Slik prøver du Multi-Masking (og de beste produktene som skal brukes!)

De fleste skjønnhetstrendene som oppstår av sosiale medier, er slags tvilsomme.

(Clown contouring, noen?)

Men det's en ny hudpleie teknikk genererer buzz som faktisk gir mening: multi-masking! 

Som i bruk flere ansiktsmasker på ansiktet ditt på en gang.

Bilder med hashtag #multimasking begynte å dukke opp på Instagram for flere måneder siden:

Vi kan spore trenden tilbake til Boscia's Multi-Masking Medley, et sett med fire masker og instruksjoner for hvordan du blander og passer dem, avhengig av huden din's behov.

Men du ikke'Jeg må ikke kjøpe Boscia masker, selv om de er veldig gode til å prøve multi-masking, som folk snart fant ut:

Alle kan maskere med forskjellige typer masker fra forskjellige merker:

Inkludert meg!

Personlig, jeg elsker denne ideen og blir mye mer kjørelengde ut av min maske samling i det siste. Og huden min føles sååå bra etterpå's mattified hvor det blir skinnende, lyset hvor det var blah og mykt hvor det var dehydrert.

Jeg vet at du vil elske denne teknikken også! Her's hvordan å maskere som en mester:

Hva er Multi-Masking?

Flermasker er når du bruker flere ansiktsmasker, til forskjellige deler av ansiktet ditt samtidig, for å behandle forskjellige hudproblemer.

For eksempel vil du kanskje bruke en type maske for å behandle T-sonen din, en annen for kinnene dine og enda en rundt øyet ditt.

At's fordi huden på forskjellige områder av ansiktet ditt er åpenbart ikke det samme. Pannen, nesen og haken har den høyeste konsentrasjonen av oljekirtler, mens de ytre hjørner av øynene har minst (og er faktisk de tynneste hudområdene på kroppen). 

Så søker bare en maske over alt'Jeg kutter det egentlig ikke.

Tenk på multi-masking som en tilpasset ansiktsbehandling. Den'er det samme konseptet som mange esthetikere har brukt i årevis i sine profesjonelle hudbehandlinger, bare du kan gjøre det selv, når som helst, hjemme!

Hvem bør prøve multi-masking

Multi-maskering er en ideell behandling for kombinasjonshud.

De fleste av oss, på et tidspunkt i våre liv, vil oppleve denne hudtypen, enten det er vanlig til fet eller normalt å tørke. 

Avhengig av årstiden og til og med måneden kan huden ha områder med økt oljeproduksjon, akne eller tetthet / tørrhet. Heck, noen av oss kan til og med være #blessed med alle disse problemene på en gang!

Multi-maskering er også egnet for normal hud som bare trenger et løft. Det er masker der ute som vil hjelpe huden til å se lysere og mer lysende, og også arbeide med pigmentering for en jevnere tone.

Den ene hudtypen som må være forsiktig med multimasking er følsom. Hver gang du bruker flere produkter på ansiktet ditt, er det større sjanse for å forårsake irritasjon. Hvis du har sensitiv hud og ønsker å prøve multimasking, må du sørge for å velge milde produkter og teste hver maske på egenhånd først.

Hvordan Multi-Mask

Med multi-masking kan du helt tilpasse behandlingen din basert på hvordan huden din ser ut og føles den dagen. Bare se i speilet og føl deg rundt med fingertuppene for å avgjøre hvilke deler som er oljede, tørre, tilstoppede og så videre. 

Her er de grunnleggende trinnene du vil følge for en maskeringsbehandling:

1. Vask ansiktet

Bruk din foretrukne (idealt forsiktig og ikke-slitende) ansiktsvask for å rense huden din. Pat tørr med et rent håndkle.

2. Exfoliate (Valgfritt)

Grunnen til at jeg alltid anbefaler et mildt eksfolieringstrinn før maskeringen er "multi" eller ikke! "Er fordi død hudcelleoppbygging kan blokkere gjennomtrenging. På en fersk eksfoliert overflate kan flere av de fordelaktige ingrediensene i masker komme til hvor de trenger å gå. 

Før du har flere masker, kan du prep huden din med: 

3. Steam Your Face (Valgfritt)

Steaming er en populær del av mest profesjonelle ansiktsbehandlinger. Det bidrar til å varme og myke huden din, noe som gjør den mer mottakelig for maskering. (Den's også super avslappende!) Du kan drape et varmt, utbredt håndkle over ansiktet ditt for å skape damp, eller stå over en gryte med kokende vann med et håndkle drapet for å fange dampen. 

Du kan også kjøpe ansiktsstøvler som: 

Uansett hva, sørg for at temperaturen er komfortabel først, så du ikke'Ikke brenne deg selv, og bare damp for et minutt eller to. Unngå damping hvis huden din er følsom eller irritert.

