Гликоловата киселина е толкова ефективна, колкото и Retin-A?

Добре дошли в колоната Ask Beautyeditor, където нашите експерти отговарят на въпросите ви за коса, кожа и грим. За да поискате съвет за грижата за кожата:

Моля, обърнете внимание: Всички снимки ще бъдат публикувани.

Q: Току-що купих 10% гликолова коричка за лечение на моята мелама, както и за обезщетения против стареене и получаване на блясък / блясък. 

Дали гликоловата киселина ще стимулира производството на колаген, както и ретиноидите са доказани? & # X2014; Джоди

A: Джоди, благодаря ти за въпроса ти. 

Ретиноидите са "златният стандарт" за стимулиране на производството на колаген. В Северна Америка те са само по рецепта. 

Има обаче някои негативи при използването им. Те могат да бъдат сухи, дразнещи и не всеки може да понесе да ги използва всеки ден.

Свързани:Как да използвате Retin-A

Гликолиновата киселина прави по-добра работа при промяна на повърхността, като прави кожата по-гладка и помага малко с цвят.

За вашата мелама, ретиноиди или избелващи кремове ще бъдат препоръчани.

За светене / излъчване можете да използвате гликоловата киселина или да опитате пептиден крем.

Д-р Ноуел Солиш е от Канада'на най-добрите козметични дерматолози, с офис на 66 Avenue Road, Suite 1, в Торонто. Обадете се на 416-964-8888, за да резервирате среща.

Отказ от отговорност: Тази информация е само за общи цели и не е предназначена, нито подразбираща се за заместител на професионални медицински съвети по отношение на вашето специфично медицинско състояние или въпрос. Д-р Солиш препоръчва да се консултирате с Вашия лекар или друг медицински специалист, за да разберете какви са специфичните Ви състояния и медицински възможности.

Leave A Comment

21 − 13 =