Hvordan gjøre håret mindre fet

Velkommen til vår Hair Consultation-kolonne. For å be om en elektronisk hårkonsultasjon, følg instruksjonene her.

Q: Michelle, jeg'm i desperat behov for dine utdannede råd! Jeg har smekk og jeg elsker dem, men nå er håret mitt enda olier enn før og blir oljere hver dag. Mine ender er fortsatt tørre. Jeg'Jeg har prøvd de mest tørkende sjampoene og bruk lett balsam bare i mine ender, men ingenting ser ut til å hjelpe; To timer senere ser håret mitt ut. For å gjøre ting verre, bor jeg i et land der tørr sjampo ikke gjør det't eksisterer selv. Jeg trenger hjelp! & # X2014; Bárbara

EN: Bárbara, takk for ditt spørsmål. Jeg får det helt! Fett hår er ikke et enkelt problem å håndtere, og det's enda mer problematisk med bangs.

Her's det jeg foreslår:

1. Bruk klar, sulfatfri sjampo

Når du vasker håret ditt, velg en klar, sulfatfri sjampo. 

Alt hvitt og kremaktig vil bli fylt med fuktighetsgivende midler som du ikke't trenger. Disse kan over-condition dine røtter og veie deg ned, noe som gir et blunkende utseende. 

Men du vil også holde deg borte fra sjampo som er for tørke. Sulfater er problembestanddelene for å unngå, da de striper av hodebunnen's naturlige lipider og kan forårsake irritasjon. Dette traumet kan kaste sebumproduksjonen ut av whack, noe som fører til at mer olje slippes ut enn du vil.

Jeg liker Nature Clean Pure-Body Shampoo, World Clean Hair og Skin Cleanser, og StriVectin Hair Max Volume Shampoo.

2. Sjampo Mindre Ofte

Noen tror at du kan "trene" håret ditt for å produsere mindre olje ved å vaske det mindre ofte. Tanken er at overvask kan fjerne dine hodebunnsoljer, noe som får den til å produsere enda mer for å kompensere.

De første ukene kan være grove, men du kan prøve å shampe håret hver annen dag i stedet for daglig.

På de ikke-sjampo dager kan du vaske det med vann. Dette bør bidra til å fjerne noe av overskytende fett.

3. Bytt conditioner for eddik skyll

Hvis du bruker balsam, velg en lett formel og hold den vekk fra røttene dine. Påfør det bare fra midtaksel ned. 

Vurder også eddik skyll som et alternativ til balsam. De'Jeg liker magi for fint hår!

En eddik skylling vil forsegle håret cuticle mens du legger skinne og kropp, spesielt hvis du forlater det i stedet for å skylle ut. 

Prøv Christophe Robin Rensende Hår Finish Lotion eller Yves Rocher Éclat Radiance Skyllende eddik.

Merk: deg'Det må skylles ut hvis du heller det rett fra flasken, men det jeg anbefaler, fortynner det i vann (en del eddik til 10 deler vann). Hell det over håret ditt på slutten av dusjen og don't skyll. Når du forlater det i håret ditt, du'Ler merke til utrolig kropp og fylde uten å kreve balsam.

4. Bruk tørr sjampo med en gang

Tørr sjampo er en stift for fet hår. På apoteket, jeg'har funnet Dove Refresh + Care Invigorating Dry Shampoo fungerer best for å legge til tekstur og absorberende greasies.

Hvis du kan'Ikke kjøp tørr sjampo, så foreslår jeg å lage din egen. Det er tonnevis med oppskrifter over hele Internettet for DIY tørke shampoos laget med maisstivelse eller pilenrot. Den eneste advarselen er at de'Jeg kommer til å bli mer messig enn en butikkskjøp ... men jeg synes det fortsatt's verdt et skudd.

Nå for den lille hemmeligheten.

Don'Ikke vent til håret ditt blir fet for å bruke tørr sjampo. Du vil faktisk bruke det med en gang på røttene til nyvasket, tørt hår. 

På den måten er pulveret der for å begynne å absorbere oljen når den kommer ut, i stedet for å la den gå ned i hårakselen. Forebygging er navnet på spillet her.

5. Vurder en Mattifier

Hvis du'Jeg har smekk, en annen ting du kan gjøre er å forhindre at pannen blir oljeaktig i utgangspunktet.

Det beste mattende produktet jeg'Jeg har funnet BECCA Ever-Matte Poreless Priming Perfector (vurdert her).

Den's faktisk så absorberende at du må være forsiktig med å bare sette den på dine oljeaktige områder, ikke over hele ansiktet ditt. At's hvordan tørking det er!

Ellers, jeg'd foreslå blotting papirer og / eller hyppige strømoppslag "noe for å holde pannen mykt og tørt.

6. Få den rette kuttet

Den siste tingen å vurdere er din faktiske hårklipp. Generelt har en tykkere, tyngre bang som mindre sjanse til å skille seg inn i de ikke-så stilige stykkene.

Men hvis du ikke'Jeg har ikke massevis av hår, så det kan ofte se rart at smellene er så tykke. (Spesielt hvis de'kutt så langt tilbake på kronen at du mister fylde fra sidene.)

Hvis det's saken, ville jeg vurdere å jobbe med en slags center-eller bare off-center del i ditt smell. Enten myk Bardot bangs...

Eller en fullverdig gardin bang...

På denne måten får du fortsatt ansikt-innramming effekten, men de'Ikke sitte på pannen og samle olje.

Jeg håper disse tipsene hjelper!

Leave A Comment

17 + = 18