Топ 5 витамини за лечение на акне Стилове в живота

Акнето е вечен проблем, пред който са изправени най-вече хора на възраст между 15 и 21 години, след което бавно намалява. Но за някои хора този проблем е постоянна тревога, защото трае по-дълго от необходимото и се появява в огромни количества, които не могат да бъдат премахнати толкова лесно. Въпреки че някои от много добре известни витамини за лечение на акне са на разположение, тези витамини са много вещи в подпомагането ви борба с акне от вътрешната страна. За да можете лесно да се отървете от този проблем в дългосрочен план.

Едно от най-добрите свойства на витамин Е е, че има антиоксидантни свойства, които му придават силата да излекува акнето и белезите, оставени от акнето. Той също така ще помогне за хидратиране на кожата, като й придава блестящ облик, като по този начин забавя процеса на стареене. Той е мастноразтворим и по този начин лесно се абсорбира в кожата. Това прави процеса на оздравяване по-бърз. Витамин Е също така е известно, че забранява производството на колаген и еластин, и двете от които са кожни протеини, като по този начин помагат на кожата да получи по-малко засегнати от акне и белези.

Връх 5 Vitamins to Heal your Acne

Витамините могат да бъдат намерени в голямо разнообразие от храни, както и да го направи много гъвкаво решение на вашия проблем акне. Много хора трудно могат да излязат навън поради акне, което продължава и след постоянно лечение.

Най-добрите витамини за ACNE Лечение:

Представени по-долу са някои витамини, които помагат с акнето.

1. Витамин А:

Яжте good vitamin foods

Витамин А е добре известен за лечение на акне и е бил предписан от много дерматолози през годините за борба с този персистиращ кожен проблем. Акнето се причинява от дефицит на определено количество минерали на кожата и във вашето тяло и витамин А помага да се предотврати неговата повишаване на трайността на клетките на кожата и чрез охлаждане на тялото, което при нагряване също причинява акне. Витамин А може да бъде погълнат директно с помощта на лекар, предписан на лекар, или може да се консумира чрез плодове и зеленчуци. Много добре известен плод, богат на витамин А, са ябълките, които по този начин консумират ябълки ежедневно, ще ви помогнат в борбата срещу акнето. Това е един от най-добрите витамини за лечение на акне.

2. Витамин С:

Цитрусовата киселина, известна още като витамин С, е друг голям витамин, който помага в борбата срещу акнето. Витамин С има активни окислители, които при консумация увеличават дишащото пространство на кожата ви, така че тя да е по-активна от преди. На второ място, акнето се дължи на натрупването на киселини и бактерии върху кожата, които витамин С ефективно действа, за да убиват бавно, но стабилно. Витамин С може отново да бъде намерен като лекар, предписан с лекарства и се среща в голямо разнообразие от плодове, включително портокали и лимони. Това е един от най-добрите витамини за лечение на акне.

Виж повече:  Акнето Билкови Лечение

3. Витамин D:

витамин d1

Известно е, че витамин D се абсорбира от кожата през лъчите на слънцето, но недостатъчното количество витамин D в тялото ви означава, че кожата ви не се абсорбира и не съдържа достатъчно витамин D. Поради тези ниски нива на това необходимото витаминно акне започва да се формира. Опитайте се да получите толкова много слънчева светлина, колкото можете за един ден, за да предотвратите появата на този проблем и да посетите лекар, ако проблемът продължава. Това е един от най-добрите витамини, които предотвратяват акнето.

Виж повече:  Акнето причинява храна

4. Омега 3 мастни киселини:

източници of omega 3

Омега 3, която се среща предимно в морската храна, е известна като най-добрата противовъзпалителна витамин, който природата може да предложи. И все пак, ако наистина се изисква Омега 3 се намира като лекарство, предписано от медицински специалист, но винаги е чудесно, ако постоянно намалявате акнето си, като консумирате ежедневно умерено количество морска храна, богата на този невярващ витамин. Това е един от най-добрите витамини за лечение на акне.

5. Селен:

селен

Селенът е много мощен антиоксидант, който помага да се защитят други антиоксиданти. Той се намира предимно в ядки и семена и е чудесен начин за лечение на акне ефективно. Колкото повече ядки ядете в един ден, толкова повече антиоксидантни фактори се разпространяват чрез вашето тяло, което повишава имунната система на тялото срещу акне и други възпалителни кожни проблеми. Селенът е много ефективен минерал и се намира лесно, въпреки че има директни лекарства, които осигуряват контролирана доза селен на хора, страдащи от огромни количества акне. Това е един от най-добрите витамини за лечение на акне.

Витаминните добавки за акне:

И така, как ще осигурите на кожата ви витамин Е? Ето някои от нашите предложения, които можете да използвате, за да осигурите щедро като витамини за грижа за кожата. Те са някои от най-добрите добавки за акне кожата.

1. Витамин Е и алое Вера:

Ще имаш нужда:

  • 3 капсули витамин Е
  • 1 супена лъжица гел от алое вера

Какво трябва да направите: Разкъсайте капсулата и я разбъркайте добре със супената лъжица гел от алое Вера. Нанесете го добре на цялото лице.

Кога трябва да използвате: Използвайте всеки ден сутрин. Можете да го използвате и вечер, преди да се оттеглите в леглото.

Как помага: Алое Вера е известно, че намалява излишното масло и успокоява сърбежа от кожата. Известно е също да премахнете мръсотията от кожата си. Клетъчното развитие е основната цел на алое вера.

2. Витамин А:

Витамин А се среща предимно в хранителни продукти като говежди черен дроб, пилешки черен дроб, масло и сметана. Яйцата и цялото месо са друга възможност да включите в диетата си, за да контролирате белезите и ефективно да ги третирате. Витаминът има някои мощни антиоксиданти, които ще се борят със свободните радикали. Това, което обикновено прави, е, че контролира количеството на производството на себум и по този начин витамин А е добър избор за тези с мазна кожа тип.

3. Комплекс от витамини В:

Комплексът от витамин В има осем други витамини като B1B2B3B5B6B7B9B12. Когато имате акне, елементът B3 на комплекс В ще намали възпалението. Това ще намали подуването, като по този начин леко отблъсква мръсотията, която поражда акне на първо място.

Виж повече: Шахназ Хюсеин Съвети за пъпки

Витаминните добавки за вашата грижа за кожата, най-добре се приемат под формата на капсули или във вашата ежедневна диета. За да получите чиста кожа без акне, е важно да се грижите добре за кожата си. Измиване с хладка вода веднага водата, която се връща в къщи и предпазва кожата ви от химикали през нощта, е основният начин да започнете за здравословна и без акне кожа.

Източник на изображението: Shutterstock

Leave A Comment

− 4 = 4