Най-добрите храни за млада кожа

Миналата седмица'статията за това как полиненаситените масла допринасят за стареенето на кожата напълно удари нерв. Някои от вас вече са на борда. Някои сте арена'убеден още или мисля, че аз'm е екстремно. Някои от вас смятат, че нямам работа да пиша за храна без научна степен зад моето име.

аз'Аз ви чувам. Но аз'Освен това чувам, въз основа на всички отговори, че трябва да продължим да говорим за това. аз'винаги сте били в лагера, вярвайки, че красотата започва отвътре. нямаше'Не е страхотно да знаете кои храни наистина ли отблъскват стареещата кожа? Че'е целта ми с тази серия от статии и днес предлагам перспективата на сертифициран диетолог.

Споменах я миналата седмица, но искам да ви запозная официално с Ема Сгуракис, която работи в TheNutritionCoach.com.au и се намира в Мелбърн, Австралия. Кажи здравей на Ема:

Тук'(тя работи с клиенти в цяла Австралия и в международен план чрез Skype):

Неконвенционална в своя подход, противопоставена на комерсиализирания западен диета " принципите и индустриалната хранителна пирамида, тя непрекъснато изследва по-нататък и копае по-дълбоко, за да разкрие истините и да разкрие общите митове за човешкото хранене. Тя ще ви постави под съмнение основните здравни "вярвания" които те държаха назад. Хранителната философия на Ема се основава на предпоставката, че трябва да ядем храни, които сме биологично проектирани да ядем, въз основа на нашата физиология и подкрепени от безпристрастни независими изследвания, но винаги индивидуални. Тя ще ви отведе от преработени, дегенеративни, възпалителни и неефективни храни към естествени, хранителни гъсти, функционални, прекомерно смилаеми, прометаболни храни. Ема вярва, че не трябва да подценяваме последиците от нашия хранителен избор и че трябва да сме по-внимателни в покупките и хранителните ни навици, да сме по-добре информирани за нашето тяло и въоръжени с умения, за да направят всичко вкусно.

Миналия месец допринесох за статия, която Ема написа за своя блог, който искам да споделя с вас днес. То'всичко е за ядене за анти-стареене, и е пълна с невероятна информация. На Ема...

Възраст Сладко

От Ема Сгуракис, сертифициран клиничен специалист по хранене, ACNM, Dip Hlth Sc (Nut)

Може да сте забелязали нови заглавия, публикувани в статии в списанието, които напоследък сочат, че захарта е "стареене" и причината за гликация, която води до бръчки и изкривяване на кожата. Тези статии обикновено завършват с препоръки за "анти-гликация" локални продукти за кожата и (въздишка) без "захар"; диета. Тази публикация е само малка сбирка информация, която да ви накара да мислите и да се надявате да видите, че захарта * всъщност не е лошият човек тук.

Първо, искам да кажа, че не мисля, че бръчките са непременно лоши. Аз се гордея с моите 37-годишни линии на смях. Бръчките наистина са неизбежни, но това е, те не трябва да се развиват преждевременно и ако не ускорявате стареенето на кожата, знайте, че захарта не е виновникът, а по-скоро окислителното разграждане на полиненаситените мастни киселини (PUFA).

"Много хора са загрижени за спонтанната гликация, която се предполага, че се случва в тялото, когато захарите реагират с протеини, макар че те всъщност са най-вече резултат от разграждането на PUFA. & # X2013; Ray Peat PhD

И

"Фрагментите на влошаващото се PUFA се комбинират с протеини и други клетъчни материали, произвеждащи имуногенни вещества. Така наречените "крайни продукти за гликация за напреднали"; които са обвинени в излишък на глюкоза, се получават предимно от пероксидацията на "Основните мастни киселини". Терминът "гликация" показва, че добавянето на захарни групи към протеини, каквото се случва при диабет и старост, но когато се изследва в контролиран експеримент, липидната пероксидация на полиненаситените мастни киселини предизвиква протеиновото увреждане около 23 пъти по-бързо от обикновените захари. (Fu, et al., 1996). & # X2013; Ray Peat PhD

Всъщност, захарта всъщност помага да се предотврати разграждането на тъканите (наблюдавано в кожата с увисване и загуба на мускулен тонус), като се спести " протеин:

Захарите * (плодове и т.н.) са далеч по-ефективни от протеините за предотвратяване разграждането на протеините в мускулите. & # X2013; Ivy & Portman PhD

Стресът от диета с ниско съдържание на въглехидрати / ниско съдържание на захар и стрес като цяло намалява производството на въглероден диоксид (поставя ни в ниско метаболично състояние) и в действителност увеличава гликацията на протеините. Също така има гладно и недостатъчно ядене, тъй като съхраняваните PUFA се освобождават в кръвния поток.

* Захар, по-специално захароза, е по-прост въглехидрат, открит в големи количества в зрели плодове, портокалов сок, истински мед и бяла захар от тръстика (чиста захароза), е от съществено значение за понижаване на стреса, увеличаване на производството на щитовидната жлеза , подпомагане на метаболизма и енергизиране на черния дроб; всички фактори за понижаване на катаболитните стресови хормони, забавяне на общата дегенерация, подпомагане на младежкото производство на енергия и по-младежки вид.

За повече захар и точно това, което имам предвид, когато говоря за здравословен, про-метаболитен вид, вижте тук.

