Техники за медитация на Дзен Стилове в живота

Зен Медитацията е вид, който е основно практикуван в будизма. Дзен е японска дума и означава медитация. Ето защо дзен будистите са известни също като "Медитационни будисти". Това е медитация и изисква много концентрация и фокус. Ако се надявате да разберете как тази медитация може да разгледате тази статия. Той успешно очертава резюмето на тази тема и е от голяма полза за тези, които са начинаещи и са склонни да експериментират с нови видове практики.

Техники за медитация на Дзен:

Бирманската позиция:

Техники за медитация на Дзен Стилове в живота

Бирмайската позиция е най-лесната работа. За това трябва да седнете на пода. Краката ви трябва да бъдат кръстосани и коленете ви да са равни на пода. Всеки глезен трябва да бъде пред другия и да не свърши. Това е първото нещо, което трябва да направите, за да практикувате ефективно Дзен Медитацията.

Виж повече: Техника на медитацията на Випасана

Позицията на председателя:

Техники за медитация на Дзен Стилове в живота

Позицията на председателя е втората алтернатива на позицията на Бирма. Всичко, което трябва да направите, е да седнете на стола с гръбнака направо нагоре. Дръжте здраво тялото си и нека краката ви да докоснат пода. Дръжте ги паралелно на земята. Можете да изберете която и да е от тези позиции, преди да продължите.

Космическа Мудра:

Техники за медитация на Дзен Стилове в живота

Второто нещо, което трябва да направите, е да сгънете ръцете си в космически стил на мудрата. Дръжте господстващата си ръка нагоре, а другата си ръка трябва да бъде длан. Палците ви трябва да се докосват много леко. Въпреки че тази стъпка е по избор, все още трябва да го направите.

Изчистете ума си:

Техники за медитация на Дзен Стилове в живота

За да практикувате всякакъв вид медитация, не можете да имате в мислите си различни мисли. Затова е важно да пазите всяка ненужна мисъл. Дръжте очите си отворени или наполовина затворени. Можете също да ги затворите напълно.

Виж повече: Техника на медитацията на Тракак

Вдишайте:

Техники за медитация на Дзен Стилове в живота

Следващото нещо, което трябва да направите, е да вдишате. Разчитайте на всеки вдишвайте и издишайте, докато не получите до датата. След това отново започнете отново. Направете това около петнадесет минути. Това е много важна стъпка и определено не трябва да пропуснете това. Това ще ви помогне да се концентрирате по-добре на дъха си и да подобрите фокуса си по-добре.

Отвори си очите:

Техники за медитация на Дзен Стилове в живота

Сега отворете очите си и започнете да загрявате краката и ръцете. Това ще увеличи кръвното ви налягане и ще го доведе до нормалната скорост. Вземете няколко дълбоко въздух и го оставете да се отпусне. Много е важно за вас да платите такса свободно, докато правите Зен медитация; в противен случай целта ще бъде победена.

медитация:

медитация

Следващото нещо, което трябва да направите, е да медитирате. Направи го за около петнадесет минути. Оставете го да се покачва с пет минути всяка седмица, така че да стигнете до четиридесет и пет минути. Ако практикувате дзен медитацията редовно, ще можете да изживеете тишината на света около вас и да имате топло и приятно усещане в сърцето ми.

Бъдете Explorer:

Техники за медитация на Дзен Стилове в живота

Медитацията на Зен е повече от просто да стои на спокойствие на място. Става въпрос за проучване на свят, изпълнен с приятни чувства. Отделете време и наблюдавайте нещата около вас в света. Използвайте всичките си сетива и започнете да приемате. Научете се да мислите повече и да придобиете по-добри познания.

Виж повече: Как да направя Трансцендентална медитация

Съвети:

Техники за медитация на Дзен Стилове в живота

Медитирайте редовно. Ако се чувствате твърде много болка, не е нужно да седите по него. Можете да се изправите и да опитате различна позиция. Ръцете ви също са много важни. Не се опитвайте да се отпуснете твърде много, иначе може да заспите. Използвайте възглавница, за да седнете, носете удобни дрехи и седнете някъде, което е тихо и удобно.

Изображения Източник: 1, 2, 4, 6, 7, 8, 9, 3, 5 -> Wikihow

Leave A Comment

− 3 = 5