4. Bruk rensende og / eller balanserende masker

Hvis du bruker en hvilken som helst type rensing, avgiftning, balansering eller porestramming maske, vil det ofte ha tørkingsbestanddeler som leire, gjørme eller trekull, og deretter bruke det til målområdene først. Vanligvis vil du at denne typen maske skal gå på pannen, nesen og haken, som er de områdene som er mest utsatt for økt oljeproduksjon, forstørrede porer, hudormer, whiteheads og akne. Hvis du også opplever disse problemene på kinnene dine, så må du også bruke disse maskerne også.

Pass på at maskeapplikasjonen handler om en fingerbredde vekk fra hårlinjen og øyenbrynene. Glatt på akkurat nok til å skape et jevnt lag.

Noen gode valg for T-sonen ville være:

5. Påfør Hydrating, Brightening og / eller Firming Masks

Deretter legger du på masker som behandler tørr, kjedelig eller aldrende hud. Disse vil ofte ha en serum, lotion eller fløte tekstur og vanligvis gå på kinnene. Denne delen av ansiktet har en tendens til å være normal, ikke for fet eller for tørr (selv om det kan være!). Men det er der huden din ofte kan se sløv, ujevn, solskadet og bare mangler glød. 

Du vil kanskje bruke disse masker i nakken og rundt øynene dine også. Vær imidlertid oppmerksom på at huden rundt øynene dine er den mest delikate og mest følsomme. Bruk aldri en maske rundt øynene dine som er ment for T-sonen, for eksempel leire. Bruk i stedet masker som er hydrater eller faste.

Her er noen av mine valg:

6. Lag ytterligere masker (valgfritt)

Noen forutsetninger for multimasking lagrer faktisk maskerne deres oppå hverandre. Hvis du vil prøve dette, vil du la den første masken være på i omtrent fem minutter før du masserer i et andre maskelag. Dette kan fungere hvis du bruker lette masker med serum eller lotion teksturer. Det vant'Ikke bruk maske masker eller avfallsmasker. Vær også oppmerksom på at første lag vil være den mest potente; Andre masker som går på topp vil bli fortynnet. Personlig tror jeg det's sannsynligvis bedre å bare la en maske gjøre ting sin om gangen!

7. Påfør øye og leppepatcher (valgfritt)

Patches er et nytt leveringssystem i hudpleie. Vanligvis er de formet for bestemte problemer, som øynene eller leppene, og er infundert med aktive ingredienser. Låsen danner et segl som akselererer gjennomtrengning og forhindrer produktet i å fordampe for fort. De fleste er slitt i ca 20 minutter. 

Dette er noen av mine nyeste oppdateringer av oppdateringen:

8. La masker på i 15 til 20 minutter

Følg pakkens anvisninger, men de fleste masker må brukes på omtrent 15 til 20 minutter. Så legg deg ned og ha en snooze! Husk at en del av grunnen til at du ser bedre etter en profesjonell ansiktsbehandling, er bare fordi du'er tvunget til å ikke gjøre noe og bare slappe av. Multi-masking hjemme bør ikke være annerledes.

9. Skyll av

Fjern masken helt fra huden din med vann. Noen liker å bruke det varme håndkleet her igjen, draper det over ansiktet for å gjøre gjørme og andre tykke teksturerte masker lettere å fjerne. La dampen myke maskerne i et minutt eller så, og vask deretter alt av. Tone og fuktighet som vanlig.

Du're gjort!

Noen Multi-Masking Combos å prøve

Her er noen få maskerende kombinasjoner for å prøve:

Før en stor natt ute:

 1. Stram og lys din T-son med GlamGlow Flashmud Brightening Treatment.
 2. Gi deg selv en glød med Bliss Triple Oxygen Instant Energizing Foaming Mask. 
 3. Hydrer øyet med Sephora Collection Pomegranate Eye Mask.

Etter et fly:

 1. Forsiktig eksfolierer med Joanna Vargas Exfoliating Mask.
 2. Oppdater og hydrat sliten hud med Fresh Rose Face Mask.
 3. Berolig øyeområdet med kloranutjevning og avslappende patcher.

Når du'bryte ut:

 1. Tegn olje og urenheter ut av porene dine med Aztec Secret Indian Healing Clay.
 2. Balansere oljeproduksjonen med Biologique Recherche Masque Vivant.

Når du føler deg "gammel":

 1. Stram porer og hydrat med Charlotte Tilbury Goddess Skin Clay Mask.
 2. Gi deg en ansiktsmassasje med Clinique Sculptwear Contouring Massasje Cream Mask.
 3. Mål fine linjer med Skyn ​​Island Hydro Cool Firming Eye Gels.

Om vinteren:

 1. Gjenopprett tapt fuktighet med Biologique Recherche creme Masque Vernix.
 2. Bekjemp et dehydrert øyeplass med Patchology FlashPatch Eye Gels.
 3. Berolig lekne lepper med Spa ved Look Beauty Intensive Lip Care Gel Patch.

Multi-Masking Dos og Don'ts

Noen få siste tips:

Har du prøvd multimasking? Hvilke masker elsker du?

Leave A Comment

59 + = 66