Trikonasana (Triangle Pose) – Как да направите и ползи

Trikonasana е популярна асана или йога поза, която ефективно намалява много вътрешни болки в тялото и мускулите. Тази известна асана се практикува от векове и всъщност е една от най-ефективните пози за подобряване на дишането вътрешно. Името произхожда от две санскритски думи, където "Trikona" означава "Триъгълник" и "asana" означава "поза" или "седалка".

Тази асана може да се изпълни в различни позиции, които са обърнати наляво или надясно и т.н. Позицията на триъгълника не прилича на никоя друга поза на йога, тъй като ще трябва да държите очите си отворени, за да поддържате стойката на тялото си. За да изпълнявате правилно тази асана, ще трябва да обмислите следните стъпки.

Trikonasana

Как да направим триъгълника Pose:

За да изпълнявате триъгълната йога, първо стойката е изправена и поставете краката си на разстояние, докато не се почувствате неудобно. Балансът е едно от най-важните неща в тази асана. Така че не забравяйте да поставите еднакво налягане на тялото и върху двата крака. Сега завъртете десния си крак така, че да се създаде ъгъл от 90 градуса и да се обърне и лявото стъпало, за да се образува подходящ ъгъл от 15 градуса. Необходимо е правилното вдишване и издишване, за да бъде успешна тази поза. Сега поставете центъра на десните крака в правилно съответствие с центъра на арката. Вие ще трябва да се уверите, че и краката ви са еднакво натискащи земята и че тялото ви е балансирано.

Виж повече:  Samakonasana

Сега поемете дълбоко въздух и огънете тялото си отдясно, като държите кръста правилно, като позволите на лявата ръка да излезе, така че ръката ви да слезе на пода. Не забравяйте да държите ръцете си прави, докато изпълнявате това асана. Ръцете трябва да почиват на глезена, пода или на глезена, а талията не трябва да нарушава позата. Не заключвайте главата си. Задръжте го в неутрално положение, за да можете да го завъртите, когато е необходимо. Дръжте очите си отворени и продължавайте да гледате на дланта си, за да поддържате необходимата стойка на тялото.

Вие също трябва да се уверите, че тялото ви е огънато настрани, не напред и назад. Също така се уверете, че таза и талията са широко отворени. Протегнете колкото е възможно повече, но същевременно поддържайте стабилно и продължете да вдишвате и силно издишвате. Сега вдигнете ръцете си настрани, докато вдишвате и изправите краката и краката си.

Съвети - Бъдете в тялото. Усетете движението. Не го мрази, насладете се на разтягане. Това мислене ще ви позволи да изпълнявате точно това асана.

Виж повече:  Халасана Предимства

Trikonasana Предимства:

Триъгълната поза ще изправи краката, ръцете, бедрата, гръдния кош, глезените и т.н. Тя ще направи гъстите телета, кокалчетата, гръдния кош и гръбначния стълб. Вашият умствен и физически баланс и контрол над тялото ще се увеличи. Ако сте готови да премахнете храносмилането и стомашните разстройства, изпълнете тази асана всяка сутрин. Тази йога поза може също така да намали тревожността ефективно и също да помогне на болката в гърба и ишиас.

Виж повече: Ползите от Setu Bandhasana

Много свещеници и древни гуру твърдят, че тази триъгълна йога поза може да стимулира нервната система и да премахне нервната депресия. Тя ще укрепи областта на таза и ще я направи гъвкава. Заедно с това, тази стойка ще тони репродуктивните органи. Това йога може да ви освободи от редица сериозни болести.

Leave A Comment

6 + 4 =