Slik sørger du for huden din etter en solbrenthet

Redaktørens notat: Møte ny redaktør redaktør Rikki Ciminsky! Hun's en annen skjønnhetsmisbruker, mediestudent ved Ryerson i Toronto ... og i dag har han noen dømmekraftige tips om å håndtere solbrenthet. (Selv om du vet at jeg ikke't taler for soling eller noe. Det skjer ...) Ta det bort, Rikki!

Uten mislykkes, hver gang jeg får solbrent, sier folk alltid ting som:

& # x201C; Du har virkelig brent, eh? & # x201D;

& # x201C; Wow, som ser veldig brutto ut. & # x201D;

& # x201C; Oh my God, du er så rød. & # x201D;

Jeg mener, jeg vet det. Mine øyne er fortsatt intakte. Jeg vet at jeg ser brutto, og jeg minner hver gang jeg sender et speil. Men nå, mer enn noensinne, ser jeg så mange av vennene mine etter en brunfarge, men ender opp med krevende fortjenerbrann. Liker, kan "flytte-kan-t-søvn-hummer-rød-solbrenthet.

Nå. La oss bli seriøse. Lær av mine feil: Jeg dro til Puerto Plata, Dominikanske Republikken i 2010. Jeg trodde ærlig at jeg ville være ugjennomtrengelig for solen. For det meste fordi vennen jeg gikk med er, Jeg sverger, uovervinnelig. Hun kan slather på solbrennoljer, ligge i solen fra skumring 'til daggry, og bygger fremdeles bare en fantastisk brunfarge. Så, i jakten på samme type solbrenthet, siden jeg var, og alltid vil være, pasty i forhold til henne, var jeg super lax med solkremet. Bare på den første dagen! Det var alt det tok, vennene mine! En dag i solen uten solkrem. Så, bam! Andre grad brannsår som dekker ansiktet mitt, skuldre, overarmer og bryst. Ahh! Skummelt, jeg vet det. Jeg kysser bakken siden ansiktet mitt ikke var vondt, men splotching over resten av kroppen min tok omtrent et og et halvt år for å fullstendig vike bort. Jeg viser deg tidligere bilder av de friske brannskader som finnes, men det ville kreve en advarsel om seerfarenhet på denne nettsiden.

Jeg har gjort fred med det faktum at jeg alltid vil være noen nyanser lettere enn min venn som tenner så snill. Nå prøver jeg å kaste på solkrem når som helst jeg vet at jeg er i solen for en stund ... spesielt på kroppsdelene som har den andre graden, brenner for mange år siden. Jeg'Jeg kommer til å innse at noen ganger, selv om du bruker det solkrem, skjer det brannskader! Minst nå vet jeg nøyaktig hva jeg skal gjøre med det.

Så har du solbrenthet? Ingen dom her. Bare hjelp! Hvis du vil helbrede raskere, gjør du det Jeg ha noen tips til deg.

1. Ikke unngå dusjen ... bare ta COOL dusj.

Jeg vet at en dusj kan føle at noen kaster duggere ned på deg, men du må fortsatt være hygienisk. Å ta en kul, ikke varm dusj vil hjelpe huden din til å føle seg bedre (og vant ikke hvor nær som irriterende som varmt vann på brenningen). Hvis du er heldig nok til å bli velsignet med en dusj hvor du kan endre trykket, legg det på den mest milde innstillingen. Hvis du har blærer, kan det hende at hardt vann kan pope dem (ew!), Og snu huden enda mer rød (hvis det'er det mulig på dette tidspunktet ?!). Unngå loofahs og noen slags peeling, fordi de'Jeg gni bare bort brent hud som ikke var klar til å bli skrelt.

Når du går ut av dusjen, pat, ikke gni, deg selv tørr.

2. Fuktighet! Fukte! Fukte! (Trenger jeg å si mer?)

Før du slår din vanlige fuktighetskrem over hele ansiktet, kontroller du flasken. Hvis det har salisylsyre som brukes til å bekjempe akne, vil det STING AND BURN. Tillit. Da jeg ble brent, var mitt personlige valg Neutrogena's oljefri fuktighet for følsom hud (tilgjengelig fra Well.ca for $ 16.39 med gratis frakt og ingen minimumsordre i Canada). Jeg elsket det så mye det er det jeg fortsatt bruker.

