Симптомите и причините за инфекция на урината Стилове в живота

Нашето тяло изисква определена доза течност, която трябва да обработва работата на тялото. Но след като се свърши работата, излишъкът от вода заедно с токсините в тялото ни се изчерпват през гениталиите ни. Тази течност е това, което наричаме уместна дума, урината и тръбопроводът, през който преминава урината, съхранявана в пикочния мехур, се нарича уринарен тракт. Сега инфекцията на пикочните пътища или УТИ е често срещано заболяване, причинено от образуването на инфекция в пикочните пътища. Въпреки това, когато споменаваме, уринарният тракт цели елементи от бъбреците до пикочния мехур и уретрата се разглеждат навсякъде, където могат да възникнат инфекциозните клетки. Обикновено гъбични или вирусни заболявания, инфекции на пикочните пътища са втората най-често срещана инфекция, която човек срещаме и тук как се справяме.

пикочен Tract Infection

Симптоми и причини инфекция на урина:

Тази статия обяснява нещо важно за причините и симптомите на инфекция на пикочните пътища, които ще ви помогнат да предприемете лечение, преди да страдате.

Причини за инфекция на урина:

Тук изброихме под 10 основни причини за инфекция на пикочните пътища, които ще ви помогнат да се предпазите от инфекция.

1. Липса на правилна хигиена:

Първата причина за настъпващата инфекция на урина в трактора може да бъде обвинявана на лицето или жертвата, тъй като вероятно е липсата на подходяща хигиена, която е причинила заразата да се образува на първо място. Уринният канал, подобно на всеки друг канал, е мека и чувствителна област, която позволява на токсичната урина да преминава през него в процеса на изхвърлянето му. Без правилното измиване или почистване на гениталиите лесно може да се превърне в жертва на UTI. Обичайните препоръки се отнасят до правилното почистване всеки път, когато се облекчите.

2. Незащитен секс:

Друга причина за UTI, една от най-честите причини за UTI, е следствие от незащитения секс. Често нашите гениталии са чувствителни области, които изискват правилна и надлежна грижа. При непротектиране бактериите могат свободно да преминат върху вас, причинявайки болестта. Въпреки че винаги е имало нарастваща осведоменост по отношение на защитата, най-добрият съвет е да се следват нормите за по-добро здраве.

3. Захарен диабет:

Последните проведени изследвания показват, че пациентите с диабет тип 2 имат голям шанс да развият UTI. УТИ е по същество изграждането на инфекция вътре в уретрата или бъбреците или пикочния мехур, съдържащ урината. При диабет нашето уриниране става често и тази урина съдържа много непреработена захар, която е неактивна размножителна основа за бактериите да се наричат ​​у дома.

4. Катетър:

Често след тежка операция, когато човек се лее и не може да си помогне в банята, катетър или колостомични торбички са прикрепени към нас, за да ни помогнат да се облекчим, като седим у дома си. Катетърът се индуцира в уринарния тракт, което може да бъде водеща причина за инфекция на урината.

5. Бъбречни камъни:

Когато говорим за урината, обикновено означаваме цялото място, бъбреците, които произвеждат урината, пикочният мехур, който я съхранява, а след това и уринарния тракт, който позволява преминаването. Често поради различните минерали, натрупани в тялото ни, камъни могат да се образуват в бъбреците, което може да причини UTI. Тези камъни могат да блокират нормалния поток на урината, причинявайки това състояние.

6. Херния:

Херния е медицинско състояние, когато част от съдържанието на стомаха вътре в стомашната чанта се изтласква от зоната и от уринарния тракт. Понякога това може да е жест нагоре. Крайният резултат е блокиране на уринарния тракт, което води до инфекция на урината.

7. Простата:

Разширените жлези на простатата също могат да бъдат причината за това, че сте получили инфекция на пикочните пътища. Уголемената простата поставя натиск върху пикочния мехур и по този начин каналът образува ситуация на UTI.