Полиненаситените мазнини (PUFA) включват всички течни растителни масла (мазнините, открити в повечето преработени храни, които включват масло от рапично масло, соево масло, царевично масло, шафраново масло, слънчогледово олио, рибено масло, ленено масло и др. ) и мазнините, присъстващи в неща като зърна, семена, ядки, бобови растения и конвенционални домашни птици (вижте още тук). Тези мазнини са нестабилни за кислород, светлина и топлина и окисляват (развалят) лесно, което води до увреждане на свободните радикали (отвътре и отвън). Наситените мазнини, от друга страна, като кокосово масло и масло, са защитни. Можете да прочетете повече за последните изследвания, свързани с това как трябва да преосмислим мазнините тук и анти-стареенето свойства на наситените мазнини тук.

Слънцето всъщност не е "причината" на стареене на кожата, допринася само за увреждане на кожата с прекомерно излагане и когато човек е натрупал твърде много PUFAs в тъканта си:

"През 1960-те Хартрофт и Порта даде елегантен аргумент за намаляване на съотношението на ненаситеното масло към наситеното масло в храната (и по този начин в тъканите). Те показват, че възрастният пигмент " се произвежда пропорционално на съотношението на оксиданти към антиоксиданти, умножено по отношение на съотношението на ненаситените масла към наситените масла. Напоследък различни изследвания показват, че ултравиолетовата светлина индуцира пероксидацията в ненаситени мазнини, но не и наситени мазнини, и това се случва в кожата, както и in vitro. Експериментите с заек и изследванията на хора показаха, че количеството ненаситено масло в диетата силно влияе на скоростта, с която се развива старата, набръчкана кожа. Ненаситените мазнини в кожата са основна цел за стареене и канцерогенни ефекти на ултравиолетовата светлина. & # X2013; Ray Peat PhD

и този:

"Въпреки че е важно да се избегне прекомерното излагане на ултравиолетова светлина, увреждането на кожата, което идентифицираме с остаряването, до голяма степен е продукт на нашата диета." & # X2013; Ray Peat PhD

20-минутна експозиция на слънце в даден слънчев ден вероятно е достатъчна (натрупайте постепенно и винаги избягвайте изгарянето), но докато не намалите значително потреблението на PUFA и съхраняваното PUFA в тъканта, може да сте най-добре да защитите лицето си от пълно слънце (т.е. носете шапка). Слънчевата светлина върху останалата част от тялото е необходима за синтеза на витамин D.

За по-нататъшни цитати и пълна кръгла връзка на изследователски връзки относно полиненаситените мазнини и пигмент на възраст, вижте този страхотен пост тук от Роб Търнър.

Важно е да се отбележи, че тези видими признаци на стареене по кожата (набръчкания, увисване, кафяви петна, загуба на мускулен тонус) са само малки и повърхностни признаци на стареене вътре. Така че, разглеждането на стареенето на кожата чрез диети и промени в начина на живот е много важно за подобряване на здравето на цялото тяло. В края на краищата, това, което поддържа здравата кожа, също така поддържа здраво тялото.

Помислете за храните, изядени от красотите на миналото, преди Ботокс, хирургически лифтинг и захарна фобия:

Яжте старомодния начин, млечните продукти, яйцата, плодовете в сезона и не се страхувайте от захар (захар от захарна тръстика), добавен към вашето кафе и млечни шейкове. Филмовите актриси през 30-те и 40-те години не се нуждаят от всички лифтинг и рефлекси, които днешните актриси се нуждаят от по-здравословна диета, пълна със захароза, животински протеини и наситени мазнини. Разгледайте някои филми от старите дни. Не забравяйте, че захарозата се използва за енергия и позволява протеините да се използват за ремонт на кожата ви. Диетата с ниски въглехидрати ще причини много бързо на клетките да страдат поради загуба на ремонтен материал. Никаква захароза в храната не означава, че протеините се превръщат в захар за енергия. & # X2013; Доди Андерсън, специалист по храненето и Рей Пийт "Кралица Бей" & # X2013; виж повече от работата си тук

Как най-добре да ядете захар? Яжте достатъчно, захар, от зрели плодове, пресен портокалов сок, чист мед (ако е поносим) и бяла захарна тръстика (в допълнение към богата на минерали диета), балансирана с подходящ протеин и наситени мазнини и яде толкова често, колкото е необходимо поддържайте здрави телесни температури **

** Здравословната телесна температура надвишава 36,6 C / 97,8 F, което означава, че се поддържа клетъчния метаболизъм. Трябва да видите повишаване на температурата след хранене, като пулсът за почивка идеално е между 75-90. Повече за това тук.

Няколко други хранителни тактики, предпазващи кожата, освен избягването на PUFA:

Практически идеи: Храни за предотвратяване на преждевременно стареене на кожата (и цялото тяло за това)

Посетете Ема'за да прочетете останалата част от статията, включително и моите мисли за актуална грижа за кожата без PUFA. И можете да прочетете повече за Ема'тук.

Намерете още от Emma в TheNutritionCoach.com.au, във Facebook и в Instagram.

Кажете вашето мнение

Съгласни ли сте, че това, което ядете, се показва в начина, по който изглеждате?

Какво мислиш за Ема'идеи за предотвратяване на стареенето на кожата?

Как се чувствате за препоръчваните храни??

Leave A Comment

69 + = 75