Техники за медитация на Кундалини Стилове в живота | progressivenewsdaily.info

Техники за медитация на Кундалини Стилове в живота

Техники за медитация на Кундалини Стилове в живота

Кундалини е форма на йога, базирана на трактат от 1935 г. от Сивананда Сарасвати. Той създава осъзнатост чрез своята медитация. Тя ви доставя едно преживяване с високо съзнание, то ви води в другата страна на душата си, която е духовна и няма ограничения или дискриминации, и това също така я прави универсален. Подобно на всички форми на медитация, тя също така ви помага да изградите концентрация, съзнание и състрадание към живота и хората наоколо. Тази медитация се извършва чрез активиране на звезда, която обикаля енергията на Кундалини и след това медитира с Шамбави Мудра върху светлината в нас. Седейки в медитацията на Шамбави, светлината се влива в нас още повече.

Виж повече: Духовни мантри за медитация

Стъпка по стъпка Инструкции за правене на Kundalini Медитация:

Етап 1: Трябва да визуализирате ярка звезда. Представете си, че земята под вас и има кръг със звезда в земното кълбо. Използвайте думата "земя" като мантра и кръг, докато звездата ви е в земята. Ще дойде време, когато ще визуализирате цялата земя, пълна със светлина. Разтрийте краката си на земята.

Техники за медитация на Кундалини Стилове в живота

Стъпка 2: Сега погледнете красивото слънце в небето. Лъчите падат върху вас и вие получавате енергията му. Попълнете цялото си тяло със светлината на лъчите, това ще ви отвори ума и ще се почувствате още по-спокойни. Трябва да пеете мантра "Слънце" и постепенно да преместите краката и пръстите на краката си.

Техники за медитация на Кундалини Стилове в живота

Стъпка 3: Обърнете се със звездата и я оставяйте да обикаля цялото ви тяло. Чанта на мантрата "тяло" и това ще ви помогне да намалите всички ваши притеснения и тревоги. Покрийте себе си със светлина и масажирайте тялото си, за да му дадете лечебно докосване.

Виж повече: Как да направя медитация

Стъпка 4: Завъртете кръга със звездата в тялото си и я оставяйте да почисти всички части на тялото в последователност. Нека напрежението, тревогите, тревогите да се отмият, докато пеете мантрата на "светлината". Завъртете със звездата на главата, гърдите, корема, краката и краката и след това масажирайте части от тялото.

Техники за медитация на Кундалини Стилове в живота

Стъпка 5: Обърнете се на себе си и благословете себе си, казвайки: "Изпращам светлина на (име)". Желание за щастие и радост за всички, желание светът да бъде здрав и щастлив.

Техники за медитация на Кундалини Стилове в живота

Стъпка 6: Поставете ръцете си в стомаха и напрегнете мускулите в таза, корема и гръдния кош. Дръжте напрежението нагоре за известно време и след това се отпуснете, направете го отново и след това вдишайте дълбоко няколко пъти от стомаха. Докато вдишвате мислите за думата ОМ и докато издишвате, кажете "Шанти". Тази мантра ще ви привлече към вътрешен мир и вашите мисли ще се успокоят.

Стъпка 7: Шамбави е мюдра на лорд Шива, което е основната поза за медитация. Като обиколиш звездата, енергията ти се обърна навътре. Гърбът ви е прав, главата изправена и стомахът ви е спокоен. Сега можете леко да отваряте очите си и да се фокусирате върху светлината или чакрата, която е каналът на Кундалини в средата на тялото ви. Енергията на очите тече във вас и стабилизира вашата медитация. Той спира отклонената ви мисъл и ви позволява да се концентрирате само върху канала на Кундалини. За да изтеглите обратно, трябва да сте бавни, защото очевидно се връщате от друг свят. Медитирайте спокойно и се върнете в ежедневието си.

Виж повече: Om Meditation Предимства

Техники за медитация на Кундалини Стилове в живота

Ползи:

Техники за медитация на Кундалини Стилове в живота

1. Тя лекува вашите вътрешни Аз и прави към способни или коригиращи дефекти, дължащи се на невралната дегенерация.
2. Това намалява процеса на стареене и ви кара да се чувствате по-леки
3. Това ви кара да осъзнавате, като достигате вашето съзнание до височините.
4. Тя оставя гняв, тревоги, его и т.н. и ни прави по-добро човешко същество, което ни прави щастливи, съзнателни и състрадателни.

Изображения Източник: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

67 + = 70

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map