(Синдром на поликистозните яйчници) Стилове в живота

Всеки път, когато кажете на някого, че сте под диета с PCOS, първият вероятно въпрос ще бъде "какво е диета с PCOS"? Е, PCOS означава Синдром на поликистозните яйчници и това е много често срещано хормонално разстройство сред жените. За да се опише по един кратък и лесен начин, PCOS означава, че хормоните са извън баланса. Почти десет процента от всички жени, които са на възраст от 12 до 45 години, страдат от това хормонално разстройство. Макар да се приема, че е генетичен проблем, все още не е потвърдено. Също така PCOS е една от най-честите причини за женското безплодие, което го прави основна причина за него да се излекува или поне да се контролира и да се освободите от някои от симптомите.

СПКЯ diet

Тъй като се смята, че PCOS е свързана с нередностите в метаболизма на глюкозата, дори и без наличието на инсулин в кръвта, диетата с PCOS би била непълна, без да се има предвид управлението на нивата на инсулин и кръвната захар. И ако успеете да поддържате нивото на кръвната захар, тогава няма да успеете да поддържате или губите тегло. Поради това поемането на отговорност е много важно и продължаването на това, което ядете, е също много важно.

Виж повече: Какво е хормонална диета

Причини да изберат за PCOS Диета:

Инсулинът носи отговорност за разграждането на въглехидратите и за тяхното съхранение в организма. Тези съхранявани въглехидрати могат или да се преместят в мускулите, за да бъдат съхранявани като енергия, или могат да бъдат съхранявани като мазнини, за да бъдат използвани по-късно. Когато една жена стане резистентна към инсулин, тя се нуждае от по-голямо количество инсулин, за да управлява нивото на кръвната захар в организма. Ако не го направите, ще стимулира развитието на мъжки хормон, като например андроген. Това ще доведе до много симптоми на PCOS, като излишък от косопад, акне, тегло, нередовен менструален цикъл и загуба на коса.

PCOS Диета:

Под тази статия се обясняват какви са храните, които трябва да приемате, когато сте в диета с PCOS и какви храни да бъдат елиминирани заедно с някои съвети.

Хранителни продукти, които трябва да бъдат отстранени от менюто:

(Синдром на поликистозните яйчници) Стилове в живота

Има много храни, които могат да се използват за поддържане на нивото на инсулина, но след това отново, трябва да внимавате при избора на храната, тъй като храните, които консумирате, оказват влияние върху тялото. Например, въглехидратите са добра опция за PCOS, но тогава трябва да внимавате при избора на храната, която консумирате заедно с въглехидратите, тъй като протеините и влакната са склонни да забавят скоростта на усвояване на въглехидратите в организма. Говорете по-подробно,

Високо ГИ (ГЛИЦЕЙСКИ ИНДЕКС) Храни:

Тези храни могат лесно да доведат до бърза промяна в нивото на кръвната Ви захар. Повишаването на захарта означава промяна на инсулина, което от своя страна увеличава риска от СПК. Примерите за такава храна, които трябва да се избягват, когато сте били диагностицирани с PCOS са бял ориз, оризови торти, картофено пюре и кифлички. Вкусни, колкото и да са, техните влакна и други хранителни вещества обикновено се отстраняват. Тъй като са богати само на захар, те не са нищо друго освен лоши новини и трябва да се избягват при формулирането на диета за загуба на тегло.

Млечни:

Млякото е важен компонент зад нарастването на нивата на тестостерон. Сякаш това не е било по-лошо, това увеличение, ако не бъде наблюдавано, продължава да се покачва, като по този начин нещата изчезнат. Трябва да се откажете от употребата на млечни продукти за цялото време, за да запазите нивото на тестостерона си добре управлявано и да получите редовно менструация през цикъла.

Соеви продукти:

Соята оказва лошо влияние върху овулацията на цялото тяло. Известно е, че забавя овулацията, може да причини проблеми за вас, особено ако се опитвате трудно да забременеете. Соята в малки количества обаче е добре да има.

