Топ 10 Аруначал Прадеш Туристически места за посещение Стилове в живота

Arunachal Pradesh се намира в североизточната част на Индия и е известен със своите естествени наслада. Всяка година хиляди посетители посещават това място. Заобиколен от три съседни на Индия страни - Бутан, Китай и Мианмар, той е предимно слабо населен щат.

Кой не иска да посещава място с успокояващ климат, гостоприемни хора и снежна мъгла, някои от известните световни манастири, спокойни езера, живописни планини и подножието на Хималаите след тежкия живот на населените градове?

Аруначал Pradesh Tourist Places

Места за посещение в Аруначал Прадеш:-

Tawang:

 • Като център на будистките монитори и седалището на квартал Тауанг е земя с вековни манастири. Скалистите планини, стотиците девствени езера, заснежените върхове, драконовите врати и многобройните водопади са там, където истинската красота е.
 • Това може да се нарече и съкровището на арунашал прадеш.
 • Тавангските манастири са вторият по големина манастир в Азия и контролират 17 гуша (будистки манастири), които са на 400 години. Тауанг, земя на племената Монпа и Шердукен, тибетското влияние тук е преобладаващо. Известният фестивал Торгова се провежда тук през декември-януари. Според Будисткия календар единадесетият месец Монпа наричаше Даука Чучипа .

tawang_arunachal-Прадеш-туристически дестинации

Има 8 метра висока статуя на лорд Буда. Молитвени знамена се издигат навън дори и това е прекрасен изглед, който да гледате.

Около Тауанг:

 • Вторият по-висок пропуск в света, проходът Sela се намира по пътя към Тауанг. На 4,125 метра, който минава през малък хребет и по едно спокойно езеро, наречено Райското езеро? Това е най-високият проход на щат Аруначал Прадеш, а също и третият по височина на света.
 • Езерото Pakang Teng Tso, спокойното езеро се намира на около 17 километра от Тауанг и невероятна гледка към растителността.
 • Рожденото място на Цангянг Гясто, Ургилинг манастир и шестият Далай Лама на майка Монпа се намира на разстояние 5 километра от Тауанг.

Bomdila:

Това място предлага невероятен изглед към покрити със сняг планини, диви орхидеи, Хималайски пейзажи, примамващи водопади. Като седалище на област West Kameng, разположена на височина 8500 ft над морското равнище. Бомбийският манастир е реплика на манастира Tsona Gontse, разположен в Тибет. Боддилският манастир се среща и като манастир Гент Гаден Равил Ллинг и е издигнат от Цона Гонсе Рипче. Освен тях се намира и Етнографският музей. В продължение на много векове имаше силни тибетски и будистки влияния.

bomdila_arunachal-Прадеш-туристически дестинации

Около Бомдила:

 • Диранг, разположен между овощни градини Bomdila и Tawang.Apple, яките разплодни стопанства са за това, което е известно.
 • На няколко километра от Диранг има горещи извори, където хората отиват на свещена баня, за да измият греховете и болестите.
 • Типи е най-големият орхидеяриум в Азия. Заобиколен от вечнозелени гори, той има повече от 500 вида орхидеи. Центърът на орхидеите на брега на река Бхарали. Горещият извор, голяма орхидея градина е съкровището на мястото.
 • Река Jia-bharali минава по пътя към Bomdila и е вход към Аруначал Прадеш, от югозапад.
 • Bhalukpong се намира на 64 километра от Тезпър в подножието на Ака Хилс и е красиво място за пикник. И беше столицата на Бхалука, внукът на крал Бана.

Итанагар:

itanagar_arunachal-Прадеш-туристически дестинации

Земята на зората осветена планина "е столицата на североизточната държава Аруначал Прадеш. Разположен е на изток от Тауанг и е признат с Mayapur, град от 14-ти до 15-ти век, който е построен много близо до руините на средновековна столица. Административно се намира под окръг Papum Pare. Итанагар обаче може да се нарече мини Индия, тъй като хората от цялата страна живеят тук в хармония. Редовна хеликоптерна услуга се предлага от Guwahati до Naharlagun (Itanagar) .Травелохолици от цялата страна посещават това място, за да проучат естествената му красота.

Около Итанагар:

Naharlagun, известен като град близнак Итанагар, се намира на разстояние 10 километра от Итанагар. Състои се от зоопарк, занаятчийски център и парк Polo.

