Топ 15 Гърция Туристически Места за Посещение Стилове в живота

С над 60 острова, исторически обекти, запазени от векове, прекрасни плажове, планински вериги, обиколки на Гърция, е един от най-добрите преживявания, с които можете да се насладите. Гърция е едно от най-популярните туристически места. В цяла Гърция има много останки от древните цивилизации, които ни дават знание за това, как животът е бил преди.

Популярни Гърция Туристически места за посещение:

1. Атина:

Гърция tourist places

Атина е столицата на Гърция, а също и важно място за административните отдели. Този град е един от най-старите в света и е известно, че е на повече от 3000 години. Градът е бил важен принос за западната култура и от старите времена. Това е от значение не само от административна гледна точка във всички финансови и съдебни дела, но и от религиозно значение. Атина е известно, че е родно място на много философи като Сократ, Перикъл и Софокъл.

2. Санторини:

santorini_greece-туристически дестинации

Санторини е вулканичен остров, който попада под цикладските гръцки острови. Той е добре известен поради невероятната си живописна, хипнотизираща красота на залезите и белите къщи, които са подредени един след друг. Фира столицата на Санторини показва уникална комбинация от венецианска и цикладска архитектура.

3. Корфу:

corfu_greece-туристически дестинации

Корфу, разположен на брега на Албания и гръцката територия на Епир, е един от най-значимите острови на Йонийско море. Хълмът, разкрасен в зелено, варира от 2 до 20 километра. Хълмовете са на височина от 906 метра до 973 фута. Той има мек климат с цветни цветя и всичко това прави Корфу една много спокойна и приятна почивка дестинация.

4. Плаж Миртос:

Миртос-beach_greece-туристически дестинации

Плажът Миртос се намира в северозападната част на Кефалония. Те са известни със своите магически цветове на водата и привличат хиляди туристи. Тюркоазните цветове на морето създават контраст срещу яркото бяло от гладките мраморни камъчета на плажа, което дава на всички посетители невероятно време. Стръмните планини и високите скали зад плажа Миртос добавят към красотата си.

5. Epidaurus:

epidaurus_greece-туристически дестинации

Епидавър е древен театър в Гърция, който осигурява едно от най-хубавите изцеления на окото, особено за хората, които се интересуват от изкуството. На това място могат да се настанят 15 000 зрители, но все още се държат добре поддържани. Този театър датира от 2000 години и е много популярен туристически атракция. Това дава невероятен поглед към древния гръцки живот.

6. Mystras:

mystras_greece-туристически дестинации

Мистра е средновековен град и има красиви църкви, дворци, къщи и улици. Но това, което кара хората да се занимават с гага, са невероятните замъци с върхови връхни върхове и манастири с фрески. Този град е бил изоставен през 18 век и това е една от основните причини защо, когато посетителите навлязат, те се чувстват като те въртят времето и се връщат в старостта.

7. Атон:

планина Athos_Greece Tourist Places

Атон е полуостров в Гърция. В източната част на този полуостров се намират над 1400 монаси и 20 източноправославни манастира. Това е автономна държава, но попада под гръцкия суверенитет. Това място има някои строги правила и разпоредби; едно такова правило е, че само мъжете могат да влязат тук.

8. Самарийско ждрело:

Самария Gorge_Greece Tourist Places

Самарийското ждрело е дълъг каньон, който се намира в югозападната част на Крит. Това е с дължина около 16 километра. На туристите се позволява да ходят по целия дефиле и милиони туристи посещават това място всяка година. Разходката ще отнеме поне 4 до 7 часа, а водачите ще ви отведат през гори от древни кипариси и борове. След това се разрязват вертикални скали през планините, за да се появи в Агия Румели в Либийско море.

9. Микени:

mycenae_greece-туристически дестинации

Микените са разположени в центъра на микенските. Агамемнон и Ахил е принадлежал тук. Това е важен археологически обект и е запазен. Той е бил един от важните градове назад и сега служи като важна туристическа дестинация, където хората опознават много неща като Лъвската порта, крепостните стени, Terraced Palace, Гробницата на Агамемнон и т.н..

10. Delphi:

delphi_greece-туристически дестинации

Археологическият обект на Делфи е популярен със своите руини, които включват храма на Аполон и съкровището на атиняните. Това някога е било смятано за център на Земята. Трябва да отделите доста време, за да видите това място правилно.

11. Партенон и Акрополът:

Parthenon-и-acropolis_greece-туристически дестинации

Партенон, разположен на Акропола, е известен като един от най-добрите храмове, който определено е в списъка "трябва да посетите" на всеки турист. Този архитектурен обект е започнал да се установява от 447 г. пр.н.е. и е замествал други персийски храмове. Партенонът е служил като храм, крепост, църква и джамия по време на дългия си живот.

Виж повече:  Италия туристически места

12. Храм на Хефест:

храм-на-hephaestus_greece-туристически дестинации

Храмът на Хефест е един от най-добрите гръцки храмове, които все още съществуват. Тя често е засенчена от Партенона на Акропола, но тя наистина е по-добре поддържана и по-малко пренаселена, което ще ви даде тих и спокоен режим, за да усетите околността.

Виж повече:  Нова Зеландия места за посещение

13. Миконос:

mykonos_greece-туристически дестинации

Миконос е космополитна дестинация, която е един от най-добрите острови в Гърция, на който можете да отидете. Градът е невероятен с къщи в лабиринт от малките улички. Къщите са предимно бели. Пясъчните плажове и привлекателният нощен живот карат хората да искат да дойдат тук още повече.

14. Метеора:

meteora_greece-туристически дестинации

Метеора има една от големите забележителности на Гърция, които се състоят от средновековни манастири. Там са изградени кули от високи скали, които изглеждат като висящи над стотици фута от земята. Това е било построено, за да изпреварват турските сили, които са спечелили Гърция през 14-ти и 15-ти век. Тази спираща дъха гледка на манастирите трябва да бъде посещение, тъй като това ще бъде спомен за безброй завинаги.

Виж повече:  Германия Туристически места

15. Кносос:

knossos_greece-туристически дестинации

Кносос е център на стара цивилизация - Миноан. Това място има известен дворец и е дом на крал Минос. Би било по-лесно да преминете през ръководствата, за да научите най-добрите места за посещение в тази област.

Leave A Comment

− 1 = 2