Mitä tehdä, kun kasvosi on tummempi kuin kehosi

Viime viikolla puhuimme ei-niin-harvinainen ilmiö ottaa kasvot että's kevyempi kuin kehosi. 

Nyt käänteinen ongelma. Mitä teet, kun kasvosi on tumma kuin niska ja rintakehä? 

Ehkä se's luonnollisesti syvempi sävy. Ehkä ihosi näyttää tummemmalta ja punaiselta, keltaiselta tai parkitulta. Tai ehkä se'vain, että meikki ei ole sinulle!

Julkkisten esimerkkien osalta Claire Danes on ensimmäinen, joka tulee mieleen:

siellä's merkittävä ero hänen kasvonsa tumman, pinkier-sävyn ja kaulan välillä. 

Epäilen, että mallilla Alek Wek on paljon perusta; hänellä on luonnollisesti tummempi kasvot kuin hänen rintaansa. 

renee Zellweger (täällä, ennen interventioita) on usein havaittu punaisella matolla, jossa on punertava sävy hänen kasvoilleen.

Se'on sanottu, että hän kärsii rosaceasta, joten on järkevää, että hänen kasvonsa tulevat enemmän tulehtuneiksi / ärsytetyiksi.

Sitten siellä's Kelly Osbourne:

Mielestäni tämä on luultavasti makeup-toimintahäiriö, mutta jotkut ihmiset ottavat kellertävän värisävyn siitä, että ei jalosteta beetakaroteenia (enemmän siitä sekunnissa!).

Toinen esimerkki tummemmasta ja keltaisemmasta sävystä on Mollie King:

Miten korjaat tämän ongelman? Se voi olla meikki, itsetarkastava sovellus, ihonhoito, SPF-tapasi tai jopa ruokavalio. Tässä'mitä ehdotan:

1. Tarkista, oletko'uudelleen yllään oikea säätiön sävy.

Aina siellä's sävyerotus kasvojen, kaulan ja tarkistuksen välillä, ensimmäinen askel on tarkistaa aina meikkiäsi, eli jos käytät perustusta sävytettyä kosteusvoidetta tai BB / CC-kermaa. 

Paras tapa löytää oikea sävy ihon meikki on swatch se monissa paikoissa. Unohda kätesi takaosa, joka ei kerro mitään. Sen sijaan kokeile sitä pitkin leukaa, kasvojen keskellä, silmien alla, kaulassa ja rintakehässä. Varmista, että tulokset tarkastetaan hyvässä luonnonvalossa (ulkona). Säilytysvalaistus on tunnetusti huono ja voi todella vääristellä tuomiotasi!

Tavallinen neuvo on valita perustekijä, joka "katoaa" ihoon. Ilmeisesti, jos kasvosi on tummempi (tai kevyempi), tämä ei ehkä koske. Siksi sinun on tehtävä toinen kahdesta asiasta:

  • Vastaa säätiö kasvosi kanssa: Vaikka se on tummempi kuin niska ja rintakehä. Tämä voi näyttää realistiselta, kuten sinäkin'ei piilota todellista ihon sävyä. Ainoa saalis? Sinä'Luultavasti haluat käyttää mattaista bronzeria, ääriviivoja tai jopa itsekarkailua tumman kaulaan ja rintaan, jotta he eivät't näyttävät niin kevyeltä verrattuna. (Voit ottaa nestemäiset meikit kaulaasi alas, mutta ole varovainen siitä, että saat sen vaatteillesi!).
  • Vastaa säätiösi kaulaan tai rintaan: Tämä vaihtoehto toimii hyvin, jos kasvoillasi on paljon punoitusta tai sallimattomuutta, jolloin se näyttää tummalta. minä'minulla oli suuri menestys perustusten käyttämisessä posliinisadan varjossa, vastaamaan kaulani; Niin kauan kuin ne ovat päinvastoin, hieman vaaleammat pigmentit näyttävät paremmilta naarmuttamaan punaista. En kuitenkaan koskaan suosittele menemään vaaleampia kuin yksi varjostin ja välttää raskaita kattavia tuotteita. Näin asiat näyttävät luonnollisilta eikä maskin kaltaisilta.

Kun sinä'teet varjostustutkimuksestasi myös pidempää. Yllä olevissa kuvissa Claire Danes ja Mollie King ovat hyviä esimerkkejä siitä, miten väärä alitunniste voi tehdä kasvosi näyttävän tummemmalta ja vain "pois". Claire tarvitsee säätiön, joka on neutraali eikä vaaleanpunainen, kun taas Mollie tarvitsee vaaleanpunaisempia kellertäjä keltaisen sijasta.

