Как да предотвратите и намалите мазната кожа

Добре дошли в колоната Ask Beautyeditor, където нашите експерти отговарят на въпросите ви за коса, кожа и грим. За да поискате съвет за грижата за кожата:

Моля, обърнете внимание: Всички снимки ще бъдат публикувани.

Q: Как да се отърва от мазното си лице? Без значение кои продукти използвам сутрин, челото и брадичката ми са грапави за няколко часа. & # X2014; Сандра

A: Сандра, чувствам те. Роузият поглед може да е на тенденция в момента, а мазна кожа има наградата за утеха за получаване на по-малко бръчки по-късно в живота. Но тези неща едва ли са успокоителни'отново се занимава с грима, която се топи и бръмбарите се слепват заедно.

Така че тук'това, което предлагам за мазна кожа, както вътрешно, така и вътрешно:

1. Избягвайте сулфати и сурови продукти за грижа за кожата

Често продуктите за грижа за кожата, насочени към мазните тен, могат да причинят повече вреда, отколкото полза. Препаратите на лице, базирани на сулфат, например, могат да пречистят кожата ви, да изгорят бариерата си и да променят рН за часове. С течение на времето това може да доведе до повече производство на петрол, докато кожата ви се опитва да компенсира.

Същото важи и за суровите тонери и "маслото". Дори и горещата вода може да дехидратира кожата ви и да я накара да произвежда повече масло, отколкото е необходимо.

То'добре да се придържате към лека, но нежна грижа за кожата. Измийте лицето си с мек почистващ препарат без сулфат, като Caudalie Instant Foaming Cleanser или първа помощ за почистване на лице с красота и топла (не гореща) вода. 

ние'ще говорим за овлажнители и тонери!

2. Освежете Вашия овлажнител

Помислете за олекотяването на овлажнителя си, ако сте убежище't вече. Ти не'Необходим е богат крем, ако кожата ви вече произвежда много свой собствен петрол.

Леките, хидратиращи се серии и лицеви мъгли са идеални за Вас. Продуктът, който Ви препоръчвам отново и отново като овлажнител за светлина като въздух е Consonant HydrExtreme, чист течен серум, съдържащ само две съставки: растителен глицерин и екстракт от семена Cassia angustifolia. 

То'се превръщат в целогодишно щапелни за мен, а през летните месеци обикновено е всичко, което нося за овлажнител. Гарантирано НЕ да ви направи по-greasier.

Другите добри серумни решения включват SkinCeuticals Hydrating B5 Gel или Schaf Radiance и Firming Serum.

Ако искате да отидете още по-лека, потърсете хидратираща мъгла като Tata Harper Hydrating Floral Essence или Pai Lotus & Orange Blossom BioAffinity Skin Tonic.

3. Опитайте маслото от жожоба

Ако ти'ре търсите за естествено средство за локално лечение, за да контролирате маслото, а след това помислете за масло от жожоба. Да, масло. На мазна кожа.

Причината е, че е известно, че жожоба (технически растителен восък) спомага за регулирането на производството на мазнини. То'най-близкото до себума, което естествено произвеждаме, и когато го приложите, кожата регистрира, че е налице достатъчно масло.'не трябва да освобождавате толкова много.

аз'че това е вярно. Odacité Jojoba Lavender Serum Concentrate е продукт I'които сте използвали; съдържа студено пресовано сертифицирано биологично масло от жожоба, сертифицирано органично лавандулово етерично масло и сертифицирано масло без витамин Е без ГМО. Че'това е!

Друг добър избор е MV Organic Skincare Pure Jojoba.

Просто искате да използвате най-малката сума - например една или две капки - и вижте как тя работи за вас. Както и при всяко масло (или продукт за грижа за кожата изобщо), там'все още е шанс, че може да бъде комедиен за вас ... но определено си струва един изстрел!

4. Добавете салицилова киселина

Салициловата киселина може да направи огромна разлика с производството на нефт. Като бета-хидрокси киселина, тя е уникална, защото може да проникне в дълбокото почистване на порите. (Алфа-хидрокси киселините, за разлика от тях, са водоразтворими, но не е разтворими в масло.)

