Топ 13 фестивала в Делхи Стилове в живота

Индийското много културно разнообразие може да се види в многогодишните религиозни тържества, които засягат Делхи обществото всяка година. Тази статия изброява фестивалите, които са специфични за Делхи САМО и не се срещат никъде другаде в Индия или по света.

Фестивали на Делхи:

Тук включихме известни фестивали в Делхи с картини, които определено ви привличат.

• Лохри - 13 януари:

Делхи фестивали

Lohri е фестивалът, който отбелязва края на зимата. Кулминацията на този сезон се празнува от Лори, която включва огньове, танци и пеене.

• Кайт фестивал - Ян:

хвърчило Flying Festival Jan

Този фестивал се провежда в същия ден като Макар Санкранти. Той се празнува над Palika Bazaar, на зелените тревни площи и дори в Connaught Place. Този фестивал привлича международна аудитория.

Виж повече: Известен фестивал на Андхра Прадеш

• Басман Панчами - 2 февруари:

Топ 13 фестивала в Делхи Стилове в живота

Това е индуски фестивал, който посреща и празнува пролетта след суровите охлаждащи и ухапващи ветрове на зимата през месеците януари и февруари. Това е единственият път, когато градините на Mughal зад Rashtrapati Bhavan позволяват на публичните посетители за един месец.

• Фестивал "Таягараджа" - февруари:

Thyagaraja Festival Feb

Този фестивал включва изяви на индийска музика и танц. Той се отпразнува срещу университета Jawaharlal Nehru, който е в храма Vaikunthnath.

Виж повече: Фестивал "Пондичери"

• Маха Шиварат-март:

Топ 13 фестивала в Делхи Стилове в живота

Този фестивал се използва за празнуване на "Танда Безтия" на лорд Шива. Тя се провежда в месеца Ос Phalguna, в нощта на Amavasya. "Tandava Nritya" е космическият танц на Шива, който се празнува през цялата нощ чрез молитви и пост, държани от жени.

• Годината на Амир Хусуу - април:

емир Khusraus Anniversary April

Този фестивал или годишнина се празнува чрез панаир, който се провежда в Низамудин, който се съпровожда от музика и суфи. Националният Драматичен фестивал се провежда и в Рабинда Бхаван по това време.

Виж повече: Фестивали "Лакшадвейп"

• Baisakhi -13 април:

Топ 13 фестивала в Делхи Стилове в живота

Този фестивал бележи индуската нова година. Това е началото на сезона на прибиране на реколтата и се празнува на върха на лятото.

• Буда Джаянти -Май:

Буда Jayanti May

Този фестивал бележи раждането на лорд Буда. Тя се празнува на първата пълна лунна нощ на май. Има молитвени срещи, провеждани на различни места като Буда Вихар, Околовръстен път и Мандир Марг. Този празник не само празнува раждането на Господ Буда, но и постигането на неговото просветление и нирвана.

• Махавир Джайанти -Май:

Махавира Jayanti May

Този фестивал бележи раждането на лорд Махавира. На различни места се провеждат молитвени срещи, а фестивалът Джейна.

• Международен манго фестивал - Юли:

международен Mango Festival July

Този фестивал включва показването на повече от петстотин различни сортове местни манго. Те се показват на стадион Talkatora. Това привлича международни и национални туристи, на които е позволено да опитат мангото и да гледат програмата.

• Phoolkwalon-ki-Sair -Октомври:

Phoolkwalon ki Sair October

Този фестивал е подобен на Mehrauli. Това е прототип на продавачите на цветя, започнала през 16 век. Той се провежда в началото на октомври. Хората носят украсени флорални фенове в шествието, благословено в храма на Хуаджа Утб-уд-дин Бахххир Каки, суфийски светец от 13-ти век и храма "Джогмая хинду" в Мехраули. Процесът завършва в Джахаз Махал с официална церемония.

• Кутуб Фестивал - Октомври:

Кутуб Festival October

Този фестивал е празник на Qutub Minar, белязан от танци и песни на основаването на този исторически паметник от 12-ти век. Той се организира от Делхи Туризъм всяка година за туристи.

• Гуру Пураб - ноември до декември:

Топ 13 фестивала в Делхи Стилове в живота

Този фестивал отпразнува раждането на Гуру Нанак, първият от общо десетте гуру, които имат сикхите. Той се празнува в Gurudwaras, откъдето се издигат Нагар Киртан по улиците. Грантите прочетоха пасажи от свещената книга на сикхите Гуру Грант Сахиб.

Препоръчително е да прекарате известно време в проучването на тези фестивали, тъй като те ще ви свържат с духа на Делхи. С множество традиционни церемонии, танци, костюми и веселие, вие сте длъжни да се наслаждавате на всеки фестивал, делхи хвърля своя път.

Изображения Източник: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13.

Leave A Comment

38 + = 41