Техники за будистка медитация Стилове в живота

Медитацията, както знаете, се отнася до практиката да изключите ума си за няколко минути и да пуснете цялата си система да се рестартира. Има различни методи на медитация, използвани от различни хора. Основната цел обаче е еднаква навсякъде, т.е. постигане на спокойствие и балансиране на вашето тяло. Будистката медитация, както подсказва името, се отнася до медитативните техники, свързани с будистката религия и практикувани и преподавани от будистки монаси.

Будистки-медитация techniques

Основната будистка медитация е проста и отнема само няколко минути. Ако можете да отнемете само няколко минути всеки ден, за да спрете и медитирате, скоро ще почувствате разликата, която прави в живота ви. Тя ще ви помогне да ви успокои и да ви опреснява, за да ви помогне да се изправите пред проблемите си с по-силен ум. Той също така ви помага да преодолеете други проблеми като гневни проблеми, депресия и т.н..

Виж повече: Как да медитираме на трето око

Всичко, което трябва да направите, е да намерите подходяща спокойна среда, където няма да бъдете прекъснати от звънене, телефонни обаждания и т.н., въпреки че медитацията изисква само няколко минути, което изисква цялото ви внимание през тези няколко минути.

Тук са най-добрите техники за будистка медитация за начинаещи:

Техники за будистка медитация Стилове в живота

Разселените умове никога не могат да медитират правилно. Така че изключете телефона си или го оставете в другата стая. Много хора избират да кадят тамян или използват специални медитационни възглавници и молитвени мъниста. Въпреки че тези принадлежности със сигурност се стремят да подобрят качеството на вашата медитация, те определено не са необходимост. По този начин зависи изцяло от вас дали искате просто да се включите в спалнята си и да медитирате там или дали искате да използвате тези допълнителни елементи и да създадете отделно пространство за медитация.

Техники за будистка медитация Стилове в живота

Трябва да седнете с кръстосани крака. Много хора вярват, че медитацията трябва да се прави само в лотосовата позиция, т.е. да седиш с краката си на бедрата си. Това не е необходимо. Тази позиция се постига с много практика и ще ви разсее само ако сте начинаещ и не сте свикнали с напрежението, което причинява. Докато гърбът ви трябва да е прав, уверете се, че сте удобни. Ако пожелаете, можете да коленичите, вместо да седнете с кръстосани крака.

Виж повече: Техника на двойното сърце медитация

Техники за будистка медитация Стилове в живота

Можете да държите ръцете си в различни пози или "mudras". За начинаещи най-лесната мудра е да остави върха на палеца да докосне върха на показалеца и след това да постави ръката си на коляното. Или можете да поставите ръцете си в скута си с дланите обърнати нагоре и леко докосване.

Следващата стъпка изисква повече концентрация. Затвори очи и започнете да броите дъха си. Докато разчитате, започнете да забавяте дишането си. Можете да изберете да пеете мантра или молитвена дума вместо да броите. Целта на това упражнение е да изчистите ума си от всякакви бездомни мисли. Така че опитайте да идентифицирате всяка мисъл, която влиза в ума ви и след това го пуснете. Докато вдишвате и изпускате усещате отпускането на тялото си. Бавно пуснете всичко, което ви държи надолу. С всяко вдишване, което пускате, оставете малко от себе си, докато не сте напълно свободни.

Техники за будистка медитация Стилове в живота

За начинаещи, концентрирайки или медитирайки около десет минути е повече от достатъчно. До края на десет минути ще почувствате странна, но привлекателна летаргия. Отворете бавно очите си и продължете да се движите постепенно. Оставете ръцете си да паднат, след това се простират краката и се изправяте постепенно. Не се втурвайте или ще разрушите ефекта.

Виж повече: Deepak Chopra медитация да отслабвам

След този кръг на медитация ще се почувствате подмладени и умът ви напълно освежен! След като медитирате дори за няколко дни, ще бъдете закачен. Медитацията е начин на живот, който е като здравословна зависимост. Щом имаш вкус, няма да можеш да живееш без него.

Изображения Източник: 1, 2, 3, 4 и 5.

Leave A Comment

+ 45 = 49