Et annet godt alternativ er Korres Yoghurt Instant Soothing Gel. (Redaktør's notat: Du vil dø over hvor trøstende dette lukter! De lager også en versjon for kroppen.)

For under nakken er noe med aloe i det perfekt fordi det hjelper til raskere helbredelse. Min personlige favoritt er Vaseline's Aloe Fresh Total Moisture Lotion med aloe og agurk ekstrakt fordi det lukter DELISH og føles fantastisk på huden min etter brenningen. Når som helst jeg'Jeg er ute i solen i lang tid, jeg smutter kroppen min i den. Beste. Fuktighetskrem. Noen gang. For nå. (Kjøp den her fra Well.ca for bare $ 9,99.)

Vaselin gjør også den samme lotionen med en SPF 15! (Tilgjengelig her fra Well.ca; samme pris.) Double whammy!

Tips: Hold fuktighetskremet i kjøleskapet for en ekstra kjølefølelse på varm hud.

3. Bruk aldri petroleumsglass på brenning.

Dette tipset får sin egen plass fordi jeg hadde aldri trodd dette på en milliard år da jeg var solbrennende nybegynner. Klassisk Vaseline petroleumjelly er ganske mye den verste mulige fuktighetskrem som skal brukes etter solbrenthet.

Jeg gikk rett etter det, siden det skulle være den mest intense og enkleste fuktighetskrem der ute. Rookie feil. På grunn av dens tykkelse låser den seg i varmen fra huden din, som trenger å unnslippe, og hindrer dermed helbredelsen. Pluss det'Det er heller ikke en god idé å bruke det hvis du'går tilbake utenfor ... det's fordi det's super-skinnende og reflekterende og fungerer på samme måte som reflekterende vann (eller de gamle skolens tanningplater) for å tegne mer sol på huden din! Ikke hva du vil.

4. Bruk din løsteste antrekk.

Rett opp, huden din er allerede følsom. Hvis du bruker stramme klær, risikerer du å få varmeneslag på toppen av brenningen din. Det ville være syk og vridd og masochistisk.

5. Følelse kreativ? Prøv ett av disse hjemmemedisinene...

Teposer: Brew te, la det kjøle seg og grøft det faktiske vannet (eller drikk det). Trykk deretter teposene mot huden din.

Skummet melk: Damp en klut med melk og trykk den mot huden din. Melkeproteinene hjelper brennhelgen. Hvem visste det?!

(Hvis du er nede for å sette drikke på kroppen din, bør du! Det ble anbefalt av dermatologen!)

Også havregryn: Tilsynelatende legger du til noe havregryn på havremel til badet ditt, og det hjelper til med å berolige en brenning. Eller du kan kjøpe Aveeno's ferdigversjon ($ 12,99 på Well.ca).

6. Bruk alltid solkrem (duh!). Selv om du'Jeg har allerede en brenning.

Dermatologen min anbefalte La Roche-Posay Anthelios. Jeg fikk et utvalg av det som varte meg i hele fem sekunder, men de fem sekundene var ren lykke. Jeg elsket det. Men det er dyrere enn din gjennomsnittlige solkrem. (Denne er til salgs akkurat nå for 21,60 dollar fra Well.ca)

Hvis du kjører på et studentbudsjett (som meg), ikke skam vennene mine! Jeg rocker Coppertone Sport Continuous Spray Sunscreen SPF 30. (Det's $ 9.19 på Well.ca.)

Du sprer bare bokstavelig talt det. Du trenger ikke å håndtere den fete hånd / hud situasjonen som, la være ærlig, er hvorfor folk ikke bruker solkrem i utgangspunktet. Nå?! INGEN UNNSKYLDNING!

7. Hva med sminke?!

Jeg fant det vanskelig bare å helt ignorere min sminke skuff mens jeg ble brent. Men hvis du kan .. all kraft til deg! Du vil sannsynligvis helbrede raskere enn solbrente sminkeelskere av verden.

Jeg hentet noen raske tips gjennom prøve og feil i mine tidspunkter etter brenning:

Så kanskje du sovnet i solen, eller du drakk litt for mye på stranden og glemte å søke på nytt ... det skjer med det beste av oss. Glad helbredelse!

Hva's den verste solbrentheten deg'jeg har hatt det?

Hvordan'd du helbreder det?

Har du prøvd noen av disse tipsene?

Leave A Comment

78 + = 79