Yleensä meikkitaiteilijan ammatillisiin riveihin tulee paras mahdollinen realististen ihonvärien valikoima, jotta voit löytää haluamasi sävyn ja syvyyden. Vaikka monet apteekki- ja tavaratalobrändit parantavat säätiöitään, niillä on taipumus olla liian vaaleita. Mielestäni paras panos on tarkistaa linjat kuten Make Up For Ever, MAC, NARS, Bobbi Brown, Giorgio Armani tai Laura Mercier.

Jos sinä'sinulla on vielä ei-niin-ihanteellinen sävy kokoelmissasi, jota haluat vielä käyttää, ja tutustu Cover FX Custom Cover Drops -kansioon. Tämä on ainoa tuote I'olet kuullut siitä, että kyseessä on vain väkevöity pigmentti, jonka voit sekoittaa muiden tuotteiden kanssa vaaleampaan, tummempaan tai erilaiseen sävyyn tai yksinkertaisesti saada lisää kattavuutta.

2. Estää säätiön hapettamasta.

Toinen tärkeä syy huonoon meikki-otteluun on hapettuminen. Tämä tarkoittaa, että säätiösi voi olla täydellinen, kun laitat sen ensimmäisenä aamulla, mutta kun päivä kuluu, väri tummenee, kun pigmentit reagoivat ihoon'luonnollisia öljyjä. Tämä on tapana esiintyä useammin rasvaisella iholla tai kostealla säällä. 

Voit estää sen, yritä käyttää öljynvalvontaalusta perustuksen alla luodaksesi esteen. Pidän todella paljon Make Up For Everistä'n uusi Step 1 Skin Equalizer Mattifying Primer (tarkasteltu tässä):

Tasainen lisää öljypitoinen pohjamaali on Becca Ever-Matte Poreless Priming Perfector (tarkasteltu tässä):

Tärkeää myös: aseta meikki läpinäkyvällä jauheella, kuten Make Up For Ever HD Microfinish -uuteella (paras mielestäni!):

Toinen hienojakoinen ja läpikuultava jauhe on liian kaakeloitu ja ohut jauhe:

Löytää säätiö, joka ei't hapetetaan, voit olla kokeilu- ja virheprosessi. Kysy varastosta ensin näyte ja näe, miten se kuluu. 

3. Tummennetaan bronzerilla tai ääriviivoilla.

Kuten kevyempään kasvoihin ja tummempiin kehoihin, voit käyttää bronzeria tai ääriviivoja tasoittamaan sävyjäsi. Paitsi tässä tapauksessa, sinä'käytät näitä tuotteita ensisijaisesti tumman ihon kaulassa ja rinnassa, kasvojen sijaan. 

(Vaikka saatat myös haluta ottaa sen kasvojesi korkeisiin tasoihin, jotta saisit kaiken saumattoman.)

Varmista, että valitset mattomateriaalin, jolla ei ole hämärää, niin että se näyttää luonnolliselta. Minusta on helpompi käyttää jauheita. 

Ehdotin jo muutamia hyviä tuotteita, mutta minä'll antaa sinulle vielä muutama recos. Chanel Les Beiges Healthy Glow Sheer Color julkaisi viime vuonna ja on uskomattoman puhdas bronzer. On viisi sävyä, mikä on mahtavaa jauhemaista.

Dior's vastaus Chaneliin on uusi Diorskin Nude Air Powder. Se on vain kolme sävyä, mutta se on myös mattapintainen ja silkkaa.

Hyvää've oli minun kokoelmissani vuosia Lancôme Star Bronzer. Shimmer on lähes olematonta ja sitä's luonnollisen näköinen.

Hyöty Hoola on toinen hyvä ei-hohtava valinta, jossa on hieman voimakkuutta, joten se voi toimia monilla ihon sävyillä:

Apteekissa kokeile Physicians Formula Magic Mosaic Bronzer, joka on yksi harvoista mattaoptioista.

4. Kokeile värikorjaajaa.

Me've puhui käyttämään aluketta estääkseen perustuksen hapettumista liottamalla ylimääräistä öljyä. Mutta oletko harkinnut pohjamaalilla sävyn värisävyn säätämistä, joten säätiösi ei'ei tarvitse työskennellä niin kovasti?

Tämä on hyvä strategia iholle, joka näyttää tummemmalta punoituksen vuoksi. Olen hämmästynyt edellä mainitun Make Up For Ever Step 1 Skin Equalizerin voimalla vihreässä punasilmäkorjausväreissä (myös tarkistettu tässä). Se vakavasti neutraloi vihaisen näköisen ihon kääntämättä sinua Kermit-sammakkoon.

