Топ 9 упражнения, които трябва да направите през първия триместър на бременността

Бременността и тренировката обикновено трябва да вървят ръка за ръка. Ако не сте били в упражняване, преди да сте бременна, тогава можете да започнете сега и да го удължите до живот. Но когато ги правите и с вашето бебе, трябва да се затоплите малко, преди да стигнете до тях. Можете също така да тренирате с обучител, който има опит в аспекта на работа по време на бременност. Сега можете да се чудите какъв вид упражнения са най-добри не само за вас, но и за бебето. Е, тъй като сте само началото, нека да разгледаме някои от най-добрите тренировки за бременност за първия триместър.

Лесни упражнения, които трябва да правите през първия триместър:

1. Стенна пързалка:

Упражнения To Do During First Trimester - Wall Slide

Както подсказва името, това е обикновен слайд от стена. Една от много лесните упражнения за бременност за първия триместър. Това се прави, като наклониш главата си, горната част на гърба и се забиваш срещу стената с ръцете си на високи пет позиции, заедно с наклонените колена под прав ъгъл. И сега, като държите лактите, китките и ръцете притиснати към стената, плъзнете лактите надолу, за да натискате раменете си.

2. Body Squat:

Упражнения To Do During First Trimester - Body Weight Squat

Това упражнение изисква да сте колкото е възможно по-високи, с краката си разпръснати доста широко. След това се очаква да намалите тялото си колкото е възможно по-ниско, като същевременно държите коленете си наведени и клякайки. След това можете да се отдръпнете назад след малка пауза. Сега не е една от най-простите упражнения за бременност за първия триместър?

Виж повече: Бременност тренировки

3. Cat Camel:

Упражнения To Do During First Trimester - Cat Camel

Поставете себе си на ръцете и коленете си и го следвайте с нежно издигане на горната част на гърба към тавана. Също така, долната част на гърба трябва да е извита и главата ви трябва да се спусне между раменете ви.

4. Clam Shell:

упражнение during pregnancy first trimester

Това е избрано само докато тренирате докато сте бременна по време на първия триместър. Докато лежите на пода наляво, с бедрата и коленете си, огънати под остър ъгъл, уверете се, че десният ви крак е отгоре на левия и петите ви са заедно. Поддържайки краката в контакт, бавно повдигнете дясното коляно без да движите таза. Можете да се върнете в началната си позиция, след като сте направили пауза за момент.

5. Хип повдигане:

Упражнения To Do During First Trimester - Hip Raises

Това изискваше да лежиш на гърба си на пода с коленете си наведени и ходила на пода. Сега бавно повдигнете бедрата, докато те оформят права линия до раменете ви. Можете да намалите себе си след пауза на секунда.

6. Талиен наклон:

Упражнения To Do During First Trimester - Pelvic Tilt

Слезте на пода върху ръцете и коленете си с дланите си на пода и се уверете, че долната част на гърба и корема са в естествената си позиция. Сега, като си поемате дълбоко дъх, трябва да изтеглите стомаха си и да го задържите и да придвижите бедрата си бавно, за да се уверите, че само таза ви се движи и долната част на гърба се изравнява. Този цикъл трябва да се повтори.

Виж повече: Упражнения, които трябва да се избягват по време на бременност

7. Лъжите изтръпват:

Упражнения To Do During First Trimester - Lying Tummy Pull

Легнете на пода с лицето нагоре и с огънати колене, трябва да вдишвате, сякаш имате дробове в корема си. Освободете дишането си с помощта на коремните мускули, за да издърпате корема си към гръбнака. Повторете в цикли.

8. Kegels:

Упражнения To Do During First Trimester - Kegels

Докато седите удобно на стол, трябва да изстискате мускулите на тазовия под и да спрете за около 3 секунди.

9. Пилатес:

Упражнения To Do During First Trimester - Pilates

Изграждайки баланса и понижавайки болката в гърба си, Пилатес изгражда сърдечните мускули. Претоварването не се препоръчва. Пренаталното трениране веднъж седмично е достатъчно, за да ви помогне да изградите сила.

Виж повече: Бременност тренировки третия триместър

Упражняването по време на бременност през първия триместър ще ви помогне да се чувствате по-добре и да поддържате теглото си, подобрявате самочувствието и предотвратявате депресията. Ето защо упражненията за първото тримесечие на бременността са важни.

Leave A Comment

77 − = 72