Топ 15 застрашени животински видове в Индия Стилове в живота | progressivenewsdaily.info

Топ 15 застрашени животински видове в Индия Стилове в живота

Индия е била местообитание за няколко вида диви животни. Сред най-известните от тях са азиатският лъв, царските бенгалски тигри, азиатският генит и няколко други птици. Но поради човешката дейност и засиленото бракониерство и убиване на животни от бракониерите заради техните рога, кожата им или дори техните зъби или копита, те са довели до понижаване на броя им. Понякога много видове се преместват от естественото си местообитание за нуждата от храна, а също така и поради постепенното замърсяване на земите със замърсяване, за което живеят. Това може да се случи и когато има наводнения или има други природни бедствия или бавно увеличаване на солеността на водата.

Може да има няколко фактора, които са естествени и често засягат до голяма степен един вид вид. Днес има няколко фабрики и жилища, които са се увеличили. Фабриките главно замърсяват речните води, които водят до убийството на различни видове водни риби или други животни. Те също са унищожили природните местообитания на реката за няколко вида жаби и други влечуги.

По-долу са изброени първите 15 животни, които са изброени като застрашени видове в индийския субконтинент.

Най-популярни застрашени животни видове в Индия:

1. Кралският бенгалски тигър:

застрашените animals

Кралските бенгалски тигри, които са популярно намерени в Бенгалския щат в резервата за солена вода, са сред най-известните от застрашените видове. Има само няколко стотици от тях. Поради прекомерното население в районите на устието на морските води и увеличените бракониерски дейности, както и поради увеличаването на нивото на водата, тигрите са напуснали зоните на джунглата и често се намират в близките села и по този начин се убиват или влизат в ръцете на животните търговци. Много от тях се убиват за зъби или кожа. Въпреки че правителството е увеличило законите, свързани с нормативната уредба на тези бракониерски дейности, дори и тогава те само са подобрили условията си леко, защото техният брой все още намалява.

2. Великият азиатски лъв:

застрашен Species in India2

Те са оставени само в много малко числа и са също едно от най-известните същества в списъка на застрашените, които някога са били намерени в пакети на този континент. Те се намират само в Националния парк Gir. Увеличаването на населението и жилищното настаняване в тези региони са основно причина за тяхното намаляване.

3. Снежният леопард:

застрашен Species in India3

Някога хималайските гори са имали голям брой от тези членове на семейството на големите котки. Въпреки това, поради топенето на лед от Хималаите, както и увеличаване на жилищното строителство и строителството в региона, което води до съкращаване на горите. Само около хиляда са останали около хималайските гори.

4. Лилавата жаба:

застрашен Species in India4

Това също е известно като свиня нос жаба и е много различен вид жаби, които някога са били намерени в изобилие в Западните Ghats. Те се срещат много рядко и броят им е малък.

5. Пъзелите с розови глави:

застрашен Species in India5

Те някога са били намерени в гангматичните равнини на субконтинента. Те се смятат за много редки и се срещат в недостъпни минало на естуарни райони.

6. Индийският лешояд:

застрашен Species in India6

Те са имали огромни крила и са били намерени в полуострова. Въпреки това през последните няколко десетилетия броят им падна в Пакистан и тази страна с рязък спад от 98%.

7. Dhole:

застрашен Species in India7

Те са известни и като азиатските диви кучета. Те са имали големи пакети и са били обществени същества. Те се намират само в горите в Бенгал, Гуджарат, Кашмир, Мадхяпарадеш и в резерватите в Нилжири.

8. Nilgiri Langur:

застрашен Species in India8

Те се намират в хълмистите райони на Тамил Наду и Керала. Съществуват и някои други видове подобни лангурс, които също са категоризирани с тях. Те са популярно намерени в западните Ghats, а в Kodagu в Карнатака и в Palani Hills of Tamil Nadu.

9. Индийски делфин:

застрашен Species in India9

Те са известни също като делфините в Ганг и принадлежат към семейството на китоподобните, което е и семейството, към което принадлежат китовете. Те са убити главно поради загуба на естественото им местообитание.

10. Акулата Индия Rive:

застрашен Species in India10

Това са популярни известни като "Ганг" акула. Те се намират в много малко на брой в Ганг и река Брахмапутра. Внимателното изследване разкри, че те са привикнали да живеят в мътна вода и също така могат да бъдат намерени в естуарните региони. Те също така са известни, че се хранят и живеят на риби. Те могат да се намерят и в Бенгалския залив, а също и в държавата Одиша. Те използват слуха и мириса си, въпреки че тези акули имат малки очи, но с тези други сетива те използват тези за своите хищнически цели.

Виж повече:  Светилища на дивата природа в Индия

11. Gharial:

застрашен Species in India11

Това са форми на крокодили. Смята се, че това се дължи основно на намаляването на естественото им местообитание поради замърсяващите дейности на заводите, които водят до разрушаване на водата, а прилежащите територии, които са били местообитанията им, са отговорни за големия брой смъртни случаи на Ghari в река Шамбал.

12. Червена панда:

застрашен Species in India12

Те са известни още като Червената лисица и се намират в резервите Khangchendzonga и Namdapha в Сиким, Асам и Западен Бенгал.

Виж повече:  Най-добър национален парк в Индия

13. Индийски риноцея:

застрашен Species in India13

Има около 3000 от тези индийски риноцерози, останали в този субконтинент. Те са били много убити за единния си черен рог и сега се намират само в националната гора на Манас и Казиргаанга.

14. Кала Хиран:

застрашен Species in India14

Кала Хиран или Блек Бък сега се намират само в Националния парк Гинди в Тамил Наду, в някои части на езерото Чика или Одхиша, Харяна и Гуджарат. Пенджаб сега изброява това като свое национално животно, за да спаси този вид от изчезване.

Виж повече: Списък на птичи светилища в Индия

15. Голямата фуражка:

застрашен Species in India15

Това са един от най-известните сред застрашените видове в Индийския субконтинент. Това са най-тежките птици. Те се намират в някои части на Раджастан и Гуджарат.

Изображения Източник: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 3 = 5

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map