Топ 13 ползи за здравето на зелен чай с лимон | Стилове в живота

За каква цел се използва зелен чай с лимон? Зеленият чай е свързан с голям брой ползи за здравето. Тя се формира от листата на растението Camellia sinensis, а не като черен по друг начин чай от олонг, не се ферментира по време на производствения процес. Естествено срещащите се антиоксиданти в зеления чай също могат да бъдат подсилени с добавянето на лимон, който е претъпкан от жизненоважни хранителни вещества. любов, пипер и един от най-добрите напитки, които да имат през зимата, зелен чай с лимонов чай ​​е мощен опакован от някои невероятно здраве плюс грижа за тялото печалба също!

зелен tea with lemon

Ползи за здравето на зелен чай с лимон:

Зеленият чай е магическа отвара, която има безброй привилегии към него. Човек трябва да прочете по-долу, за да разбере как може да помогне.

1. Помага в смилането:

Цитрусовият сок извършва антиоксиданти на зеления чай, които ги правят по-достъпни за тялото ви да се накисва. Катехините, които облагодетелстват киселинната обкръжаваща среда на стомаха, се превръщат в разрушени в извънредно алкално състояние на малкия плюс дебелото черво, където се извършва абсорбцията на хранителни вещества. Сокът от лимон може да увеличи количеството катехини, които тялото ви изважда от зеления чай до шест пъти. Съставът в чая може да забави асимилацията на желязото от храни във вашата диета, приемате зеления чай с лимон, за да намалите ефекта.

2. Долна имуществото на диабета:

Това помага да се намали увреждането на бъбреците, което се случва поради свойството на диабета. Високите нива на цинк, открити в джинджифила, играят основна роля в производството и секрецията на инсулин. Инсулинът контролира нивото на кръвната захар и контролира диабета. Други вредни ефекти от диабета, като кръвно налягане, сърдечни проблеми и т.н., могат да се противодействат на антиоксидантите в напитката.

3. Отслабване:

Зеленият чай има способността да подпомага изгарянето на мазнините и да увеличи метаболизма ви. Докато зелен чай очевидно съдържа EGCG и кофеин, допълнителната степен на енергия и плътност, осигурени от чая, могат да бъдат ценни за поддържане на енергийните нива през целия ден. Лимоните са чудесни в пектиновите влакна, които помагат да се бори гладното желание.

4. Най-доброто за кожата Плюс Великата коса:

Лимонов чай ​​от джинджифил е богат на антиоксиданти плюс витамини, които са ценни за идеална кожа, коса и здраве. Антисептичните и антибактериални свойства защитават кожата ви от инфекции. Витамин А с C се бори с производството на DHT в скалпа, което от своя страна активира растежа на косата.

Виж повече:  Предимства на зелен чай с мед

5. Укрепва имунната система:

Лимоните са изключителна основа на витамин С, който може да излекува раните и да предпази силата на костите освен зъбите. Биофлавоноидите, присъстващи в лимоните, пречат на раковите клетки да се издигат и разпръскват. Антиоксидантите в лимоните помагат за намаляване на симптомите на възпаление и артрит.

6. Борби от рак:

Докато изстискате лимонов сок в зеления си чай, може да извлечете ползи за здравето заедно с вкуса. При добавянето, лимоните притежават фитохимикали, които дават право на лимонен, който може да се бори с рака. Антиоксидантите плюс EGCG са естествени събития, които предпазват клетките на тялото от увреждане от екологични токсини плюс свободни радикали.

Виж повече:  Зелен чай с джинджифил Ползи

7. Баланс на нивата на PH:

Лимоните обхващат както лимонена, така и аскорбинова киселина, крехките киселини, които просто се метаболизират от тялото, позволяват минералната субстанция на лимоните да подпомогнат алкализирането на кръвта. Пиенето на зелен чай с лимонена вода спомага за елиминиране на общата киселинност в организма, броят на пикочната киселина в ставите, което е един от основните причини за болка плюс възпаление.

8. Почиства вашата система / е диуретик:

Зеленият чай с лимонов сок помага да се измият излишните материали отчасти, тъй като лимоните повишават натрупването на уриниране в тялото. Лимонената киселина в лимоните помага да се използва ензимната функция, която стимулира черния дроб, освен това, подпомага детоксикацията.

Виж повече:  Зеленият чай е добър за диабет

9. Здраве на черния дроб:

Лимонът помага за възстановяване на естественото pH на организма и почиства черния дроб. Това помага на черния дроб да произвежда повече жлъчка, което помага за храносмилането.

10. Задръжка на антиоксиданти в тялото:

Сдвояването на зелен чай с лимон има повече ползи за здравето, отколкото ако по-рано. Едно проучване показва, че добавянето на лимонов сок към вашата чаша зелен чай помага в запазването на уникалните антиоксиданти, дори и след симулиране на храносмилането. Лимон причинява 80% от зелените катехини да останат в тялото. Катехините са основното здравословно съединение, което се намира в чая, което намалява риска от рак, инфаркт и други заболявания. Но за съжаление, червата не са в състояние да погълнат напълно всичко това. Витамин c в лимон предотвратява разграждането на катехините в червата, тъй като лимоновите сокове имат стабилизиращия ефект върху тялото.

11. Повишен BMR:

Всички сме чували, че зеленият чай само увеличава основния метаболизъм с 4% в продължение на един ден. Той обобщава до около 70 калории на ден, изгорени допълнително. Пиенето на 3-4 чаши кисело зелен чай цял ден може да не е подходящо за всеки орган с вкус. Направете чай лед и добавете лимонов сок към него. Тя ще направи вашата собствена здравословна сода напитка, която е вкусна и пиенето ще ви помогне да увеличите BMR.

12. Студената и грипната:

Лимоните са пълни с витамин С, който поддържа имунната система на организма. Зелен чай, ако е пълен с антиоксиданти, който помага да се изгради силна имунна система. Лимонов сок също е известно, че отстранява последиците от студ и кашлица от системата. По този начин смесването на вашия лимон в зеления чай не само намалява грипа, но и помага да се изгради силна съпротива срещу гаден студ. Този микс ви помага да се овладеете скоро, ако уловите студено.

13. Болест на сърцето:

Зеленият чай е нещо, което разбира се е благословия за здравето. Трябва да знаете правилните дози, които трябва да се приемат ежедневно за ефективни и желани резултати. Уверете се, че сте прочели всички по-горе, за да получите все повече причини да включите тази напитка в ежедневната диета.

Източник на изображението: 1.

Leave A Comment

85 − = 78