Техники за медитация на Сахаджа Стилове в живота

Сахаджа Йога е уникална форма на медитация, която се основава на опита, наречен "Самоосъществяване" или пробуждането на Кундалини. Това е преподавано от Шри Матаджи Нирмала Деви, който е работил всичко, за да трансформира живота. Когато започнете медитация Сахаджа, скоро ще осъзнаете, че се трансформирате и сте станали човек с по-голяма интеграция, морал и фокус. Сахаджата медитация е проста, ако се следва в правилната техника.

сахаджа meditation

Стъпки по стъпка Процесът на медитация на Сахаджа:

Виж повече: Анапанасати Медитационна Техника

1. Във всеки от нас имаме духовна енергия, която ни обича много. Това е като нашата собствена майка, учител и водач. Ние ще посветим фокуса си върху тази енергия, така че да ни позволи да се свържем с нея.

2. Извадете обувките си и седнайте удобно на един стол. Оставете краката си да паднат на земята и ги поставете отделно, без да се докосвате един друг.

3. Сложете лявата си ръка на скута си и се изправете пред дланта си.

4. Поставете дясната си ръка от лявата страна на сърцето си и започнете да разговаряте с вътрешната си душа. Попитай енергията: "Майко, аз ли съм чистият вечен дух?" (Наречете божественото, което обожавате) Повторете три пъти.

5. Вземете дясната си ръка и я сложете надолу. Нагласете го с вашия слънчев сплит, но останете неподвижни от лявата страна на гърдите си. След това повторете това три пъти: "Майко, аз съм мой собствен господар?"

6. Сега вземете дясната си ръка и я сложете една ширина надолу точно над бедрото. Сега повтаряйте това 6 пъти: "Майко, моля те, дай ми чиста Знание".

7. Преместете дясната си ръка на една ръка и говорете с пълна вяра: "Майко, аз съм мой собствен учител". Повторете това за 10 пъти.

Виж повече: Jyotimeditation

8. Сега преместете дясната си ръка нагоре с една ръка, която ще изравни отново сърцето ви. Сега кажете това с пълна вяра и го повторете 12 пъти: "Майка Аз съм Духът!"

9. Обърнете главата си надясно и вземете дясната си ръка от лявата страна на врата или рамото си и кажете: "Майко, аз съм виновна". Повторете го 16 пъти.

10. Поставете дясната си ръка на челото си и дръжте пръстите заедно. Започнете да стискате слепоочията си, ако пръстите не достигнат, опитайте се да стиснете възможно най-много. Сега бъдете искрени и от сърцето си говорете: "Мамо, аз прощавам на всички". Повторете, докато не сте доволни. Помислете за хората, които са ви пострадали и прости на всеки един от тях.

11. Сега най-важното е да поискате прошка от божествената сила. Просто трябва да попитате и за това просто вземете дясната си ръка и я поставете на гърба на главата си. Наклонете го назад и попитайте от сърце: "Майко, ако съм направил нещо нередно, моля, простете ми". Повторете, докато не сте доволни.

12. Вземи дясната си ръка и сега поставете центъра на дланта си върху главата си. Разпръснете пръстите си широко и ги обърнете назад, така че те се спускат в задната част на главата ви. Натискайте го надолу и завъртете по посока на часовниковата стрелка. Сега попитайте от дъното на сърцето си: "Майко, моля те, дай ми връзката с моята истинска същност и ми позволи да почувствам това вътре в себе си" или да каже "Майко, моля те, дай ми самореализация". Повторете това 7 пъти.

13. Вземете ръцете си надолу и ги оставете на скута с дланта нагоре. Затворете очи и седнете за няколко минути в мълчание.

Виж повече: Медитация на алфа ум

Ползи:

1. Подобрява здравето
2. Отстранява ви от пристрастяването
3. Подобрява комуникационните умения
4. Осигурява фокусиране и по-добро концентриране
5. Отслабва стреса.

Изображения Източник: 1

Leave A Comment

24 + = 33