аз'ве, имаше голям успех с COSRX BHA Blackhead Power Liquid, чист овлажняващ гел, напоен с екстракт от кора от вишни (естествена форма на салицилова киселина), ниацинамид и хиалуронова киселина. Опитайте да я прилагате веднъж или два пъти на ден ... не'т трябва да има черни точки, за да го използвате!

Паула'Изборът на Skin Perfecting 2% BHA Liquid трябва да има подобен ефект, въпреки че аз'че сте оставили мазен остатък, който вероятно не сте донесли'не искам. 

SkinCeuticals Blemish + възрастовата отбрана (разгледано тук) е друга алтернатива. Той съдържа салицилова киселина плюс диоена киселина, която е особено полезна за намаляване на излишния себум.

5. Съхранявайте замазките хартиени

За да отстраните незабавно маслото през деня, уверете се, че винаги носите хартиени торбички в чантата си. Харесва ми спалното бельо Boscia Green Tea Blotting Linens.

За контрол на маслото, може да искате да опитате матиращ грунд под вашия грим. Моето предложение е BECCA Ever-Matte Poreless Priming Perfector (разгледано тук). Тъй като съдържа силиций, а не силикони, то не трябва'т запушват порите. То'най-матиращия праймер I'които някога сте намерили!

6. Опции за рецепта

Ако искате да се обадите в големите оръжия, тогава има актуална опция на ниво рецепта: Retin-A. Въпреки че ретиноидите са технически предписани като лечение на акне, те обикновено оказват известно влияние и върху производството на петрол. (Някои хора съобщават, че Retin-A им дава повече масло, не по-малко, но това може да е свързано с използването на твърде силна сила). 

Говорете с лекаря си дали това лечение е подходящо. Можете да прочетете повече за ползите от Retin-A тук и съветите ми за молби тук.

Също така на нивото на рецепта има перорални лекарства, които могат да помогнат при производството на маслото: хапче за контрол на раждаемостта, спиронолактон (анти-андроген, предписан извън етикета за акне) и антибиотици. Но аз'm склонни да предложат тези, тъй като те обикновено осигуряват само временна корекция и идват със странични ефекти.

Ако наистина искате да стигнете до първопричините, помислете дали мазната ви кожа може да бъде свързана с ниска щитовидна жлеза, дефицит на витамин А или и двете...

7. Увеличете функцията на щитовидната жлеза

Както споменах, когато пишех за причината за "хормоналното" акне, хипотиреоидизмът е изключително разпространен и може да не се появи на кръвни тестове. Както показва това MD, мазна кожа е само един от възможните симптоми.

Предлагам мониторинг на пулса и температурата, за да получите представа за състоянието на щитовидната жлеза (вижте тук за упътвания). 

Ако подозирате, че щитовидната жлеза е ниска, можете да опитате да увеличите нейната функция, като следвате някои от тези предложения за хранителни навици. (Nutritionist Ема Сгуракис също има някои страхотни идеи.)

8. Вземете повече витамин А

Мазната кожа може също да показва, че не сте'T среща с тялото си'и витамин А изисквания. В това интервю Dr. Ray Peat говори за това как кожата произвежда повече влага и масло, подобрявайки функцията на щитовидната жлеза. Въпреки това, "все по-топлата, влажна, функционираща кожа се нуждае от повече витамин А."

Най-добрият източник на витамин А е черен дроб. Да, животинския вид. За да я включи в контекста, черният дроб има 22,175 IU витамин А на порция в сравнение с 260 IU в едно яйце. Една порция веднъж седмично обикновено е достатъчна, за да се отговори на нуждите на витамин А, но може да се наложи да направите някои самостоятелни експерименти, за да намерите точното ниво.

Алтернатива на черния дроб е добавката Genestra A-Mulsion. Той съдържа витамин А под формата на ретинил палмитат и всяка капка има 10 000 IU.

Можете да намерите повече информация за връзката между витамин А и кожата, както и съвети за дозиране тук. 

Надявам се това да помогне!

Leave A Comment

23 + = 24