Зиро:

ziro_arunachal-Прадеш-туристически дестинации

Заобиколен от планини, покрити с бор, това е домът на племената Апатани. Той е бил любим град за световното наследство от много години. Той се намира на около 167 км от Itanagar. Свежият бриз, боровият дъб Pine, местен метод за култивиране на ориз просто удря ума и ви кара да се чувствате облекчени. Това място също е наслада на антрополога.

Около Зиро:

Talley Valley Wild Life Sanctuary, е естествената ботаническа градина. Светилището се състои от много екзотични орхидеи. Това е домът на кръстосаната порода на животинския вид на дивия гаур (mithun).
Тарин Риболовският ферма е ферма за риболов със семена на висока надморска височина в Тарин и е известен с културата на Пади и риба.

Daporijo:
Разположен на точката на течащи две реки, Sippi и Subansiri, той е най-големият селски град. Малко претоварени, но за да видите тук са местните хора и мостовете, направени от бамбук и тръстика от местните жители.

Заедно:

Историческият храм на Малинитаните може да се види по пътя. Легендарният Акаши Ганг, точка, от която хората могат да станат свидетели на Брахмапутра и неговите притоци. Кръстосана ферма в Камки от Митън и Джърси може да се види.

Виж повече: Туристическо място в Раджастан

Pasighat:

Разположен на десния бряг на река Siang (името на река Brahmaputra в Arunachal Pradesh), това е щабът на квартал East Siang. Доктор д-р Д. Ерн Спасение за дива природа, където дивите биволи, тигри, елен елен и диви патици са задължителни. Фестивалът Brahmaputra Darshan се превърна в двугодишен фестивал.

Wildlife:-

Дивата природа, която можем да видим в това състояние, не може да се види в нито една част на Индия. Животни като Червената панда, Хималайската черна мечка и Горал. Птици като бялата крила от дърво, Бенгал Флорикан, Темминс Трагопан, Мишми Рен и Скалар Монал и др. Може да се види тук. Държавата е много богата на флора и фауна.

Бенгал-florican_arunachal-Прадеш-туристически дестинации

Виж повече: Ахмедабад Туристически Места

Светилища на дивата природа:-

 • Доктор д-р Д. Еринг Мемориал Спасение за дива природа, Pasighat
 • Mehao Wildlife Sanctuary, Roing
 • Пакхуей за светилището на дивата природа, Сейоза
 • Светилището на дивата природа "Орел Нест", Сейоза
 • Итанагар Див живот Светилище, Naharlagun
 • Kamlang Wildlife Sanctuary, Миао
 • Kane Wildlife Sanctuary, наред

Национални паркове:

национално-parks_arunachal-Прадеш-туристически дестинации

 • Национален парк "Намдапа" (проект "Тигър"), Миао
 • Орхидея на Сеса, Съвет
 • Национален парк Mouling, Jengging
 • Биосферен резерват Dihang-Debang, долината Dibang

Виж повече: Места за посещение в Гудрат

Съвети за пътуване:

Хората, които обичат приключението, трябва да изпитат тези неща:

Рафтинг Brahmaputra се счита за една от най-добрите реки за рафтинг в света. Тази река дава невероятно и вълнуващо, живото време незабравимо рафтинг експедиция опит в Североизточна част на Индия. Река Tsang Po изтича в източната част на Тибет, преминавайки през великите Хималаи.

пътуване-tips_arunachal-Прадеш-туристически дестинации

 • Субанаси река Рафтинг Субансари река е известен също като "Голд река". Тази река е най-големият приток на река Брахмапутра.
 • Река Камън Рафтинг: Тази река е известна като река Бхарели, преди да се преименува на Канбен. Това е една от най-предизвикателните речни води за речния рафтинг в Индия.
 • Пътниците трябва да опитат тези автентични храни: Momo се приготвя чрез напълване на мляно свинско и лук в тесто, а след това се задушава в трислойно пара или пържено. Тупката е супа, пълна с юфка, мляно месо и зеленчуци, известен също като Der Thuk.Zan е основното ястие на племената Monpa, Khura е палачинка, Gyapa Khazi
 • Аруначал Прадеш е най-сигурното в Североизточна Индия. Хората на Аруначал Прадеш не са много религиозни. Те са много приятелски и готови да ви помогнат.

Изображения Източник: 1, 2, 3, 4, 5, 6.

Leave A Comment

− 2 = 1