Топ 9 цистеинови богати храни Стилове в живота

Цистеинът е аминокиселина, протеин, който е от съществено значение за кърмачетата, възрастните и тези, които са болни или са подложени на стрес. Необходимо е тялото, което се нуждае от растеж, развитие или сила, за да функционира правилно. Тази аминокиселина е отговорна за осигуряването на здрава коса, кожа и нокти. Той също така е източникът за производството на антиоксидант глутатион. Освен това, цистеинът също така може значително да намали тежестта на махмурлука.

Най-добри храни с цистеин:

1. Соеви храни:

цистеин Rich Foods

Неосолените и печени соеви зърна са без холестерол, а също и богат източник на цистеин. Ето защо приемането на тези соеви зърна като закуски е много полезно. Също така можете да комбинирате соевото брашно с пшенично брашно за по-здравословна версия на вашите печени храни като бисквити и хляб. Също така можете да комбинирате соевото брашно с пшеничното брашно, до 30% за здравословна диета.

2. Домашни птици:

цистеин Rich Foods 2

Турция, пилешкото мляко и тези други храни от домашни птици са добри източници на цистеин, който е протеин за вашето тяло. Добавете ги към диетата си в умерени количества редовно, за добър растеж и здраве. Пилето също е известно, че съдържа селен, витамин B6, което го прави един от най-известните източници на цистеин и други хранителни вещества.

3. Червен пипер:

цистеин Rich Foods 3

Червеният пипер, като зеленчук, има по-ниски нива на цистеин в сравнение с млечните и птичи продукти. Той осигурява повече цистеин, отколкото който и да е друг зеленчук, и работи много добре за тези, които са болни или не. Заедно с цистеин, този зеленчук съдържа и антиоксиданти, витамин С и витамин Е..

4. Чесън:

цистеин Rich Foods 4

Количеството цистеин, намерено в чесъна, е почти същото като количеството, което се намира в червения пипер. Чесънът обаче също е добър източник на някои други жизненоважни хранителни вещества, които могат да направят чудеса за вашето здраве и тяло. Чесънът е снабден с антиоксиданти и е известно, че спомага за лечението на редица заболявания и заболявания.

5. Cottage Cheese:

цистеин Rich Foods 5

Като млечен продукт, извара е богата на цистеин, Освен това, извара също съдържа калций, витамин В12 и предлага Пантотенова киселина на тялото. Забележително е обаче, че извара от диета или ниско съдържание на мазнини съдържат значително ниски нива на цистеин и други хранителни вещества в тях. За най-добра хранителна стойност, извара трябва да се консумира в чиста и оригинална форма.

Виж повече:  Хд холестерол храни

6. Зърна:

цистеин Rich Foods 6

Зърната са богати на цистеин, а зърната в цялата си форма са по-добрите източници на тази аминокиселина. Цялата версия на тези зърна осигурява на организма допълнителни фибри, минерали и витамини, заедно с цистеина.

7. Кисело мляко:

цистеин Rich Foods 7

Киселото мляко в неподсладена форма е много богато на цистеин. Освен този протеин, той съдържа и йод, калий, калций и цинк.

Виж повече:  Тирозин богата храна

8. Броколи:

цистеин Rich Foods 8

Има причина, поради която броколите се считат за едно от най-хранителните зеленчуци. Броколите са богат източник на цистеин, биотин, витамин А, витамин С, калий, фосфор и рибофлавин.

9. яйца:

цистеин Rich Foods 9

Яйцата винаги са били препоръчвани да станат част от ежедневната ни диета, а не без причина. Яйцата са супер богати на протеин цистеин. Яйцата в каквато и да е форма - независимо дали са цели или отделени, и пресни или сушени, са богати на цистеин. Трябва да се отбележи, че твърдо сварени яйца трябва да се консумират като добър източник на цистеин във вашето тяло.

Освен цистеин, яйцата също съдържат витамин B и витамин D, желязо и селен. С толкова много хранителна стойност, опакована в една, яйцата определено са хранителни продукти, които не трябва да бъдат пренебрегвани. Включете го в дневната си доза закуска за здравословно и добре функциониращо тяло, да не говорим за здравата кожа, косата и ноктите.

Виж повече: Списък на отрицателните калорични храни

Изображения Източник: Shutter stock

Leave A Comment

− 1 = 1