Топ 15 светилища за дива природа в Индия Стилове в живота

Индия има голямо разнообразие от зеленина и горски площи. Въпреки това увеличеното бракониерство и други природни бедствия като наводнения и повишаване нивото на соленост на водата и други причини доведе до унищожаването на няколко вида птици и други животински видове. Има някои видове, за които се твърди, че са застрашени и някои видове вече са изчезнали, които в миналото са били доста популярни в този субконтинент. Няколко разновидности на земноводни, като анамалайската жаба и жабите "Анамуди", вече се свеждат до прекомерно намаляване. Има и други видове като Nilgiri Tahr и Gharial, които сега са запазени в някои горски територии.

По-долу са първите 15 светилища в Индия, които са много популярни.

1. Национален парк Kaziranga:

дивата природа светилища-In-india_kaziranga-национален парк

Това е разположено на брега на река Brahmaputra в Assam. Това е популярно светилище, където се срещат няколко разновидности на елени, тигри, диви прасета и дори слонове. Това е популярно и за няколко разновидности на земноводните и птичи видове. Това е прясна вода потоци, а също и блатото елен е популярно животно тук.

2. Национален парк Бандипур:

дивата природа светилища-In-india_bandipur-национален парк

Това е на няколко километра от Mysore и още няколко километра от известния град Бангалор. Това е популярно място, което съхранява няколко вида диви животни и земноводни. Тук има и големи езера и зеленината, която е популярна атракция за много хора. Човек може да намери и хималайските араби и други птици тук като врабчета и пъдпъдъци.

3. Национален парк Bandhavgarh:

дивата природа светилища-In-india_bandhavgarh-национален парк

Това е популярно място, където човек може да намери елен. Това е популярно и за малките потоци и езера. Тихата зеленина е привлекателна за хора, които обичат да гледат птици и много летящи видове идват в тази горска област като фламингото и много цветни папагали.

4. Светилище за птици в Кумараком:

дивата природа светилища-In-india_kumarakom-птица светилище

Човек може да намери тучна зеленина и храстите на Брахми в тази природа. Човек също може да се качи на лодка тук или да остане в лодките. Водните птици също са доста често срещани тук и чаплата. Това е много популярно място за егрите и хималаите щъркели.

5. Gir Sanctuary:

дивата природа светилища-In-india_gir-светилище

Това е място, където човек може да намери няколко диви сортове елен в естественото си местообитание. Това е в щата Гуджарат и има също доста езера, които са в съседните райони. Има някои паркови зони, където птиците също са запазени в естественото им местообитание. Няколко разновидности на креитите и други рептилии също могат да бъдат намерени тук.

6. Спасение за насилие "Нарконъм":

дивата природа светилища-In-india_narcondam-дивата природа-светилище

Това е малък остров в островите Андаман и Никобар. Тук има много видове птици, които могат да бъдат намерени. Тази област също така е с пищна зеленина и панорамна гледка към хората. Тук има и езеро, където могат да се видят различни видове водни животни.

7. Национален парк Keoladeo Ghana:

дивата природа светилища-In-india_keoladeo-Гана национален парк

Това е популярно в държавата Раджастан и много хора обичат да гледат широките сортове птици, които живеят в естественото си местообитание тук. Езерата, граничещи с района и потоците от прясна вода, са също места, където могат да се намерят някои земноводни и други водни видове.

8. Светилище за птици в султанпур:

дивата природа светилища-In-india_sultanpur-птица светилище

Това е популярна горска територия, запазена от правителството на Гургаон. Тук има потоци от прясна вода и езера, където могат да се видят няколко вида летящи видове.

9. Резерват "Кришна" за диви животни:

дивата природа светилища-In-india_krishna-дивите резерв

Това е в Андхра Прадеш и е мангрова зона. Това е и много популярно място за разнообразието от животински видове, като фламинго, пъдпъдъци и елени. Човек може също да види дивите свине и гаурите тук.

10. Национален парк Pench:

дивата природа светилища-In-india_pench-национален парк

Това е в Мадхя Прадеш. Това е известно с богатата си зеленина. Едно лице може да се качи на превозните средства тук и също да види животните в техните естествени местообитания. Сред най-популярните са тигри, лъвове, гепарди и пуъси. Диви свине и хиени могат да се намерят тук.

Виж повече:  Национални паркове в Индия

11. Национален парк Chinnar:

дивата природа светилища-In-india_chinnar-национален парк

Най-популярните видове тук са крокодилите, които са Мурггар. Това е популярно и за Nilgiri Tahr. Човек може да намери и блатото тук, както и голямо разнообразие от видове птици. Това се намира на западните Ghats.

12. Национален парк Bandhavgarh:

дивата природа светилища-In-india_bandhavgarh-национален парк-Мадхя Прадеш-

Това е популярна местност в Мадхя Прадеш, където човек може да намери тигри и пуъси ​​в естественото им местообитание. Това е популярен проект за правителството на страната. Има и потоци от прясна вода и друга прилежаща зеленина на малките езера.

Виж повече:  Светилища за птици в Индия

13. Национален парк Khangchendzonga:

дивата природа светилища-In-india_khangchendzonga-национален парк

Това е в Сиким и е популярно за голямото разнообразие от животни, като червената панда, дивите дъски, тигри и лъвове. Има и някои птици и други земноводни, които се намират тук.

14. Национален парк Ранхаморе:

дивата природа светилища-In-india_ranthambore-национален парк

Това е в Раджастан и е много популярен район. Тук има тучна зеленина, както и множество диви животни. Сред най-популярните са тигри. Това е най-големият резерв за тигри в северните части. Това е известно и с разнообразието от крекити и други видове влечуги. Има и птици като акаци, пъдпъдъци и други сортове жаби, които могат да се видят в зоните, съседни на езерата.

Виж повече:  Списък на застрашените животни в Индия

15. Светилището на Манас:

дивата природа светилища в-india_manas-светилище

Това е в Асам и е много популярно място за много хора, които искат да видят животни в техните естествени местообитания. Човек може спортно разнообразие от хималайски летящи видове тук, а също и влечуги. Има и някои области, където човек може да види крокодилите и други земноводни, съседни на сладководните езера. Има и животни като Златния Лангур и дивите свине, които могат да се видят тук. Тук могат да се видят и други застрашени видове костенурки. Това е много популярен проект на правителството на асам.

Изображения Източник: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15.

Leave A Comment

6 + 3 =