Suptavajrasana (Thunderbolt Pose) – Как да направите и ползите

Хората обикновено гледат на йога като просто още един знак за изхвърляне на тялото. Малко дишане и много разтягане, рано на фона на изгряващото слънце е точно там, където йогата свършва. Въпреки това, йога е нещо повече от просто отблъскване. Йога за някои е фитнес мантра и за някой друг, това е просто спокойно бягство към свободата на ума, спокоен момент, който толкова лесно искате да постигнете след един уморителен бурен ден.

Suptavajrasana

Йога, когато е направена в каталог, може да се превърне в няколко страници на демонстрационна работа, всички заедно да ви помогнат да бъдете горд собственик на здраво тяло и ум. В тази статия днес ще изследваме една такава йога, наречена "Сутаварсана".

Как да го направим?

Йога за всички не е парче торта. Докато някои поза са наистина трудни за завладяване, обикновено това са предимствата, които ни държат концентрирани върху стъпките. Въпреки това, това е една от щастливите лесни позиции, които се съсредоточават главно върху забавеното бавно дишане, заедно с някои участъци в движение. Преди да преминем към предимствата, нека разгледаме указанията, за да я изпълним.

Виж повече: Сидхасана Предимства

Преди практиката на позицията, начинаещите може да изискват мека гръбна опора, вероятно възглавница или юрган. Започнете, като разпространявате роклята йога, за да започнете процедурата. Позицията, която трябва да се превърне във ваша база, се нарича Vajrasana. Коленичейки на коленете си, бедрата ви трябва да почиват на петата ви, докато поставяте ръцете си от всяка страна.

До този момент гръбнакът трябва да е изправен, подравнен с шията. Поемете дълбоко въздух и започнете да се навеждате назад. Това е, когато гърбът трябва да бъде приложен към кръста, докато вървите надолу, докато главата ви докосне пода. В същото време трябва да сте сигурни, че вашите колене не са повдигнати от земята.

Попитайте отделни чифтове ръце, за да задържите коленете, докато се връщате назад. В началните етапи това може да изглежда като трудна работа и в този процес трябва да внимавате да не се натоварвате ненужно. За начинаещите, навесът назад, трябва да бъде подпомаган от гръбнака, тъй като малка погрешна стъпка може да доведе до лошо изкълчване. Когато легнете, поемайте няколко дълбоки вдишвания, преди да се върнете в основната позиция.

Виж повече: Сута Падангсташана

Как ни помага?

  • Наклоненият гръб ни помага да преодолеем тази твърдост на костния мозък, която се превръща в източник на много лоши болки в гърба. Докато навеждате гръбнака си до земята, малките участъци, които се чувствате по пътя, всъщност са ставите на мускулите и мускулите около него се отварят, за да станат по-гъвкави.
  • Това е подобно на сутрешните ви клекчета, където долните мускули на тялото стават тонизирани и утвърдени докрай, докато се връщате назад, като поддържате непокътнати долните крайници.
  • Някои казват, че тази позиция е последната позиция за отдаване под наем на негативност и песимизъм от вашето тяло. Въпреки че това е фолклорна традиция, често можете да използвате вариация в ръцете, като ги поставите над главата си, затваряйки ги, което е знак за заключване в позитивността, докато оставяте негативността в себе си през коленете.
  • При по-логично решение коремната област е леко издърпана, докато се протягате сами. Това се казва, че е добро за вашите черва, където тази йога ви помага да ги подсилите за по-добро храносмилане и имунитет.

Виж повече: Сгъваем ъгъл на ъгъл

Leave A Comment

61 − 60 =