Как да опитате мулти-маскиране (и най-добрите продукти, които да използвате!)

Повечето козметични тенденции, възникнали от социалните медии, са доста съмнителни.

(Контуриране на клоун, всеки?)

Но там'е нова техника за грижа за кожата, генерираща бръмча, която действително има смисъл: мулти-маскиране! 

Както при носенето множество маски за лице на лицето си веднага.

Снимките с hashtag #multimasking започнаха да се появяват на Instagram преди няколко месеца:

Можем да проследим тенденцията към Босия'Multi-Masking Medley, комплект с четири маски и инструкции за това как да ги смесвате и да ги съчетавате в зависимост от кожата си'на нуждите.

Но ти не'не трябва да купувате маски на Босия, въпреки че те са много добри да опитате мулти маскиране, тъй като хората скоро разбраха:

Всеки може да мулти маска с различни видове маски от различни марки:

Включително и мен!

Лично аз обичам тази идея и напоследък получавам повече километри от колекцията ми за маски. А кожата ми се чувства добре след това "'когато е блестяла, светла, където е бла и мека, където е била дехидратирана.

Знам, че ще обичаш и тази техника! Тук'как да мулти маска като шампион:

Какво представлява Multi-Masking?

Многократното маскиране е, когато прилагате няколко маски за лице, на различни части на лицето си едновременно, за да третирате различни проблеми на кожата.

Например, може да искате да използвате един вид маска за лечение на вашата Т-зона, друга за бузите, а другата около зоната на окото.

Че'тъй като кожата на различни области на лицето ви очевидно не е една и съща. Челото, носът и брадичката имат най-висока концентрация на маслени жлези, докато външните ъгли на очите имат най-малко (и всъщност са най-тънките области на кожата по тялото). 

Така че прилагането само една маска навсякъде не'Наистина го изрежете.

Помислете за мулти-маскиране като персонализирано лице. То'същата концепция, която много естетици използват от години в професионалната си терапия на кожата, само вие можете да го направите сами, по всяко време, у дома!

Кой трябва да опита Multi-Masking

Многослойната маска е идеално лечение за комбинирана кожа.

Повечето от нас, в даден момент от живота ни, ще изпитат този тип кожа, независимо дали е нормално към мазна или нормална към суха. 

В зависимост от времето на годината и дори времето от месеца, кожата може да има области с повишено производство на масло, акне или стягане / сухота. По дяволите, някои от нас може дори да са #blexed с всички тези въпроси наведнъж!

Многослойната маска е подходяща и за нормална кожа, която може да се нуждае от тласък. Има маски там, които ще помогнат кожата да изглежда по-ярка и по-ярка, а също така да работи върху пигментацията за по-равномерно тонизиране.

Единият вид кожа, който трябва да бъде предпазлив за мулти маскирането, е чувствителен. Всеки път, когато използвате няколко продукта на лицето си, има по-голям шанс да причини дразнене. Ако имате чувствителна кожа и искате да опитате мулти-маскиране, не забравяйте да изберете нежни продукти и да тествате всяка маска само по себе си.

Как да мулти-маска

С мулти-маскиране можете напълно да персонализирате лечението си въз основа на това, как изглежда кожата ви и се чувства този ден. Просто погледнете в огледалото и се чувствайте наоколо с пръстите си, за да определите кои части са мазни, сухи, запушени и така нататък. 

Ето основните стъпки, които искате да следвате при мулти маскиране:

1. Измийте лицето си

Използвайте предпочитаното (идеално леко и неабразивно) лице, за да почистите кожата си. Подсушете с чиста кърпа.

2. Премахване (незадължително)

Причината, поради която винаги препоръчвам внимателна ексфолианска стъпка, преди да маскирате "мулти или не!" Е, защото натрупването на мъртва кожна клетка може да блокира проникването. На прясно ексфолирана повърхност, повече от полезните съставки в маските ви могат да стигнат до мястото, където трябва да отидат. 

Преди да използвате мулти маска, можете да подготвите кожата си с: 

3. Парене на лицето (опция)

Паренето е популярен компонент на повечето специалисти за лице. Той помага за затопляне и омекотяване на кожата, което я прави по-възприемчива за маскиране. (То'също можете да се насладите на супер-релаксиращо!) Можете да покриете с гореща, изтрита кърпа върху лицето си, за да създадете пара или да се изправите над саксия с вряла вода с кърпа,. 

Можете също така да закупите лицеви параходи като: 

Независимо от това, първо се уверете, че температурата е удобна, така че не'Не изгаряйте себе си и само пара за минута или две. Избягвайте да изпарявате, ако кожата ви е чувствителна или раздразнена.

