Tse Mudra за облекчаване на стреса – как да направите и ползите от него

Цзе Мудра, за да се отървете от стреса и депресията:

Tse mudra може да преодолее проблема със стреса и депресията. Как стресът е много опасен за човешкия живот ще обясня по-долу. Понякога това е основната причина за самоубийство. Трябва да знаете решението за това, което е Tse mudra.

В общия начин на живот на съвременното работещо население се наблюдава постоянна борба за спазване на сроковете навреме, представяне на задачи, надминаване на другите на работното място, завладяване на промоции за спечелване на име, слава и пари. Също така, жонглиране между дома и професията, за да се постигне баланс, е друго предизвикателство. Очевидно е, че всички страдат от някаква степен на тревожност и стрес поради това. Както се казва, винаги има оцеляване само на най-силните и само тези, които могат да се адаптират към взискателния начин на живот и да управляват добре ролите, ще могат да се справят добре.

Виж повече: Прана Мудра Техника

Симптоми и признаци на стрес и натиск:

Хората търсят различни алтернативи, за да освободят натрупания стрес в тялото и мозъка си като: медитация, утринна разходка, йога, тренировка и управление на стреса. Умственото безпокойство и стрес може да се прояви като един или повече от следните симптоми като:

 • Да спиш твърде малко или твърде много
 • постоянно притеснение и безпокойство
 • кратък темперамент
 • намиране на комфорт в изолация
 • усещането за лека глава
 • Бързо сърцебиене

Тази статия се отнася до значението, позата, стъпките и предимствата на правенето на Tse mudra. Прочетете по-долу за повече подробности..

Как да направите Tse Mudra стъпки за облекчаване на стреса и неговите предимства:

Tse Mudra Значение:

Той е известен също като Три тайни mudra или Adhi mudra. Мudra е жест на ръцете, който изисква да упражнявате умерен натиск върху някои специфични точки на ръката си, за да активирате различни енергийни пътища и чакри в тялото си. Това е така, защото няколко от нашите нерви завършват в нашите пръсти и упражняват натиск върху тези води до модулация на различни области на нашия мозък. Tse mudra е всъщност ефективна комбинация от дихателна техника и жест на ръката.

Tse Mudra специално се фокусира върху подобряване на психичното здраве и премахване на емоции като: тревожност, страх, дразнене и гняв. Тъй като отрицателността се изцежда от тялото, тя помага за подобряване на магнетизма и аурата.

Нездравословен ментален статус се причинява от дисбаланс на елемента Вода в тялото. Tse mudra помага за регулирането на водния елемент и релефните проблеми, свързани с бъбреците и пикочния мехур. Изпълнението на тази техника се препоръчва от даоистките монаси.

Виж повече: Медитация на Хакини Мудра

Как да осъществим Tse Mudra стъпки:

ТСЕ-мудра

 • За да изпълнявате Tse mudra, първо трябва да седите удобно на матката за йога.
  Изтеглете ръцете си и поставете ръцете си върху бедрата си.
 • Сега поставете върха на палеца върху корена на бебето си.
 • Сега затворете юмрука си и обкръжете палеца с другите четири пръста на ръката си.
 • След това затворете очите си и вдишайте бавно докато пеете "Ом". Трябва да задържите дъха си, веднъж, гърдите ви са напълно напомпани. Първоначално можете да започнете да пеете Om само веднъж и в крайна сметка да продължите да увеличавате броя си до 7 броя.
 • Опитайте се да почувствате вибрациите на Ом в ушите си.
 • След това издишайте бавно.
 • Отворете ръцете си и позволете на всички стрес и тревоги да оставят тялото ви през дланите.
  Можете да изпълнявате горната Мудра от 7 до 9 пъти, на ден.

Колко дълго да се направи Tse Mudra за ревизия Стрес:

Правете го редовно 10 пъти на ден, за да постигнете добри резултати или да повторите жестовете на Tse Mudra, докато не получите релаксацията.

Има ли някакво ограничение за Tse Hand Mudra:

Няма ограничение и ограничения за Tse Mudra. Това е един от най-лесните начини да се отървете от стреса и е доста удобно да се изпълнява практически навсякъде по всяко време на деня. Хората от всички възрасти могат да изпълняват тази мудра и да помагат за по-положителен живот.

Ползите от Tse Mudra:

Tse ръка Mudra ползи са, както следва:

 • Tse мудрата помага да се бори тревожността и да предизвика стрес в мозъка ви.
 • Повишава бдителността и интуицията.
 • Той облекчава чувствата на страх и неуспехи и ви помага да се справите по-добре в живота.
 • Подобрява функционирането на бъбреците и пикочния мехур.

За да обобщим, Tse Mudra много ефективно помага за облекчаване на стреса, което е важен фактор, допринасящ за подобряване състоянието на психичното здраве и ви помага да се чувствате спокойни със себе си и околността.

Виж повече: Ръчни мудра за изцеление

Ако искате да знаете в пълна подробност за Tse mudra, можете да се обърнете към тази статия, в която ще намерите ръководство за изпълнение на асана и предпазните мерки, които трябва да бъдат следвани, за да се възползвате максимално от ползите от Mudra.

Изображения Източник: Shutterstock

Leave A Comment

31 − = 29