Странични ефекти на кардамона Стилове в живота

Кардамовите семена са една от най-добрите и най-ароматните подправки от многото. Всъщност кардамонът винаги е бил известен като "кралицата на подправките". Заедно с големия аромат и вкус, съществуват безброй ползи, свързани с подправката. Въпреки това, природата може да е дала на човечеството красивата и ароматна кардамон за различни предимства, но след това над консумацията на този подправка може да има свой набор от странични ефекти, както добре. Трябва да се знае, че балансирането на храненето е много важно нещо. Трябва да се определи лимит, когато се отнася до приема.

За да научите за това какво е за вас тъмната страна на кардамона, това ръководство ще даде цялата информация. Проверете го, за да разберете защо трябва да се предпазите от прекомерния прием на кардамон.

страна Effects of Cardamom

1. води до алергии:

Има много хора, които могат да бъдат алергични към някой от ензимите, които се съдържат в подправките. Кожните алергии са едно от най-честите неща, които трябва да се видят тук. Дерматитът и кошерите са някои от често срещаните кожни състояния, които се появяват. Свръхчувствителността и респираторните алергии отново са друг край на алергиите, причинени от кардамоните. Болка в гръдния кош и стягане, неприятно усещане и нежност на дъха се виждат от много хора като страничен ефект.

Виж повече: Шафроново масло странични ефекти

2. Болка в жлъчния мехур:

Има болки в корема, които се наблюдават от много хора, когато става въпрос за приема на кардамон. Това обикновено е приложимо за тези, които имат камъни или проблеми с жлъчния мехур. Това е един от нежеланите реакции, доказани от много професионалисти, и определено е един от проблемите, за които трябва да сте наясно.

3. импотентност:

Според много изследвания, прекомерният прием на кардамон показва много проблеми с мъжката плодовитост. Много хора се оплакват от импотентно поведение в тялото поради кардамон. Може да не е доказано напълно, но това определено е един от нежеланите реакции, за които много хора са се оплакали. Трябва да се знае, че има ограничение за всеки прием на подправки, включително кардамон или иначе ще започне да дава обратни ефекти.

Виж повече: Ползата от семена от кардамон

4. Лекарствени взаимодействия:

Кардамом трябва да се приема с лекота и правилно съзнание, когато хората приемат някои лекарства. Има случаи, при които кардамонът е наблюдавал взаимодействие с лекарства, което обикновено води до сериозни здравни последици. Повечето хора не знаят за този страничен ефект и продължават да имат кардамом. Най-доброто, което можете да направите, е да избегнете директното използване на кардамон като освежител за уста, когато приемате лекарства. Лекарствата за следните проблеми обикновено взаимодействат с кардамон, за да създадат странични ефекти: чернодробни лекарства, ХИВ наркотици, лекарства за синдром на раздразнените черва, антикоагуланти, аспирин, антидепресанти, жлъчни капсули и лекарства против тромбоцити.

5. Увеличава риска от кървене:

Някои проучвания показват, че много приема на кардамон може действително да причини ситуации, при които рискът от кървене се повишава до високо ниво. Това е още един страничен ефект, който се свързва с този подправка и е над най-високия прием. Необходимо е да знаете за конкретните случаи, при които може да се увеличи кръвоизливът и затова трябва да се консултира с лекар или професионалист.

Виж повече: Канелен здравни странични ефекти

Въпреки че кардамонът няма много странични ефекти, горепосочените са някои, които могат да се случат в редки случаи. Не е нужно да се притеснявате за приема на кардамон, тъй като има сравнително по-малко рискове от други подправки. Всичко, което трябва да направите, е да проверите консумацията. Само прекомерното потребление води до кризата.

Leave A Comment

33 − 26 =