(второ само за истеричен евангелизъм за слънцезащитни продукти).

Но не'Не се притеснявайте "- това не е така'Ще бъде лекция. Вместо това искам да говоря за някои от твърденията, идващи от най-новото Daily Mail сензационно красиво парче, за това как 40-годишната писателка Анна Порсгьове се уморила от невероятните 10 години от четири седмици ... всичко очевидно от носенето на грима си до леглото.

Експериментът е вдъхновен от скорошна статия (неизвестен източник), според която една трета от жените спят с грим най-малко два пъти седмично. Авторката Анна искаше да разбере защо, кога'че е известно'е лошо за кожата ти, така че реши да не мие лицето си през нощта цял месец! Всъщност това е'още по-лошо, тъй като тя допълнително пояснява:

"Бих дал на лицето ми сурово измиване в банята всяка сутрин, но ще ми се позволи да не използвам нито една от обичайните ми кремове за почистване и ще трябва отново да нанасям нов грим над остатъците от стария всеки ден".

аз'не съм сигурна, но мисля, че това означава, че тя се е измила само с вода ... така че основно не'не наистина почисти лицето си на всички. Нито пък прилага овлажнител. Нито пък се отърва. (Повече за тези ключови факти за секунда.)

Тук'как изглеждаше Анна преди експеримента:

Тя'носенето на грим тук, така че'невъзможно е наистина да се оцени истинското състояние на кожата й да влезе в това. За мен изглежда, че има някакво незначително възпаление (зачервяване), фини линии, увисване и пигментация.

Тук'как изглежда тя, без грим, след четириседмичния тест:

Така че това е, което изглежда 10 години по-възрастно поне според дерматолога, който отговаря за оценката.

Не е добре, но по някакъв начин има аспекти на кожата й, които всъщност мисля, че изглеждат по-добре в картината "след"! Да, има тонус на зачервяване и всички тези възпалени пластири, но също така мисля, че кожата й е по-здрав и изглежда по-твърда, порите не са't, така че видимата област на окото не е така'не изглеждат като пухкави. Тогава пак може да е, че не мога'не ми харесва гримът й в "преди" снимката, че маската за под очите наистина тегли лицето й надолу и нямам представа какво'се случва над нейните вежди.

Но наистина, то'Невъзможно е да се каже само от снимките, защото осветлението и ъглите тук не са съвместими. Така че искам да разгледам всички проблеми, които дерматологът идентифицира след един месец от тази "рутина", един по един.

Сънят с грим, който ви дава суха кожа?

Анна'В края на това време, особено по бузите й, кожата й беше много блестяща и суха, а тя беше пропукала ъглите на устните й. Дермата установи пет процента понижение на нивата на влага, което доведе до 10 до 20% влошаване на текстурата на кожата.

Е, дух! Тя не го направи'Не използвайте овлажняващ препарат за един месец (и предполагам, че няма и балсам за устни), така че как е това ляво на грим'вината? Когато жените обикалят нощта, без да мият лицата си, гарантирам, че 99% от тях почистват правилно, следвайки с овлажнител, сутрин.

Така че, а не проучване на това, което се случва, когато не'Измийте грим, мисля, че този тест всъщност е отражение на това, което се случва, когато не'Не овлажнявайте. (За да бъде ясно, аз'не казвам, че всеки има нужда от овлажнител или през това лято, аз'аз използвах само моя супер лек Consonant HydrExtreme серум и кожата ми е абсолютно глоба, но ако вече имате суха кожа, със сигурност не'не искам да го лишавам от нещо по-възбуждащо.)

Съвместим HydrExtreme Extreme Hydration Booster, в eLuxe и Well.ca

Другото нещо, което трябва да спомена, е ексфолирането, което много жени правят с ръчни или химически ексфолианти, или само чрез триене с кърпа за лице или кърпа след измиване. Ако Анна не беше'Не правете това, а след това'не е чудно, че мъртвите клетки на кожата се натрупват и допринасят за сухота, заедно с по-мека текстура.

Дали сънува с грим върху бръчките?

Друго твърдение на дерматолога е, че Анна е развила по-дълбоки бръчки, не на челото, а на лявата и дясната страна на лицето си. аз мога'да кажеш, че гледаш снимките, но това е мястото, където кожата й стана суха, затова има пълна смисъл, че бръчките ще станат по-видими и там.

Цялото нещо за избягване на овлажнител е трик за CLASSIC за грижа за кожата, за да вярваш, че продуктите им правят нещо. Не всички от тях, но много от тях ще участват в проучвания, където участниците трябва да избягват напълно овлажнителя за около една седмица, преди да започнат изпитването на новия продукт. Очевидно има'ще бъде подобрение, независимо от това, какви фантастични съставки са в него, защото влагата заличава бръчките. Обикновено това.