Make Up For Ever on myös pohjamaalit sininen, vaaleanpunainen, keltainen, persikka ja karamelli, joten voit valita eri sävyn riippuen korjausongelmasta. Henkilökohtaisesti minä'Olen löytänyt sinisen myös todella hyvin, jotta kasvot saisivat tasaisemman, posliinin sävyn! Katso minun ennen ja jälkeen täältä.

Clinique tekee valikoiman värin korjaimia, joita kutsutaan nimellä Superprimer. Tämä on erityisesti muotoiltu naamioimaan Sallowness.

On myös Superprimers punoitusta, värinmuutoksia, tylsää ja tylsää Deeper Skin Tones.

Toinen tapa sopeuttaa äänesi on uusi Bobbi Brown Retouching -jauhe. Tässä irrallisessa jauheessa on kuusi sävyä, jotka voivat mennä paljaalle iholle tai muiden meikkien päälle vaihtoehtona punastumiselle tai bronzerille. Keltainen esimerkiksi punoittaa punoitusta kevyessä ja keskisuuressa ihossa.

Se on myös valkoinen, persikka, vaaleanpunainen, ruusu ja ruskea.

5. Käytä itsesäilöintä tai pikselin sävyä.

Tanin ulkonäköä varten suunnitellut tuotteet auttavat sinua saamaan kaulasi ja rintaansa riittävän tumma vastaamaan kasvosi.

Oma suositus itsemurhaajien kanssa: Aloita asteittaisella tuotteella, joka on suunniteltu tummiksi toistuvilla sovelluksilla, jotta voit selvittää, kuinka paljon (tai kuinka vähän) olet'Tarvitsen ottelun.

Vita Liberata näyttää olevan tällä hetkellä huippuluokan rusketusbrändi, ja niillä on upea itseruskettava asteittainen kosteusemulsio (kyllä, se's "Fabulous"):

Minun ruskettumisbrändi (kun olin itse-tan) oli Shiseido. En koskaan menettänyt minua! Niinpä heidän Daily Bronze Moisturizing Emulsion olisi hieno valinta. Voit käyttää tätä kasvot ja kehon.

Clarins Radiance-Plus Golden Glow Booster on todella hieno innovaatio. Sekoitat muutaman pisaran säännöllisellä kosteusvoidalla, jotta se muuttuisi asteittaiseksi maalattavaksi.

Jos sinä'Älä ole alas faux-parkituksella, sitten siellä's uuden sukupolven tuotteita, yleensä geelejä, jotka antavat sinulle välittömän värin ja pestä sitten heti! Ei haisevaa itsetiivistä hajuja, ja toisin kuin perustukset tai kermanväristä tuotteita, he voittivat't siirrä vaatteisiisi.

Tarte Maracuja Rainforest Glow Instant Matte Vedenkestävä Body Perfector tarjoaa välittömän, vedenpitävän mattapinnan:

Body Shop Honey Bronze Sävytetty kasvojen geeli voisi helposti mennä kaulaan ja rintaan sen sijaan:

Ylemmässä päässä on Sisley Phyto-Touche Sävytetty Body Sun Glow Gel.

Sinun on ehkä lisättävä vaaleampi rusketus kasvosi vastaamaan näitä tuotteita kaulaan ja rintaan, joten sävyissä ei ole eroja.

6. Tarkista ihonhoito-ohjelma (ja ruokavalio!).

Se'on mahdollista, että kasvosi näyttää tummemmalta kuin kehosi, koska jotain tapahtuu oman skincare hoito.

Ensin ylös (ja minun täytyy kysyä) - suojeletko kasvosi SPF: llä aina? Auringonvalo voi lisätä, jopa pilvisenä päivänä, ja jopa saada sinut, kun sinä'joko sisätiloissa tai autossa lasin takana. Varmista siis'käytä hyvää SPF: tä 30 päivän kuluttua päivässä.

Muutamia minun faves ovat CyberDerm yksinkertaisesti sinkki Sun Whip (sinkki-pohjainen, mutta ei-valkaisevia):

SkinCeuticals Fyysinen fuusio UV-puolustus (mineraali ja hienovarainen yleisvalaistus):

Myös Suntegrity "5 In 1" luonnollinen kosteuttava kasvovoide, saatavana viidessä sävyssä.

Toinen selitys on ärsytys, joka aiheuttaa tummemman näköisen punoituksesta ja tulehduksesta. Pyyhi paljon? Käyttämällä kovia aktiivisia aineita? Pyykki liian kovaa Clarisonic- tai muuta ihotyökalua käyttäen? 

