Топ 6 очни упражнения за йога | Стилове в живота

Думата йога всъщност означава да се свържете. Йога не само обучава вашето тяло, но и тренира ума. Окото йога помага за подмладяване на очите. Тези упражнения укрепват очните мускули, помагат на окото да се фокусира и да намали напрежението и напрежението. Редовното практикуване на тези упражнения може да ви върне нормалното функциониране на очите. Експеримент нагоре 6 упражнения за очи, за да го поддържате здрави.

Най-добри йога упражнения за очите:

1. Пренасочване на фокуса:

око yoga

Вдишайте дълбоко и се отпуснете. С палеца си нагоре, задръжте едната си ръка направо пред себе си в свободен юмрук. Сега се фокусирайте върху палеца си. Като държите очите си фокусирани върху него, бавно преместете палеца си към носа си до времето, когато вече не можете да се съсредоточите върху него. Отпуснете се и задръжте пауза за секунда или две и след това удължете ръката си обратно на нейната позиция. Не забравяйте да се съсредоточите върху палеца си. Повторете това упражнение най-малко 10 пъти.

2. Вертикални и хоризонтални линии с очите:

око yoga2

Затворете очите си бавно, за да се почувствате пълно мрак. Отворете очите си в центъра. Сега погледнете нагоре и надолу, като направите права линия с очите си. Когато поглеждате нагоре, вдишвате и когато гледате надолу, издишайте. Повторете го най-малко 10 пъти. Затвори очи и им позволи да се къпят в тъмнина. След известно време отворете очите си и когато погледнете наляво, вдишвайте и направете права линия с дясното око и издишайте. Повторете това и поне 10 пъти. Оставяйте очите ви да се къпят в тъмнина.

Виж повече:  Йога упражнения за долната част на гърба болки

3. Palming:

око yoga3

Разтрийте ръцете си за 15 секунди, докато се чувстват топло. Сега поставете ръцете си над очите. Не докосвайте директно очните топки, но леко дръпнете ръцете си така, че да оформят завеса за очите ви. Сега затворете очи, вдишайте дълбоко и се отпуснете. Нека тя се къпе в тъмнината и усети топлината и енергията от ръцете ви. Той има лечебен ефект. Направете го за 5 минути и след това бавно отворете очите си, когато е готов да се появи.
Тази техника на окото може да бъде запазена докрай, след като всички други упражнения са завършени, тъй като облекчава напрежението и позволява на очите ви да почиват.

4. Очно валцуване:

око yoga4

Седни с дълъг гръбнак и спокойно дишане. Омекотете погледа си, като отпуснете мускулите на очите. Не местете главата си, насочвайте погледа си към тавана на стаята си и бавно обкръжавайте очите си в посока на часовниковата стрелка. Нарисувайте като голям кръг с очите си. Съсредоточете се върху обекта и оставете движението да се чувства успокояващо за очите ви. Повторете го поне 3 пъти. Почивайте и изпълнете същото упражнение в посока обратна на часовниковата стрелка.

Виж повече:  Йога поставя за болки в рамото

5. Разстояние Гледане:

око yoga5

Попитай погледа си на отдалечен обект. Фокусирайте се върху обекта възможно най-ясно. Поемете дълбоко въздух и бавно премествате погледа си към друг далечен обект около вас. Представете си, че очите ви леко "пият" изображението, което виждате. Повторете същото, като за кратко спирате на обекти на различни разстояния от вас.

6. Близки и далечни зрението:

око yoga6

Поставете дланите си пред очите си и останете съсредоточени върху дланите си. Докато отваряте дланите си настрани, вдишвайте и фокусирайте се върху хоризонта. Докато върнете дланите си в първоначалното положение, издишайте. Полезно е да подобрите вашето виждане както нагоре, така и близо до него.

Практикуване на тези упражнения редовно в продължение на няколко месеца и да видите как те се възползват в дългосрочен план.

Виж повече:  Анатомията на йога позира

Източници на изображения: 1, 2, 3, 4, 5, 6.

Leave A Comment

3 + 2 =