Bad Fats:

Транс мазнините и наситените мазнини трябва да се избягват, за да доведат до положителна промяна във вашия месечен цикъл. Това означава, че червеното месо и маслото трябва да бъдат изрязани изцяло от вашата диета. Тези продукти водят до увеличаване на естрогена, което не само нарушава цикъла на цикъла, но може също да доведе до нежелано наддаване на тегло, като по този начин рискува сърдечни заболявания, както и диабет.

Виж повече: Принтин меню за хранене

Хранителни продукти, които трябва да се консумират:

(Синдром на поликистозните яйчници) Стилове в живота

Елиминирането на храни от редовната диета очевидно не е много лесна задача. И премахването на тези храни ще се реши и посвещение, тъй като е важно за ползите от здравето и вие постепенно ще забележите ползите. С тези храни, нека да се запознаем с храни, които са PCOS приятелски. Ето списък, който споменава няколко от тях.

• Сортовете зеленчуци.
• Ниско GI въглехидрати като див или кафяв ориз.
• Пресни плодове
• Биологично, постно и за предпочитане месо от паша.
• Храни с високо съдържание на омега 3 и жизненоважни мастни киселини.

Виж повече: Духовна артритна диета

Зелени листни зеленчуци:

Когато говорим за диета за пациентите със СПКС, няма да избягаме от разговорите за зелени листа. Богатата на всички видове хранителни вещества като калций, желязо, калий, витамин К, витамин В и магнезий, тези зеленчуци като спанак, леща, карфиол, броколи са задължителни във вашия хранителен режим. Витамин Б играе важна роля в управлението на симптомите, които се появяват при пациентите. Тези зеленчуци също работят чрез възстановяване на хормона и баланса на щитовидната жлеза, като по този начин се възползват от вас с редовен цикъл след това. Зеленчуците са най-големият източник на антиоксиданти и когато формулират диетата за PCOS жени, не забравяйте да поставите зеленчуци, които помагат да се освободи оксидативния стрес при жените. Оксидативният стрес е един от най-честите източници на PCOS проблеми и тези зеленчуци със сигурност могат да отблъснат вашите симптоми с максимална ефективност.

плодове:

Плодовете са богати на фибри, както и на фитонутриенти, витамини и минерали. Ето защо, те би трябвало да са част от вашия план за диета с PCOS. Има погрешно схващане, че жените решат да вярват, което е плодът причинява скок на захарта в кръвта, като по този начин повишава нивото на инсулина. Това всъщност не е вярно, стига да можете да държите наоколо, за да балансирате излишната захар. По този начин плодове като череши, портокали, ябълки, кайсии, грозде. Киви и сливи дават всички ви необходими витамини и помагат за промяна в цикъла на менструацията.

Органично, изхранвано от пасбине месо:

Въпреки че месото, захранвано от трева, е скъпо, то трябва да е част от плана ви за диета с PCOS. Това е така, защото месото от животни, хранени с трева, обикновено е свободно от пестицидите, които съдържат готовите за добитък животни. Това месо е постно и обикновено е склонно да държи по-малко хормони от обикновеното животновъдство. По този начин вашият менструален цикъл не е засегнат и рисковете от PCOS са сведени до минимум.

Здравословни мазнини:

Включете ядки и кайсии във вашата диета, тъй като те съдържат есенциални мастни киселини, които помагат да се запазят хранителните вещества вътре, блокирайки токсините от вашата система. Те също така помагат при балансирането на хормоните и управлението на теглото и плодовитостта.

Управление на кръвната захар Ниво:

С включването на тези храни ще можете да включите много важни хранителни вещества в организма. Ето списък как можете да управлявате нивото на кръвната захар в тялото.

• Включването на фибри и бобови растения съдържа голямо количество фибри в тялото.
• Хранене на чести и здравословни ястия.
• Хранене на пълнозърнести храни, а не на преработени и рафинирани храни.
• Комбиниране на протеини и въглехидрати, тъй като регулират нивото на кръвната захар.

Като спазвате тези принципи, ще можете да регулирате нивото на кръвната захар, а също и хормоналното ниво в организма и да живеете здравословно и щастливо.

Leave A Comment

3 + = 8