Топ 9 Места за меден месец в Западен Бенгал | Стилове в живота

Западен Бенгал е перфектната комбинация от културно наследство и модернизация. С разнообразието, вариращо от планини със сняг до красиви плажове до блатисти гори, тази източна държава на Индия има всичко, за да стане прекрасна дестинация за меден месец. Ако търсите някакво "време" с по-голямата ви половина, тогава със сигурност не може да пропуснете тези зашеметяващи места в Западна Бенгалия.

Различни места за меден месец в Западен Бенгал:

1. Darjeeling:

Меден месец Places in West Bengal Darjeeling

Вероятно най-доброто, уникално и най-примамливо място в Западен Бенгал. Намира се на височина 6710 фута, Darjeeling е световно известен със своя чай, буйни зелени полета и Darjeeling Хималайска железопътна мрежа, която е обявена от ЮНЕСКО за световно наследство. Освен това, карането в игрален влак ще направи пътуването незабравима. Сред местата за меден месец в Западен Бенгал това наистина се откроява като едно от най-романтичните места.

2. Digha:

Меден месец Places in West Bengal state-Digha

Разположен в непосредствена близост до залива Бенгал, спокойните и тихи води на Digha го правят тихо и спокойно романтично място за двойки. Освен това, това е рай за храната. Фестивали на морски дарове се провеждат там редовно. Освен това можете да се насладите на различни приключенски спортове на плажа. На разстояние от 187 км от Колката, Digha се нарежда сред един от най-добрите места за меден месец в Западна Бенгалия.

3. Sundarban:

Меден месец places in west bengal

За двойки, които са се заели за приключения, нищо не може да бъде по-идеално от сундарбаните. Величественият кралски бенгалски тигър е ендемичен за сундарбаните и човек може да се наслаждава на гледката си и останалата част от дивата природа от кули за наблюдение като Sajnekhali, Sudhanyakhali и Dobanki , Огромните мангрови гори в Sundarbans са едни от най-големите в света, а флората и фауната са достатъчни, за да завладеят ума ви с незабравими спомени.

Виж повече: Най-добрите меден месец места в Сиким

4. Duars:

Меден месец Places in West Bengal Duars

Дуарс, което означава "Врата в Асамес", е вход към Бутан. Двойките, които искат да се насладят на красотата на природата в най-добро състояние, Duars е мястото за меден месец за вас. Зелените чаени градини и завладяващата красота на Национален парк Манас, Национален парк Buxa, Светилището на дивата природа Jaldapara, Резерват за диви животни Chapramari, Светилището за дива природа Mahananda, Национален парк Gorumara, ще ви пресичат. Много от необичайни видове диви животни също могат да бъдат наблюдавани в горите на Duars. Това е рай за вас и нещо, което не бива да пропускате.

5. Kurseong:

Меден месец Places in West Bengal Kurseong

Земята на белите орхидеи, Kurseong е място, известно със своите природни красоти и възможности за преходи. Има приятно време през цялата година и една от най-добрите меден месец дестинации в Западен Бенгал. В района има много туристически забележителности, като храм Ambhotia Shiva, орел Крейг, парк DowHill, Giddapahar Durga, Jagdish Mandir, будистка Gompa в Montieviot, за да назовем само няколко. Зелените тук са достатъчни, за да направят това незабравимо турне за вас.

6. Калимпонг:

Меден месец Places in West Bengal Kalimpong

Един от трите ехо области в Индия, Калимпонг е известен с красивата природа, която предлага. Освен флората си, тя се помещава и с богата фауна. Тук може да намерите тигри в Националния парк Neora Valley. Deolo Hill и Zong Dhog Palri Fo Бранг манастир са някои от другите места, които си струва да посетите тук. Мировата атмосфера в Калимпонг го прави задължително посещение за двойки.

Виж повече: Дестинации за меден месец в Мизорам

7. Лава и Лолегаон:

Меден месец Places in West Bengal Lava and Lolegaon

Разположен на около 30 километра от Калимпонг, Lava предлага спираща дъха гледка към проходите Jelep La и Rechi La. Loleygaon е малко градче на 12 километра от Лава. Туристическите места, които си заслужава да посетите около Лава, включват Ратнариши Гуфафа, Неора езеро и Чжанги. Невероятно за изхвърлянето му, човек трябва да избягва това по време на мусон. Опитва се да прекосява моста на брега в гората за наследство с по-голямата ви половина и да бъде спокойна за незабравимите спомени, с които ще се върнете.

8. Mirik:

Меден месец Places in West Bengal state-Mirik

Първоначално известен като езеро Sumendu, езерото Мирик е най-голямото естествено езеро и една от най-добрите места за меден месец в Западен Бенгал. Археологическият мост, наречен Indreni Pull над езерото, добавя към красотата на езерото. Двойките могат да се насладят на езда на езда в езерото, докато се наслаждават на прекрасната гледка наоколо.

9. Сантинекетан:

Меден месец Places in West Bengal Santiniketan

Двойки, търсещи места, изпълнени с спокойствие и богато културно наследство, няма нищо по-добро от Сантикенетан в целия Западен Бенгал. Университетски град сега е световно известен с визията на Рабиндранат Тагор, който е живял тук. Той е написал многобройни литературни класики, докато това място е неговата обител, а историята и красивото изкуство на това място със сигурност ще те очароват.

Виж повече: Място за меден месец в Мегалая

Западен Бенгал със сигурност е рай на изток и вие няма да искате да пропуснете опита на рай за вашия меден месец!

Leave A Comment

7 + 1 =