Joskus hieman keventäminen ja vauva iho voi auttaa sitä rauhoittamaan ja palauttamaan värin normaaliksi. Jos sinä'kuten glykolihappoa tai salisyylihappoa, kokeile niitä harvemmin, kuten joka toinen päivä tai muutaman päivän välein, tai vaihda maitohappoon hellävaralle kuorinnalle. Rakastan Biologique Recherche Lotion P50, joka on maitopohjainen (tarkistus tässä).

Ainekset, kuten retinoiinihappo (Retin-A), voivat muuttaa kasvosi väriä hoidon aikana. Seuraavassa on muutamia vinkkejä Retin-A: n sietämiseen. Sama neuvonta tarkoittaa mitä tahansa muuta mahdollista ärsyttää sinua'uudelleen laittaa iholle. Hidas ja vakaa voittaa kilpailun!

Toisaalta, tummempi kasvot voivat olla kuolleesta ihosolujen muodostumisesta, ts. Ei tarpeeksi kuorinta. Jos iho on normaali ja rauhallinen, voit yrittää esitellä kuorinta-askel rutiinisi. Retin-A reseptiä nopeuttaisi ihon hilseilyä entisestään.

Monet ihmiset myös yrittävät 4 prosenttia hydrokinonia keventämään tummaa pigmenttiä. Tuotemerkki I'Olen yrittänyt (vain minun posket) aiemmin kutsutaan Lustra, joka voi olla hieman ärsyttävä riippuen ihon tyypistä. minä'En ole varma, jos tarvitset reseptiä nyt, mutta ostin sen over-the-counter. Hydrokinonin tulokset voivat olla hieman ennustamattomia, joillekin ihmisille se toimii, mutta rehellisesti en tehnyt't huomaa paljon, jos mitään eroa. IPL-laser, jonka kirjoitin tästä, toimi paremmin. Jos yrität hydrokinonia, muista, että olet'ei ole tarkoitettu käytettäväksi yli kuuden kuukauden ajan kerrallaan.

Tietenkin, jos tummempi kasvosi on rosacea-ihon kunnosta (ks. Renee Zellweger), niin se's ei ole nopea korjaus, ja saatat joutua näkemään ihotautilääkäri. Tämä on myös todella mielenkiintoinen artikkeli rosacean juuriasiakirjoista, joita saatat pystyä käsittelemään ruokavalion kautta.

Puhuminen ruokavaliosta, vielä yksi asia! Jotkut ihmiset'n kasvot vievät tummempaan ja kellertävämpiin valettuihin, ja se voi olla siitä, mitä sinä'syöminen uudelleen. Jos sinä'joka käyttää beetakaroteenia, kuten porkkanaa, papaijaa tai bataattia, elimistösi on muunnettava tämä beetakaroteeniksi A-vitamiiniksi. Alhaisen kilpirauhasen, heikentyneen maksan toiminnan ja / tai alhaisen B12: n raskaus on heikentynyt. tallentaa sen sijaan osan beetakaroteenista kudoksiinsa. voilà, keltainen tahra!

Se's tapahtui minulle, joten ehdottomasti puhun kokemuksesta! Mitä minä nyt teen, vältät liian monta ruokaa beetakaroteenilla (se heikentää kilpirauhasen toimintaa joka tapauksessa). Pidän edelleen porkkanoita, mutta minä vain grillata ja huuhdella niitä eroon joitakin oransseja. Voit lukea lisää tästä artikkelissani porkkanaa koskevista terveysvaikutuksista. 

Bottom Line

On monia asioita, jotka saattavat aiheuttaa tummemman kasvon kuin kehosi, joten tämä ongelma vaatii vähän etsintätyötä päästäkseen perimmäisiin syihin. Sillä välin vaihtoehdoilla on runsaasti väriteroa, olipa se's pinnoittamalla, parkittamalla, sävyttämällä, valkaisemalla, jautamalla tai muuttamalla säätiön sävyä.

Luonnollisimmista väärennöksistä, ajattele silmiinpistävää ja mattapintaista! Ja sekoita, sekoita, sekoita. Viimeinen vaihe? Tarkista itsesi päivänvalossa varmistaaksesi, että siirtyminen kasvoista kaulaan rinnalle on saumatonta, luonnollista ja uskottavaa.

Osta tarina

Ota kantaa

Onko sinulla koskaan ollut tumma kasvot kuin kehosi? Miten käsitellä sitä? Oletko kokeillut jotain näistä tuotteista tai vinkkeistä?

Leave A Comment

+ 70 = 72