Тод 15 Ладакските туристически места за посещение Стилове в живота

Ладахх е една от десетте провинции на Джаму и Кашмир и също покрива най-големия район. Той е заобиколен от планината Karakoram на север и Хималаите на юг. Ладахх се простира върху площ от около 59 000 квадратни километра и се състои от два административни района - Лех и Каргил.

1. Басго:

basgo_ladakh-туристически дестинации

Basgo се намира на 80 км западно от Лех. Това е било столицата на долното кралство Ладак, обединено в Лех. Световното наследство наскоро слезе в прах, но след това, с помощта на ЮНЕСКО и Комитета за благоденствие на Басго, мястото беше възстановено в древното наследство. Това място е едно от най-важните забележителности на долината Индус.

2. Хесийски манастир:

hemis-monastery_ladakh-туристически дестинации

Това е един от многото интересни туристически обекти в Ладак. Хемският манастир е най-големият манастир, който ще срещнете в Ладак. Той е най-известен с огромната картина на Буда, която се показва веднъж на 11 години пред обществеността. Този път тя се превръща в наистина претъпкано място за туристите, тъй като хората летят и идват тук от цял ​​свят, само за да я видят.

3. Drass:

drass_ladakh-туристически дестинации

Драс се намира на около 60 км западно от Каргил, докато пътувате до Сринагар. Това е малък град, разположен в центъра на долината Драс. Drass е първото село след прохода Zoji La. Тя получава своята слава, че е второто най-студено обитавано място в света поради екстремни студове и снеговалеж по време на зимата. Известно е, че температурата спада до минус 50 градуса през това време.

4. Nubra Valley:

Nubra-valley_ladakh-туристически дестинации

Долината Nubra е красива поради панорамния си изглед. Тя ви връща обратно в почти забравен "Shangri La", който някога е бил важен търговски маршрут, който донесъл източния Тибет в близост до Туркистан с прохода Karakoram. Тази долина вече е известна с туристи, които идват тук и прекарват известно време в приключения и наслада.

5. Езерото Пангнг:

pangong-lake_ladakh-туристически дестинации

Езерото Пангонг се намира на 4242 метра надморска височина, на изток от Лех. Езерото е най-голямото в Хималаите, което се разпростира върху дължина около 130 километра и широка около 2 до 6 километра. Индия има само една четвърт от езерото, докато останалата част попада под Тибет.

6. Село Корзок:

korzok-village_ladakh-туристически дестинации

Думата "Корзок" означава център на планината или центъра на тялото. Това е наистина голямо село в сравнение с останалите в Ладак. Тя е около езерото Tsomoririr, което е важно туристическо място за посетителите на това езеро. Селото включва около 45 къщи и всички те са разположени на около 40 метра над езерото. Може да не получите най-доброто от съоръженията, но ще видите различен начин на живот и ще се насладите на нещо извън кутията.

7. Сптукски манастир:

spituk-monastery_ladakh-туристически дестинации

Спитукският манастир се намира на около 10 километра от пътя Каргил от Лех. Той се намира на хълма с изглед към Индъс. Манастирът е известен не само за ценните благодарности, но и за камерата, която държи статуя на кали, която е отворена за народа само веднъж годишно. Камерата включва и древна колекция от маски за лице.

8. Samstanling Gompa:

samstanling-gompa_ladakh-туристически дестинации

Samtanling Gompa се намира в сравнително голямото село Sumur. Това е една от задължителните посещения на Ладак, има хубава колекция от идоли и стенописи, както и боядисани и бродирани свитъци, които са известни като тангаки. Sumur ви предостави основни бази за почивка. Прекарайте няколко дни в това сгушено село и преживейте тихо и спокойно време.

9. Шей Палас:

Шей-palace_ladakh-туристически дестинации

Шей Палас е на около 15 километра от Лех. Това е престолът на краля на Ладак и е добре известен с триетажната статуя на Шакямуни Буда, която е единственият вид статуя, открита в тази област.

10. Дворец и музей Сток:

Сток-двореца-и-museum_ladakh-туристически дестинации

Дворецът Сток е построен през 19-ти век, след като Ладак е бил изгубен от Зораяр Сингх. В музея се съхраняват кралските рокли, благодаря, трона, на който седеше кралят и т.н..

Виж повече:  Места за посещение в Амритсар

11. Leh:

leh_ladakh-туристически дестинации

Leh е столицата на Ладак и се намира в долината на река Инд. Има много места за посещение тук, включително Лехар Палас, двореца Синге, построен през 17 век. Хотел Shanti Stupa или японска Stupa се намира красиво на хълма над Лех. Има музей, построен от индийската армия с основна информация за войната в Каргил. Лех също ви дава възможност да прекарате малко градско съществуване в това отдалечено място, като сте в рамките на градските територии, където можете да се насладите на развитата страна на Ладак.

12. Езеро Цоморири:

tsomoriri-lake_ladakh-туристически дестинации

Езерото Tsomoirri е с дължина около 28 километра и ширина от 5 до 8 километра и се намира на 240 километра югоизточно от Лех. Водата на езерото е неподходяща за пиене, дори и да не е соленоводно езеро. Можете да се разходите по езерото и да прекарате известно време в спокойствие с приятелите и семейството си.

Виж повече:  Darjeeling Туристически места

13. Ликирски манастир:

likir-monastery_ladakh-туристически дестинации

Ликирският манастир се намира на около 52 километра от Лех и е известен с Klu-Kkhjil (водни спиртни напитки), създаден през XI век от н.е. През 15-ти век е била издигната отново в друг манастирски ред (жълтата секта). Предишната гума беше разрушена в огъня.

14. Diskit Village:

diskit-village_ladakh-туристически дестинации

Село Diskit е известно с кайсиевите насаждения. Той е един от по-големите села в региона и има 350-годишен Диспит Гомпа, който е най-старият и най-големият манастир тук.

Виж повече:  Туристически места в Ченай

15. Тиксийски манастир:

thiksey-monastery_ladakh-туристически дестинации

Манастирът "Тиксей" близо до Лех е известен с това, че напуска туристите с великолепния архитектурен дизайн, в който се намират. В манастира е разположена двуетажна статуя на Майтрея Буда. Статутът е разположен на лотос, а манастирът ни дава невероятен изглед към долината. Има сутрешни молитви, направени преди изгрева на слънцето, на които се приветстват туристите. Има много ръчно написани и рисувани книги, посветени на богинята Тара. Също така е вероятно да видите малки светилища, включително Cham Sing, покровителското божество на Thiksey.

Leave A Comment

75 + = 78