Ретинил палмитат за акне: Най-добрите добавки на витамин А, които да помогнат за изчистване на кожата

Имаш ли красив въпрос за нас? Свържете се тук.

Q: Моят магазин за здравословно хранене в отдалечената Куинсланд, Австралия, съхранява само ретинил палмитат 10 000 IU капсули. Те са толкова ефективни, колкото масло от черен дроб на треска при лечение на акне? & # X2014; Робин

A: Робин, по мое мнение, ДА. Мисля, че ретинил палмитат е всъщност много по-безопасно и по-ефективно допълнение от масло от черен дроб на треска за лечение на акне.

И двамата са източник на витамин А, който според мен е един от най-важните (ако не и най-важното) хранително вещество за здравето на кожата. особено ако страдате от акне, което често се причинява от дефицит на витамин А (или ниска тиреоидна функция).

Витамин А'ролята му е да регулира кератинизацията (отделянето на кожни клетки). В кожата склонна към акне клетките се хвърлят твърде бързо, което води до усещания в порите. Витамин А помага да се забави това, така че клетките могат да функционират по-дълго, предотвратявайки тъканта, която води до пробиви.

Ако мислите за това, месото от органи, сметаната, маслото и яйцата - всички високи източници на витамин А - бяха стандартно ядене през деня. Но тези храни не са'Т твърде популярен в съвременните диети, поради което толкова много от нас липсват в този основен витамин. Подозирам го'е основен фактор в настоящата епидемия от възрастни акне!

Така че най-безопасният начин да направите Вашия А е да ядете една порция телешки черен дроб веднъж седмично. Източниците на храна винаги са най-ниско рисковият вариант, когато вие'опитвайки се да увеличи нивата на всяко хранително вещество.

В противен случай можете да помислите за добавка и сега препоръчвам ретинилов палмитат над всеки друг вид витамин А, включително масло от черен дроб на треска. 

По мое мнение, масло от черен дроб на треска не е добър избор, защото въпреки че'висок в А, съдържа полиненаситени мазнини, които потискат щитовидната жлеза. Да, тя може да "работи" за акне в началото поради съдържанието на А и защото пониженият метаболизъм намалява Вашите изисквания А, но това е за сметка на дългосрочното здраве.

За разлика от това, ретинил палмитат е ретинолов естер, комбиниран с палмитинова киселина (наситена мастна киселина). В тялото, тя се превръща в ретинол, а след това на активна ретиноева киселина, което е как магия се случва!

Най-добрите ретинилови добавки за палмитат

Предпочитам моя ретинил палмитат (и всички други добавки, в този случай) в течна форма. Това означава, че те имат по-малко ексципиенти, добавки и пълнители, които могат да имат вредни ефекти. 

Можете да вземате течности перорално чрез изстискване на капките в чаша вода или (дори по-безопасно) да ги приложите локално върху кожата си. (Забележка: Избягвайте излагане на слънце на третирана кожа!)

Ето няколко добри опции'намерени:

Genestra A-Mulsion

Къде да купя:Amazon.com & # x2022; Well.ca & # x2022; Amazon.ca

Състав: Витамин А (палмитат на витамин А), пречистена вода, ксилитол, модифицирано нишесте от тапиока, лимоново масло, ксантанова смола, естествени смесени токофероли, лимонена киселина, калиев сорбат

BioCare Vitasorb A

Къде да купя:Amazon.com

Състав: Екстра вързан зехтин, витамин А (като ретинил палмитат), антиоксидант (DL-алфа токоферол)

InterPlexus NutriSorb A

Къде да купя:Amazon.com

Състав: Ретинол (като палмитат), пречистена вода, глицерин.

Здраве Натура Просто

Къде да купя:Здравейте Натура

Състав: Ретинил палмитат, MCT (триглицериди със средна верига) от кокосово масло.

BulkSupplements Витамин А палмитат прах

Къде да купя:Amazon.com

Състав: Витамин А (като палмитат), гума арабика, нишесте, DL-алфа-токоферол.

Забележка: Бих избягнал всички добавки от витамин А или ретинил палмитат, като тези меки гел от Carlson, които са натоварени с полиненаситени масла (повечето от тях са, за съжаление!). Тези таблетки Source Naturals са по-добри, но аз все още мисля, че съставки като силициев диоксид и микрокристална целулоза са малко съмнителни.

Лично аз'като вземам капките Genestra точно сега, с GREAT results! Само няколко капки всеки ден поддържа кожата ми много чиста и безвредна, с намалено производство на петрол.

Позволете ми да знаете, ако решите да направите снимка на ретинил палмитат или ако чуете каквито и да било други марки, които да добавите към този списък!

Опитали ли сте ретинил палмитат за акне?
Какви бяха резултатите ви?

Leave A Comment

8 + 1 =