Miten AHA: ta, BHA: ita ja C-vitamiinia käytetään ihonhoitotuotossa

Jos sinä'etsivät kirkkaampaa, tasaisempaa ihon sävyä (ja aren't me kaikki?), niin kaksi parhaita ainesosia, joita kokeilla ovat hapot ja C-vitamiini.

Hapot ovat suuret, koska ne kuorivat pois tylsää, kuolleesta ihosta ja poistavat varovasti värit ajan mittaan. AHA: t (alfa-hydroksihapot) kohdistuvat ihon pintakerroksiin, kun taas BHA: t (beeta-hydroksihapot) myös vähentävät huokosia.

Sitten siellä's C-vitamiini, voimakas antioksidantti, joka lisää säteilyä ja auttaa häviämään auringon vaurioita.

Voit käyttää jokaista yksinään, mutta jos haluat todella hyötyä seuraavalle tasolle? Harkitse mukaanne sekä rutiiniasi!

Että'jossa tämä opetusohjelma tulee. Saatat olla hieman epävarmana siitä, miten mennä kerrostumasta nämä aktiviteetit. Onko niitä käytettävä eri aikoina? Onko jokin inaktivoi toinen? Mistä ensin tapahtuu? Entä odotusaikoja?

minä'saan vastauksia! Pidä lukemisen oppia:

Vaihtoehto 1: Hapot ja C-vitamiinin käyttö eri aikoina

Jos iho on kuiva tai herkkä, harkitse happojen ja C-vitamiinin käyttöä eri päivinä. 

Miksi? Koska AHA: t, BHA: t ja C-vitamiini ovat kaikki happamia ainesosia, niin siellä'on suurempi riski pahentaa näitä olosuhteita ja ärsyttää ihoa. 

Voit siis tehdä: 

Saatat huomata, että tämä on juuri COSRX: n ohjeita BHA Blackhead Power Liquid -pakkaukselle:

"Älä käytä C-vitamiinin C- tai A-valmisteita tai muita BHA- ja AHA-tuotteiden kanssa. Jos haluat nopeamman vaikutuksen, suosittelemme, että käytät niitä aamuisin ja muina iltoina tai käytät niitä yhden aika jokaisella erillisellä päivällä. "

Mutta anna's rikkoa tätä hieman enemmän. Heillä on A-vitamiinia koskeva kohta'Olen jo puhunut siitä, miten hapot voivat heikentää retinolimuunnosta.

[Lue lisää happojen ja retinolin käyttämisestä ihonhoitorutiinissa]

Siksi myös hapot on erotettava C-vitamiinista samasta syystä?

Ei aina! Itse asiassa hapot ja C-vitamiini voivat olla hyvin yhteensopivia...

Vaihtoehto 2: Hapotetaan hapot ja C-vitamiini yhdessä

Jos iho voi sietää niitä, on mahdollista käyttää happoja samaan aikaan kuin C-vitamiini.

Nämä "hapot epävakauttavat C-vitamiinia" tuntuu olevan yksi niistä asioista, joita toistetaan koko ajan, mutta isn't totta. En ole löytänyt todisteita siitä, että kaksi pH-yhteensopivaa tuotetta tekisi kumpaakin tehottomaksi, itse asiassa aivan päinvastoin!

Käyttämällä happoa ennen kuin C-vitamiini voisi todella parantaa tuloksia. Tässä'miksi:

Toisin sanoen happo voi luoda optimaaliset olosuhteet, jotta C-vitamiini olisi tehokas.

Saalis? Sinun on tiedettävä tuotteidesi pH!

Happo tai C-vitamiini ensiksi?

Samoin kuin tuotteita tulisi aina käyttää ohuin ja paksuin, niin haluat myös siirtyä alhaisimpaan tai korkeimpaan pH: n suuntaan.

Tämä tarkoittaa, että kaikkein hapan tuotteen pitäisi mennä ensin. 

Yleensä, mutta ei aina, tämä on sinun AHA tai BHA. Tässä ovat eniten suositeltujen happojen pH:

(Jos jostain syystä halusit käyttää sekä AHA: ta että BHA: ta samanaikaisesti, tilaus ei't todella väliä, jos ne ovat lähellä pH. Jos siellä's isommalla kuilulla, alenna alempia pH-arvoa ensin. Teksti on tärkeä myös "sinä"'d halua mennä järjestyksessä ohuin paksuin.)

Sitten tulee sinun C-vitamiini. Ensimmäiset kaksi ovat minun nykyiset suosikkini:

Poikkeus on, jos hapolla on paksumpi rakenne (kuten kerma) tai jos C-vitamiini on alhaisempi pH. Siinä tapauksessa sovelletaan ensin C, sitten happoasi. Nämä ovat pienempiä pH-arvoja sisältävä vitamiini Cs:

Odota hetkiä

Vaikka suosittelen odottamaan niin kauan kuin voit välillä hapot ja retinol, että's ei tavallisesti ole tarpeen happojen ja C-vitamiinin kanssa:

Jos happo ja C-vitamiini ovat lähellä pH: ta 

Kun sinulla on kaksi tuotetta, joilla on samankaltaiset pH-arvot (esimerkiksi 1,0: ssä toisistaan), mielestäni voit mennä eteenpäin ja käyttää niitä samanaikaisesti odottamatta. Tämä johtuu siitä'on suunniteltu säilyttämään tehokkuutensa samalla happamuusasteella. Joten, voit käyttää toinen kerros heti, kun ensimmäinen on imeytynyt ja iho on kuiva koskettaa.

Jos C-vitamiini ei ole pH-riippuvainen

Sinä myös't tarvitse odottaa, jos olet'käyttämällä C-vitamiinia kuten Hylamide Booster C25 tai NIOD-etyloitua L-askorbiinihappoa 30%: n verkostoa, koska he't edellyttävät tietyn pH: n olevan tehokas.

Jos happo ja C-vitamiini eivät ole lähellä pH: ta

Jos siellä's on suurempi ero pH-arvojen välillä's sanoa, ero on enemmän kuin 1,0 tai 2,0 & # x2014;'d todennäköisesti sisällyttää hieman odotusaikaa (noin 30 minuuttia), jotta jokainen tuote voi toimia optimaalisella pH-alueellaan. 

Se kuitenkin mahti olla kunnossa ei odottaa. Future Derm ehdottaa, että korkeamman pH: n C-vitamiinijohdannaisten (kuten tavallisen askorbyylipiglykosidiliuoksen 12%) soveltaminen happamaan ihoon todella parantaa niiden muuttamista L-askorbiinihapoksi. Olen vain turvapaikka't löytänyt tutkimuksia, jotka vahvistavat sen. Jos kohtaat mitään, kerro minulle!

Jälleen, jos voit't häiritä huolestuttavaa koko pH-liiketoiminnasta, voit yksinkertaistaa elämääsi ja käyttää näitä ainesosia eri päivinä!

johtopäätös

Nyt tiedät salaisuuden sisällyttämään sekä hapot että C-vitamiinin rutiiniasi.

Jos sinä'tiukka aika ajoin, mielestäni yksinkertaisin ratkaisu on valita kaksi tuotetta, jotka ovat lähellä pH-arvoa tai C-vitamiinia, joka ei lainkaan ole riippuvainen pH-arvosta. Näin voit käyttää niitä aivan toistensa päällä täydellä mielenrauhalla. Se, että happo tekee C-vitamiinia entistä kovemmaksi, on bonus! 

Shop-editori's Picks

Oletko kokeillut AHA: ta, BHA: ita tai C-vitamiinia?
Mitä tuloksia olet huomannut?

Leave A Comment

70 − 69 =