Топ 9 Melasma Начало обжалване Стилове в живота

мелазма home remedies

Меласата е едно от кожните състояния, които обикновено засягат естествения облик на кожата. На кожата има кафяви петна, особено в областта на лицето, което прави кожата да изглежда тъпа и непривлекателна. Това е форма на разстройство, която обикновено е доста видима и трябва да бъде определено лекувана. Заедно с вземането на някаква професионална помощ, е важно да се използват някои безопасни и ефективни вътрешни средства за защита, за да се намалят марките и да се получи безупречна кожа отново. Най-добрата част от това ръководство е, че той ви дава някои от най-добрите продукти, които могат да се използват редовно, за да получите желаните резултати. Всичко, което трябва да направите, е да изберете този, който е достъпен и удобен за вас.

Най-ефективните средства за домашна защита на Melasma:

1. Оцет Предимства:

Топ 9 Melasma Начало обжалване Стилове в живота

Разреждането на оцет във вода е най-добрият начин да почистите лицето всеки ден, за да лекувате меламата. Това трябва да се прави всеки ден за видими резултати. Това е един от най-важните начини за лечение на кожно разстройство. След като се приложи, кожата трябва да се остави да изсъхне за известно време. Той действа и като избелващо средство и дава ясна и блестяща кожа.

Виж повече: Лечение на обрив с пелена

2. Използвайте слънцезащитни продукти:

Топ 9 Melasma Начало обжалване Стилове в живота

Обикновено UV лъчите на слънцето са една от основните причини за проблема с меламата. Най-доброто, което можете да направите, е да използвате добро слънцезащитно покритие със съдържание на SPF върху кожата, преди да излезете. това е едно от средствата за оздравяване в дома на кризата.

3. Пийте вода:

Топ 9 Melasma Начало обжалване Стилове в живота

Водата хидратира кожата и прочиства мъртвите клетки на кожата и пигментацията. Това е един от правилните начини за изчистване на токсините от кожата. Най-доброто, което можете да направите, е да включите 10-12 чаши обикновена и филтрирана вода в диетата за лечение на мелама, постепенно, но ефективно.

4. Лимонов сок:

Топ 9 Melasma Начало обжалване Стилове в живота

Нанесете малко лимонов сок, използвайки памучна топка върху кожата, където е засегната меласата. Това трябва да се прави редовно. Трябва да се знае, че лимонът има естествени избелващи свойства. Помага при облекчаване на кожата, като по този начин обработва кафявите кръпки по правилния начин.

Виж повече: Начало средства за дерматит на лицето

5. Антиоксиданти богати храни:

Антиоксидантите Rich Food

Включително богати на антиоксиданти храни като плодове и много цветни плодове и зеленчуци е един от правилните начини за осигуряване на добро здраве на кожата, както и на тялото. Той прави кожата твърда и разрушава свободните радикали, които причиняват увреждания и нарушения на кожата като меласа. Чрез включването на плодове и богати на антиоксиданти храни можете да се справите с проблема.

6. Грам брашно опаковка:

грам Flour Pack

Вземете около 2 супени лъжици грама брашно с куркума и лимонов сок и го направете в гладка паста. Това трябва да се прилага върху засегнатите райони за около 20-25 минути. Следвайте това лекарство около 5 пъти седмично, за да олекотите кафяви петна.

7. Ексфолиация:

Екстрахирайте кожата 2-3 пъти седмично, за да сте сигурни, че мъртвата кожа е изчистена и че има ново образуване на клетки. Това ще доведе до олекотяване на кожата, както и обработка на кафяви петна по един бавен, но лесен начин. Това е един от най-подходящите вътрешни средства за защита.

8. Лук:

Топ 9 Melasma Начало обжалване Стилове в живота

Вземете няколко филии лук и го натопи в оцет. Това трябва да се прилага на кафяви петна всеки ден като домашно излекуване на мелазма. Уверете се, че затворите очите си, за да избегнете сълзите.

Виж повече: Как да се почисти дебелото черво у дома

9. Приложение на алое вера:

Топ 9 Melasma Начало обжалване Стилове в живота

Алое Вера е чудесно за здравето на кожата и успокоява кожата също помага при лечението на кожни проблеми, включително кафяви петна от меласма. Всичко, което трябва да направите, е да нанесете и масажирате гела всеки ден върху кожата, за да получите резултатите.

Изображения Източник: Shutter stock

Leave A Comment

19 − = 17