Така че отново'не е гримът'вината е просто здрав разум, че ако пропуснете нощта на овлажняване, тогава кожата ви спечели'Тъй като сутринта не можеш да се оправиш.

Дали сън с грим за увеличаване на зачервяване и раздразнение?

Анна'вече чувствителната кожа става два процента по-червена, което според дерматологията е признак на раздразнение. Гримът създава преграда над кожата, която се заключва в дразнители и предпазва от влага, което изостря алергичните реакции.

Аз съм абсолютно съгласен - въпреки че два процента не е много и това е от един цял месец на поведението (което не е реалистичен начин, по който жените се грижат за кожата си). Все пак мисля, че чувствителните ни видове трябва да бъдат много внимателни, независимо дали това е така'ден или нощ. аз'а алергичните реакции се развиват от никъде, дори и при продуктите I'(като Touche Éclat!), така че оставянето им за една нощ може да увеличи риска.

Другото нещо, което трябва да имате предвид, са вашите мигли. Без правилно изваждане на маската й, Анна'тя започва да се слепва заедно, тя развива пърхот на мигли и дори се събужда с набръчкано око една сутрин (поради залепване с покритие, покрито с маска). Боже, можеш дори да развиеш очна инфекция. Това сама по себе си е достатъчна причина, за да мога грижливо да премахвам грима си всяка нощ!

Най-доброто комбо I'че намерих абсолютно всички петна на спиралата, е моята не-изплакваща мицеларна почистваща препарат Bioderma (в Канада'се нарича Sensibio):

Bioderma Créaline H2O Ултра-лек Непочистващ почистващ препарат за лице и очи (нормална до чувствителна кожа), Cosme-De

С моите надеждни дизайнерски памучни тампони:

Shiseido Facial Cotton, в Бергдорф Гудман, Блумингдейл's, Dillard'Хъдсън'залива, Лорд и Тейлър, Маки'Нордстром, Сакс Fifth Avenue, Sears.ca и Sephora

Използвах тези продукти само за премахване на грима за очи, но това ми се струваше, че правя цялото си лице с тях вместо редовно почистване! Тя работи, то'е лесно и се чувства като по-малко усилия, отколкото да се разплитате в мивката. Аз не'мисля, че аз'- Измих лицето ми през нощта с почистващ препарат за гелове, вероятно за четири месеца!

Аз също наистина ги обичам:

Да, за краставици кърпи за лице, в ASOS, DermStore, Drugstore.com, Target, Ulta и Walgreens

Те'наистина нежна и работи чудесно за премахване на дори упорит грим на очите, но спечели'Не изсушавайте кожата си.

Сънят с грим ви дава по-големи пори?

Анна'порите станаха с 5% по-големи, благодарение на натрупването на грим, запушване и разтягане, което ги направи по-забележими. Дермът каза, че това е знак, че кожата й е на възраст над месец, като това е причината:

"По-възрастните хора имат по-големи пори, защото с възрастта еластичността намалява, така че структурите, които поддържат кожата и поддържат порите здрави, стават по-слаби."

А? Аз не'Не докосвайте доколко еластичността може да бъде засегната само за един месец, ако не измиете лицето си. Но все пак съм съгласен, че оставянето на всичко, което е потенциално пори-запушване не е'най-добрата идея. Хората с акне-податлива кожа трябва да бъдат особено внимателни за премахване на всички следи от грим (заедно с деня'масло, оставено на кожата). Дори да променяте калъфките за възглавници по-често може да направи разликата.

Долната линия за сън с грим

дон'не ме разбирай; аз'Не препоръчвам да спиш с грима по никакъв начин. Но хей, това се случва! И аз не'не мисля'е ужасното шоу, че Daily Mail предполага тук, поне не, ако сте'само го правите на случаен принцип, което според мен е как се случва с повечето от нас.

Плюс това, както казах, повечето от нас се удвояват по почистването и овлажняването на деня, след като сънувахме грима, без да натрупваме повече отгоре! Че'просто не е реалистично поведение. Аз не't лично познават всички жени, които не са'да измиете лицата си или да използвате овлажнител, EVER, но ако те'излизам там, аз'Предполагам, че те вероятно не са'носете грим или. Така че шансът за запушване на порите и за развитие на инфекции и алергии е много по-малък.

Що се отнася до остаряването, прескачането на овлажнителя и оставянето на сухата кожа, за да стане по-суха и суха, изглежда е най-лошият грях на кожата, от време на време през нощта без почистване.

Позволявам'да се говори за това:

Срещате ли някога с грима или сте религиозен за вашата рутина?

Какво правиш за Анна'експеримента?

Мислите ли, че прескачането на овлажнител е по-лошо от съня с грима?

Leave A Comment

− 1 = 5