Du kan ha rosacea og vet ikke engang

En "mulighet" som jobber i denne bransjen ofte tilbyr, er sjansen til å ha ditt eget hår / hud / negler / andre kroppsdeler dømt av hvilken som helst såkalt skjønnhetsekspert som skjer i byen som presenterer for media. Jeg'Jeg er masochist, så jeg går alltid og spør dem hva de synes. (Bruk deretter de neste månedene av livet mitt til å rømme over hva de sa og hvordan du fikser det.) Hår er vanligvis det enkleste å ta, og jeg tror min må bli bedre, fordi Gisele's farger Harry Josh fortalte meg at jeg var på rett spor (selv om det var litt fadey) da jeg møtte ham for noen måneder siden.

Hud tilbakemelding er imidlertid ganske traumatiserende. Som bringer meg til dagens tema. Husk da jeg møtte Dr. Obagi & # x2014; av den berømte kultfavoritten Obagi hudpleielinjen? Ja, vel, blant annet & # x2014; som hvordan jeg'Jeg har sucky tynn hud, takk, han fortalte meg at jeg hadde rosacea. UM hva?!? Jeg'Jeg har alltid kategorisert huden min som følsom ... og ja, det har en tendens til å skylle og gå rødt ganske enkelt. Men rosacea?

Så jeg'Jeg tenker, hvis jeg har det, kan du få det også. Faktisk sier noen derms at mange selv de fleste lider'Ikke klar over at de har tilstanden. Siden det's nasjonale rosacea måned og alt, vi bør nok snakke om dette. Kan din hud ha nytte av en mer forsiktig tilnærming?

Hva pokker er rosacea, uansett?

Den tekniske definisjonen er at den's en sykdom preget av rødme. Hvilken slags kaster meg av fordi jeg alltid tenker på rødhet min som bare at rødhet ikke er en faktisk flush. Men jeg tror det's en og den samme, fordi for meg kommer den røde på etter visse utløsere, som en varm dusj eller krydret mat (men mer på de på en sekund). Sammen med den synlige rødheten kan det også komme andre problemer: tørrhet, irritasjon, dilaterte eller ødelagte blodårer og til og med akne-lignende pustler (akne rosacea, som virkelig må være det verste av begge verdener).

Den andre tingen er at mens rosacea kan påvirke alle hudtyper, du'mer sannsynlig å ha det hvis du'er en rettferdig kvinne, over 25 år og av nordeuropeisk nedstigning, inkludert de med irsk, skotsk eller engelsk forfedre. HALLO! Jeg antar det negler det. Mitt navn er Michelle og jeg har rosacea.

Stjerner! De'er akkurat som oss

Visste du at Cameron (over) har rosacea?

Renee også:

Og tro det eller ikke, Mariah Carey:

Det er noen rarelle utløsere

alle's er forskjellige, men din kan være en, noen eller alle disse:

Jeg ble påminnet om den siste da jeg ble surfet på xojane.com den andre dagen, og så dette bildet:

Dette er en av deres forfattere, Julie, etter to glass vin. Stillingen handlet om hvorvidt hun har allergi mot alkohol. Jeg'Jeg er ikke en lege, jeg spiller bare en på internett, men jeg tror dette er et tilfelle av alkoholutløst rosacea.

Og det's dårlige nyheter bærer, fordi hvis dette skjer med deg der'Det er ingen magisk pille å ta; du må bare identifisere problemet og deretter unngå, unngå, unngå. At's det aller første skrittet i håndtering av rosacea. Det andre trinnet er hva du legger på det.

Vær fin (i ansiktet ditt)

Du kan bare fortelle fra lingo som skjønnhetsmerker bruker (og skjønnhetsredaktører også) at de fleste av oss er i en slags kamp med våre komplekser. Du'må du få ditt "arsenal" til å "kjempe" [sett inn skjønnhetsproblem her] og "stoppe det i sporene sine."

En liten intervensjon er greit ... HVIS HUDEN KAN TA DET. Og det sier seg selv at rosacea-lider er sårbare, så avhengig av hvor alvorlig problemet ditt er, sett kibosh (eller i det minste kutte vekk tilbake) på mikroderm, peeling, peeling, benzoylperoksid, salisylsyre, glykolsyre og retinoider.

Buzzwords du trenger å bli kjent med, inkluderer mild, mild, nærende, hydrerende, beroligende og beroligende. Don't de høres bedre ut heller? Se etter formler som don'Ikke ha noen dufter, fargestoffer eller konserveringsmidler som frigjør formaldehyd, og sørg for å bruke solkrem for å hindre UV-utløst utbrudd. (Å finne den rette er et spørsmål om prøve og feil, selv om jeg'd begynner sannsynligvis med et mineral med sinkoksid, som er en naturlig antiinflammatorisk.)

Du vil kanskje gjøre dette selv om huden din er "sensitiv" eller "normal"

En av de mest sanserende intervjuene i biz er med Celeste Lutrario, mastermind formulator bak Burt's Bees produkter. Den siste gangen vi snakket, fortalte hun meg at følsomhet er forløperen til "alt annet", som betyr alle de fantastiske tegn på aldring, og derfor bør alle produkter, ikke bare oss, som er ujevn, rødmodige hudtyper, bruke produkter rettet mot følsom hud.

Forstod det? Din hud kan være bedre, bare forsiktig fuktighetsgivende og nærende den ... i stedet for å være på konstant angrepsmodus med glykolikene og Retin-A og lignende. (Celeste er også anti-peeling, som jeg snakket om i lengre tid i dette innlegget i fjor.)

Overbevist om at du vil være hyggelig for en forandring? Deretter...

Her er noen flotte produkter å vurdere

Leger Formel har hudpleie nå, visste du? Og denne linjen er spesielt rettet mot følsomhet og rødhet:

De som jeg tror er spesielt kule (få det?) Er hudavslappende spray og rødhetskorrigerende fuktighetskrem, som har en grønn fargetone.

Min go-to naturlige skjønnhetsbutikk, Pure + Simple, har en helt ny rosacea-linje, Holistic Vanity Rosacea Care. Kameliaoljen er stjerneproduktet:

Det bidrar til å berolige huden og låse i hydrering.

Dermalogica gjør denne beroligende Redness Relief moisturizer med SPF:

Avène har en linje som heter "Antirougeurs" (anti-rødhet), og dette er den mest konsentrerte behandlingen ("Fort"):

Mer på den følsomme hudfronten (ikke spesielt for rosacea) er den nye ish Burt's Bees sensitive hudlinje:

Og ja til agurker:

Tror du at du kanskje har rosacea?

Har du kjempet mot huden din eller er du allerede ombord med den holde-det-milde tilnærmingen?

Hva er din favoritt rosacea og sensitiv hud prodz? (Prøvde noen av disse?)

Leave A Comment

72 − 69 =