Топ 9 домашни миещи препарати за всички типове кожа

домашно face wash

Тук има няколко 100% естествени домашни миещи препарати за лице, подходящи и за всички видове кожа.

1. Пране на мед и кисело мляко:

домашно Face Washes for all Skin Types 1

Смесете една супена лъжица обикновен кисело мляко с чаена лъжичка органичен мед в купа. Разбъркайте добре и с пръсти, нанесете равномерно върху лицето и шията си. Оставете я 2-3 минути и след това измийте със студена вода. Ако имате много суха кожа, можете да добавите чаена лъжичка зехтин в сместа.

2. Яйчен жълтък и пране на мед:

домашно Face Washes for all Skin Types 2

В купа добавете един яйчен жълтък и една чаена лъжичка органичен мед. Накиснете 8 бадеми за една нощ във вода и направете гладка паста от нея в миксер. Добавете бадемовата паста в яйчния жълтък и меда и разбъркайте заедно всички съставки, за да направите паста. Нанесете паста равномерно върху кожата си и я оставете за 15 минути преди да изплакнете със студена вода.

3. Измиване на лицето на Apple и крем:

домашно Face Washes for all Skin Types 3

Вземете малка ябълка и я варийте. С помощта на вилица, нарязайте нарязаната ябълка в каша. Добавете една чаена лъжичка от сметана, зехтин, лимон или портокалов сок в него. Разбъркайте добре всички съставки, за да направите гладка паста. След това приложете сместа в цялото лице и шията си равномерно и я оставете да остане за 5 минути. След това измийте с хладка вода.

4. Измиване на лице с ягоди и кисело мляко:

Топ 9 домашни миещи препарати за всички типове кожа

В блендер добавете две зрели ягоди и две супени лъжици обикновена кисело мляко. Смесете ги добре, за да направите пюре. Масажирайте сместа в кръгови движения на лицето и шията и я оставете за 5-7 минути. След това можете да го изплакнете с хладка вода.

5. Измиване на мед и мляко:

домашно Face Washes for all Skin Types 5

Това е просто и ефективно домашно измиване на лицето. Просто изсипете чаена лъжичка мед в купа заедно с две супени лъжици сурово мляко. Разбъркайте добре съставките и ги нанасяйте върху лицето и шията си равномерно с помощта на върховете на пръстите си. След това измийте лицето си с хладка вода, за да премахнете излишното масло и мръсотия.

Виж повече:  Най-доброто измиване на лицето за черни точки

6. Аспирини и глинени измивания на лицето:

В купа добавете две супени лъжици прахообразна глина, 2-3 смачкани аспирини и достатъчно вода, за да направите гладка паста. Смесете всички съставки добре заедно, за да оформите гладка паста. След това с върховете на пръстите си, прилагайте сместа равномерно по лицето и шията си и я оставете за 10 минути или докато изсъхне. След това измийте с хладка вода.

7. Ананас и лимон:

домашно Face Washes for all Skin Types 7

Ще трябва да излеете две супени лъжици пресен сок от ананас, две супени лъжици пресен лимонов сок и една чаена лъжичка сода за хляб в купа. Смесете внимателно всички съставки, за да направите гъста паста. Нанесете сместа върху лицето и шията, докато внимателно масажирате. Оставете го за 5 минути, след което изплакнете с хладка вода.

Виж повече:  Най-доброто измиване на лицето за чувствителна кожа в Индия

8. Грим брашно и мляко Face Wash:

домашно Face Washes for all Skin Types 8

Това е стара рецепта, която се използва за измиване на лицето. Тя е и ефективна. В купа добавете супена лъжица грама брашно и достатъчно мляко, за да направите гладка паста. Можете да замените млякото с кисело мляко или извара, ако желаете. След това с върховете на пръстите си нанесете равномерно върху кожата си. Оставете го да остане за 15 минути или докато изсъхне напълно, преди да измиете с хладка вода.

9. Измиване на домат и вар:

домашно Face Washes for all Skin Types 9

Направете целулоза от суров домат. Добавете две чаени лъжици пулмообразен домат, една чаена лъжичка сурово мляко и една чаена лъжичка лимонов сок в купа и разбъркайте добре, за да направите паста. Нанесете я върху лицето и шията си равномерно и го оставете да престои 10 минути преди да изплакнете с хладка вода.

Виж повече:  Най-доброто измиване на лице за комбинирана кожа в Индия

Leave A Comment

4 + 2 =