Списък на известните храмове в Асам Стилове в живота | progressivenewsdaily.info

Списък на известните храмове в Асам Стилове в живота

Когато говорим за храмове, ние го свързваме само със северната и южната част на Индия. Въпреки това, разположена в североизточния ъгъл на Индия е Асам, където се намират невероятни храмове, които трябва да посетите. Те са придобили световна слава за красивата и великолепна архитектура, обичаи и ритуали, наследство и митологична асоциация. Тези храмове олицетворяват индуичната култура и история, които имат цял ​​свят омагьосан.

1. Храм Kamkakhya В Guwahati, Assam:

храмове in assam

Храмът Камакхя е един от най-старите от 51-те Шакти Пейтс, разположен в Нилахалските хълмове на Гуахати, Асам. Според басните, "Сани" "Йони" или вагината и утробата паднаха в тази конкретна област и двете части представляват женската сила на прокрецията. Диетата вътре в храма има идол във формата на влагалище с малък пружин от вода близо до него, за да се поддържа влажен.

Основният храм е посветен на майка богиня Kamakhya и останалите отделни десет храма са посветени на десетте Mahavidyas. Храмът, построен около 8-ти и 17-и век, се смята за "Нилахал", оформен като полусферичен купол на кръстопът. Поклонението в този храм включва жертви от кози. Ежегодните фестивали са AmbubachiMela, Manasha и Durga Puja. През тези времена храмът привлича няколко хиляди посетители.

2. Храм Da Parbatia В Тезпур, Асам:

Храмовете in Assam 2

Храм Da Parbatia, разположен в Тезпур, Асам е под формата на руините на рамката на входа на храма. Това е иконокласно представяне на изкуството и един от най-старите в Асам. Храмът е посветен на богините Ямуна и Ганг. Храмът датира от 5-ти до 6-ти век.

3. Храм Асвакантта В Гуахаати, Асам:

Храмовете in Assam 3

Храм Asvakranta, разположен в Гуахати, Асам е посветен на лорд Вишну и се смята за свещен от "йогини тантра". Божеството, Анантасийин Вишну е легнало положение на лорд Вишну върху тялото на змия. Има и идол на лорд Брама, който седи на лотос, излизащ от пъпа на лорд Вишну. Храмовият комплекс включва и други идоли.

4. Храм Наваграха В Гуахаати, Асам:

Храмовете in Assam 4

Този храм е построен до 1752 г. и се намира на хребета на хълм, известен като Citracala в Guwahati, Assam. Храмът съдържа девет фалски емблема на лорд Шива, покрити с различни цветни дрехи, които са свещени на деветте планетни богове. В центъра се намира Shivaligam, символизиращ слънцето. Редовното поклонение се извършва тук.

5. Храм Маха Бихара В Тезпур, Асам:

Храмовете in Assam 5

Храмът MahaBhairav, смятан за построен от праисторически монарх, е бил първоначално изграден между 8 и 10 век. Той се намира в град Тезпур, Асам и има един от най-големите каменни фалуси или Шива линга в света. Храмът е посветен на лорд Шива и хиляди хора посещават храма по време на благоприятното време на Шиваратри.

Виж повече:  Известни храмове в Химачал Прадеш

6. Храм Умаманда в остров Паун, Асам:

Храмовете in Assam 6

UmanandaDevaloi, разположен в остров Peacock, Assam, в средата на река Брахмапутра е построен около 1681-1696. Бхаянанда, форма на Шива, живее тук. Божеството тук е Умананда и се смята, че поклонението тук на амавашия ден в понеделник носи най-висшето блаженство. Годишният фестивал, който празнува тук, е Шива Чутрадес, когато много посетители посещават храма.

7. Храмът Сукресвара В Гуахаати, Асам:

Храмовете in Assam 7

Храмът Sukreswara е важен храм Shiva, разположен на брега на река Brahmaputra в Guwahati, Assam. Тя е построена през 1744 година. Храмът има една от най-големите Shiva linga или фалически емблеми на Шива. Поклонници от цял ​​свят посещават мястото през цялата година. Мястото остава претъпкан по време на фестивала на Shivratri.

Виж повече:  Западни бенгалски храмове

Храм Хеагрива Мадхава в Хаджо, Асам:

Храмовете in Assam 8

Храма Харагрива Махадева се намира на хълм, наречен Моникът, в Хаджо, Асам. Тя е построена през 16-ти век. Това е каменен храм и запечатва образ на Хайагрива Мадхава. Предстоящото божество, което се почита тук, е въплъщението на човек на лъва на лорд Вишну. Дул, Биху и Джамамащи са фестивалите, които се празнуват в храма всяка година. Този храм проповядва както хиндуизма, така и будизма и по този начин привлича много будистки монаси от различни места.

9. Храм Ugro Tara В Guwahati, Assam:

Храмовете in Assam 9

Ugro Tara се намира в западната част на резервоарите Jorpukhury в Guwahati, Асам е посветен на Деви Тара. Има Shivalaya до храма Ugro Tara. Настоящият храм е построен около 1725 г. сл. Хр. Естеството на богослужението тук е подобно на това на Камакхия, което означава, че жертвата е включена.

Виж повече: Храмове в Андра Прадеш

Следващият път, когато планирате да отпразнувате празник на Асам, направете го да посетите тези великолепни храмове. Не само те са символ на индийското наследство и култура, но и са чудесни места за възхищение на архитектурата. Всеки храм е домакин на фестивали, които са ярки, цветни и говорят за легендарните приказки, свързани с тях. Макар че храмовете могат да бъдат наситени с посетители, можете да станете свидетели на обичаите и ритуалите, останали от незапомнени времена. Така че, Асам вече не е само икона за чай, той е дом на някои от наследството на Индия.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

98 − = 91

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map