Топ 9 алкални водни странични ефекти Стилове В Лифт

Голямо е казано и написано за ползите от алкалната вода. Въпреки това редовното използване на алкална вода може да доведе до нежелани реакции, които затрудняват нормалното функциониране на тялото. Прочетете тази публикация, за да научите актуални факти за страничните ефекти на пиенето на алкална вода.

алкален water side effects

Нормалната питейна вода има рН 7 и се счита за неутрална. Алкалната вода, от друга страна, има рН от 8 или 9. Също така притежава високо съдържание на алкализиращи съединения заедно с минерали като магнезий, калий, силициев диоксид и калций. Природната алкална вода без съмнение е полезна за здравето, но ние, което получаваме в днешно време, е изкуствено направена алкална вода. Тъй като водата се алкализира с различни средства, съществува възможност тя да се върне обратно в оригиналната си форма. Така че, въпреки че рН на изкуствено алкализираната вода е същото като естествено срещащата се алкална вода, може да има забележителна разлика в начина, по който тя засяга тялото ви. Изкуствено индуцираната алкална вода може да се окаже полезна за няколко дни, но в дългосрочен план тя дори може да доведе до сериозно усложнение. Обърнете внимание на тези топ 9 алкохолни алкохолни странични ефекти, които трябва да сте напълно наясно с:

1. Сърдечно-съдови проблеми:

Продължителното използване на алкална вода за пиене може дори да доведе до сърдечно-съдови проблеми, както се вижда от различни изследвания. Алкалната вода причинява повишена секреция на ензими в сърдечно-съдовата система, които могат да увредят мускулите около сърцето ви. Следователно може да се обобщи, че пиенето на алкална вода може първоначално да подмлади сърдечно-съдовите клетки, но в дългосрочен план ефектите могат да бъдат катастрофални.

Виж повече: Рецепта за зеленчуков сок за отслабване

2. Храносмилателни нарушения:

Пиенето на алкална вода причинява стръмни промени в нивото на рН и може да възпрепятства процеса на храносмилане. Трудната функция на храносмилането, причинена от алкална вода, е по-тежка при хора над 60-годишна възраст. Установено е, че продължителната употреба на алкална вода за пиене може да доведе до хипохлорхидрия, която се характеризира с понижена абсорбция на калций в организма. Следователно пиенето на алкализирана вода може да причини повече вреда, отколкото полза за храносмилането.

3. причинява обезводняване:

Установено е, че пиенето на алкална вода може да причини дехидратация, вместо да поддържа тялото хидратирано. Наличието на прекалено много йони в тялото може да доведе до остра дехидратация на клетъчно ниво.

4. Метаболитни аномалии:

Метаболизмът е важен за генериране на енергия за нормалното функциониране на системите на тялото. Различни проучвания показват, че използването на алкална вода може да доведе до аномалии на метаболизма, което може да доведе до заболявания като оток и метаболитна алкалоза.

5. упражнява натиск върху бъбреците:

Бъбреците помагат за поддържане на нормалното ниво на рН в организма и така напитките на алкална вода на ден ще направят тялото ви по-алкално и ще постави допълнителна тежест върху бъбреците, за да доведе нивото на рН до идеалното. Хората, които вече страдат от някаква форма на бъбречно заболяване, никога не трябва да консумират алкална вода.

Виж повече: Как правиш алкална вода

6. Причинява недостиг на хранителни вещества:

Усвояването на хранителните вещества в организма до голяма степен зависи от нивото на рН. Питейната алкална вода ежедневно може да повиши нивото на рН в организма ви, доколкото може да наруши абсорбцията на важни хранителни вещества в организма като витамин В12, фолиева киселина, калций и желязо, за да назовем само няколко. Дефицитът на хранителни вещества в тялото може да доведе до забавен растеж и други аномалии.

7. Болки в мускулите:

Пиенето на алкална вода също може да доведе до възпаление на мускулите, дължащо се на дисбаланс, предизвикан в нивото на рН на организма.

8. Главоболие:

Главоболието е друг дразнещ страничен ефект на алкалната вода, когато се използва ежедневно. Размерът на болката може да варира от едно лице на друго.

Виж повече: Алкалната вода е добра за вас

9. Сънливост и умора:

Консумирането на алкална вода всеки ден може дори да доведе до умора и умора. Може да се чувствате сънливо през повечето време поради причината за дисбаланса в нивото на рН.

Вече научихте, че въпреки че алкалната вода предлага множество ползи за здравето на организма, като намалява киселинността и възстановява баланса на рН, има и потенциал да причини тези странични ефекти. Размерът на раздразнението обаче може да варира от човек на човек.

Leave A Comment

45 + = 49