4. Приложете пречистващи и / или балансиращи маски

Ако използвате какъвто и да е вид пречистваща, детоксикираща, балансираща или затваряща маска "тя често ще има сухи съставки като глина, кал или въглен", тогава първо я приложи на целевите области. Обикновено искате този тип маска да се движи на челото, носа и брадичката ви, които са най-склонни към увеличено производство на петрол, разширени пори, черни точки, бели глави и акне. Ако се сблъскате и с тези проблеми на бузите, използвайте тези маски и там.

Уверете се, че приложението на маската е около ширина на пръстите ви от линията на косата и веждите. Нагласете достатъчно, за да създадете равномерен слой.

Някои големи възможности за избор на зона T ще бъдат:

5. Нанесете маски за хидратиране, изсветляване и / или стягане

След това поставете върху маските, които третират суха, тъпа или старееща кожа. Те често имат серум, лосион или текстура на крема и обикновено се стичат по бузите. Тази част на лицето обикновено е нормална, не е прекалено мазна или прекалено суха (въпреки че може да бъде!). Въпреки това, кожата ви често може да изглежда скучна, неравномерна, слънчева повреда и просто липса на блясък. 

Може да искате да приложите тези маски на шията и около очите си. Имайте предвид обаче, че кожата около очите ви е най-деликатната и най-чувствителната. Никога не използвайте маска около очите, която е предназначена за Т-зоната, като глина. Вместо това използвайте маски, които хидратират или са здрави.

Ето някои от моите снимки:

6. Допълнителни маски на слоя (по избор)

Някои поддръжници на мулти-маскиране всъщност сложат маските си един върху друг. Ако искате да опитате това, оставете първата си маска за около пет минути преди да започнете да масажирате на втори маскиран слой. Това може да работи, ако използвате леки маски със серумни или лосионни текстури. Той спечели'Не работете с маски за изсушаване или маски за отлепване. Също така, имайте предвид, че първият слой ще бъде най-мощният; други маски, които вървят на върха, ще бъдат разредени. Лично аз мисля'вероятно е по-добре просто да остави една маска да си върши работата в даден момент!

7. Нанесете лепенки за очи и устни (по избор)

Пластирите са нова система за доставка на грижа за кожата. Обикновено те са оформени за специфични проблеми, като очите или устните, и се вливат с активни съставки. Пластирът образува уплътнение, което ускорява проникването и предотвратява прекалено бързото изпарение на продукта. Повечето се носят за около 20 минути. 

Това са някои от последните ми открития на кръпка:

8. Оставете маските в продължение на 15 до 20 минути

Следвайте указанията за пакета, но повечето маски ще трябва да се носят за около 15-20 минути. Така че легни и имай повторение! Не забравяйте, че част от причината, поради която изглеждате по-добре след професионална грижа за лице, е просто защото сте вие'не сте принудени да правите нищо и просто да се отпуснете. Мулти маскирането у дома не би трябвало да е различно.

9. Изплакнете

Изцяло отстранете маската от кожата си с вода. Някои хора обичат да използват горещата кърпа отново тук, като я прокарват по лицето, за да направят калта и другите дебели матови маски по-лесни за премахване. Оставете парата да омекне маските за около минута и след това да измиете всичко. Тон и овлажнявайте както обикновено.

Вие'повторно направено!

Някои комбинации за маскиране, които да опитате

Ето няколко комбинации за маскиране, които можете да опитате:

Преди голяма нощ:

 1. Затегнете и озарявате вашата T-зона с GlamGlow Flashmud Brightening Treatment.
 2. Дайте си блясък с Bliss Triple Oxygen Instant Energizing Penating Mask. 
 3. Овлажнявайте окото със Sephora Collection Mask за нар.

След полет:

 1. Нежно ексфолирайте с Маска за ексфолиране на Джоана Варгас.
 2. Овлажнявайте и хидрирайте изморената кожа с маска за лице с прясна роза.
 3. Почиствайте зоната на очите си с успокояващи и успокояващи пластири на Клоран.

Когато ти'повторение:

 1. Изтеглете масло и замърсявания от порите си с ацтекийския тайни индийски лечебен глина.
 2. Балансирайте производството на петрол с Biologique Recherche Masque Vivant.

Когато се чувствате "стари":

 1. Затегнете порите и хидратирайте с маската на Шарлот Тилбъри за богинята на кожата.
 2. Подарете си масаж за лице с Clinique Sculptwear Contouring Massage Cream Mask.
 3. Насочете фините линии към Skyn ​​Iceland Hydro Cool Cool Firming Eye Gels.

През зимното време:

 1. Възстановете загубената влага с крем Biologique Recherche Masque Vernix.
 2. Борба с дехидратирана област на окото с Patchology FlashPatch Eye Gels.
 3. Успокойте напуканите устни с Spa от интензивен гел за грижа за устни.

Мулти-маскиране досие и дон'TS

Няколко последни съвета:

Опитали ли сте мулти маскиране? Кои маски обичате?

Leave A Comment

44 + = 53