Слънцезащитен крем срещу Стилове в живота

слънцезащитен крем vs sunscreen

Има различни продукти за грижа за кожата на пазара в наши дни, вариращи от лосиони до кремове до гелове до талк на прах и много други. Продуктите за грижа за кожата дори варират в зависимост от сезонните промени. Два от най-популярните и често използвани продукти за грижа за кожата през лятото са лосион за слънцезащитен крем и лосион за слънцезащитен крем. Това е често срещан мит сред хората, че слънцезащитните продукти и слънчевите лъчи са две имена на едно и също нещо. Е, в действителност те са абсолютно две различни неща, които изглеждат подобни. Нека подробно разберем разликата между двата продукта.

Слънцезащитните:

Слънцезащитен крем срещу Стилове в живота

Слънцезащитните лосиони са формулирани, за да предпазят кожата ви от вредните UVA лъчи на слънцето. Помага да се абсорбира вредните ултравиолетови лъчи и да се намали количеството, което достига до кожата. UVA лъчите на слънцето обикновено причиняват увреждане на външния слой на кожата, което води до образуване на стареене на кожата и образуване на бръчки. Слънцезащитните продукти обикновено съдържат съставки като октиноксат, оксибензон, октисалат, бензофенон и метил антранилат. Винаги се препоръчва да се прилага слънцезащитно средство най-малко 30 минути, преди да излезете на слънце, защото лосионът се нуждае от време, за да се абсорбира в кожата, за да функционира правилно. Освен това, дори трябва да се приложи отново след плуване или прекомерно изпотяване. Според експертите, препоръчва се винаги да се използва слънцезащитен крем със слънцезащитен фактор от 15. Слънцезащитните продукти са чудесен избор за тези с нормален тип кожа.

Виж повече:  Най-добрият слънцезащитен крем за акне склонна към кожата в Индия

слънцезащитен крем:

слънцезащитен крем

Слънцезащитните продукти са подобни на тези на слънцезащитните лосиони, но имат по-широка употреба. Sunblock са специално създадени, за да предотвратят UVB лъчите от слънцето да увреждат кожата ни, освен да бъдат щитове за UVA лъчи. Слънцето не позволява на излъчванията да достигат до кожата и когато се поставят върху кожата, дебел слой остава видим, което е трудно да се измие в сравнение със слънцезащитните лосиони. UVB лъчите на слънцето са много по-вредни от UVA лъчите и могат да причинят рак на кожата, тъй като лъчите достигат дълбоко в слоевете на кожата. Слънчевият блок помага да се запазят тези вредни лъчения. Съставките, използвани в слънцезащитни продукти, обикновено са метални съставки като титанов диоксид, цинков оксид и железен оксид. Човек не трябва да чака след прилагане на слънцезащитен крем, защото веднага щом се постави върху екрана, той влезе в сила. Така че, слънцезащитен крем може да се приложи непосредствено преди да излезете на слънце и тъй като той остава на повърхността на кожата и не се измива лесно, не е необходимо да се прилага отново. Слънцезащитните продукти се препоръчват по-добре на хора с чувствителна кожа и физически активни хора. Хората, които са изложени на слънце през повечето време, като спортисти, строителни работници и други, трябва да изберат слънцезащитен крем, тъй като предпазват от UVA и UVB лъчите на слънцето.

Виж повече:  Най-добрият слънцезащитен крем за тен

Какво да изберете?

Ако сте в дилема и не сте сигурни кой да избере между двамата, тъй като сега знаете, че слънцезащитните продукти и слънцезащитните продукти са различни, няколко съвета могат да ви помогнат да изчистите объркването. Важно е да знаете типа на кожата. Слънцезащитните продукти работят добре за нормалния вид кожа, но за тези с чувствителна кожа, слънцезащитните продукти са задължителни. Също така, вашето занимание и брой часове на слънце трябва да определят вашия избор. Хората, които са изложени на дълги часове на слънце като спортисти, строителни работници и други, трябва да отидат за слънчеви лъчи, а за тези, които остават на закрито предимно, слънцезащитни продукти ще бъдат наред. Дори по време на упражнения като плуване или бягане, се препоръчват слънчеви брави, защото физическата активност включва изпотяване и тъй като слънчевите бръчки не се измиват лесно, то тогава ще бъде полезно. Винаги предпазвайте кожата от слънчевите лъчи, като носите слънцезащитен крем или слънцезащитен крем, независимо от сезона. Това е още един мит, че слънцезащитниците и слънцезащитниците са предназначени само за лятото. Дори и през зимата или ако останете на закрито през цялото време, не забравяйте да приложите слънцезащитен лосион.

Виж повече: Кой слънцезащитен крем е най-добрият за мазна кожа

Leave A Comment

+ 53 = 56