8. Менопауза:

Инфекцията на пикочните пътища има пряка връзка с менопаузата, тъй като след менопаузата често пикочния мехур или каналът развива подходяща среда за растящите и зрели бактерии.

9. Контрол на раждаемостта:

Това, разбира се, е за жените с контрацепция. Контрацепция са хапчета и средства, които да се спрат да забременеят след коалита. Обикновено контролът върху раждаемостта е много полезен и няма никакви странични ефекти, но когато се консумира редовно, тези контрацепции могат да доведат до образуване на бактерии в засегнатата област и следователно до образуване на инфекция на пикочните пътища.

10. Разпространение на бактериите в ануса:

Понякога може да се твърди, че бактериите са отговорни за появата на инфекция с урина. Има повече от един вид инфекция на урината. Обикновено инфекцията на урината при жените се дължи на разпространението на гастроинтестинални бактерии, които допълнително се разпространяват от ануса до уретрата. Женската уретра е разположена доста близо до влагалището, поради което бактериите могат да се прехвърлят доста лесно от ануса. Тази бактерия също може да се каже, че е едно от най-полово предаваните болести, а инфекцията също е доста лоша в този случай. Сред всички причини за инфекция на урината, обсъдени по-горе, това е напълно различно и е оправдано от много пациенти и страдащи от инфекция на урината. Ако сте склонни да знаете причините за инфекцията с урина, препоръчително е да имате предвид това.

Виж повече: Причини за туберкулоза

Симптомите на инфекция на урина:

Обичайните признаци и симптоми, които ви показват, че развивате инфекция с урина, са изброени по-долу. Веднага щом усетите някой от проблемите, които се появяват, незабавно се прегледайте.

1. Често уриниране:

Най-честата причина за инфекция на пикочните пътища, особено ако засяга пикочния мехур, е неспособността му да съхранява или държи урината, прекарана от бъбреците вече. в резултат на това често се налага да се облекчавате.

2. Дискомфорт:

Всеки път, когато има проблем в себе си по отношение на бъбреците, пикочния мехур или канал, ще почувствате натиска и дискомфорта в червата или гърлото на корема. Това обикновено е чувство за лека болка и дразнене, което понякога може да се появи под формата на коремче.

3. Промяна в съответствие:

Заедно с това, скоро ще забележите, че облекчавате урината, която е много по-различна от преди. Урината има силна миризма на амоняк заедно със светло жълт или лек розов цвят. Също така последователността би била много по-дебела и концентрирана.

4. Болка при преминаване на урина:

Това е главно, когато бактериите са се натрупали в канала. Урината, която е топла и токсична, когато преминава през инфекцията, кара областта да гори. Възможно е да забележите усещане на усещане, когато седнете нагоре и това трябва да ви бъде събуждане.

5. Треска и гадене:

Отново една от често срещаните проблеми на UTI е треска и усещане за умора, която идва заедно с нея. Придружаванията могат да включват хлад, преминаващ през гръбнака, тъй като се чувствате слаби и без дъх. Усещането за гадене е и постоянен фактор.

Виж повече: Причини за аборт

6. Болка при бъбреците:

Бъбреците са неразделна част от пикочните системи и това също е идеално място за възникване на инфекцията. Въпреки че повечето от признаците за инфекция на пикочните пътища се свързват с болки в корема, често може да почувствате лека болка в бъбреците, която би била причина за развитието на бактериите вътре в тях.

7. Болка в таза:

Търсите симптоми на инфекция на урината? Това е един от най-честите симптоми при жените по отношение на инфекцията с урина. Болката в тазовата част е една от причините зад шума за инфекция на урина. Много жени са изпитали болки в тазовата част и е оправдано, че причината за тази болка е инфекцията на урината. Човек не може просто да се отърве от това незабавно. Много жени все още страдат от това. Ако болката е тежка, тогава се препоръчва да се консултирате с лекар. Болката може да отнеме някои вредни завои, както и лицето, страдащо от инфекция на урина, също може да трябва да бъде хоспитализирано. Това е един от най-зрелите симптоми на инфекция на урина.

8. Червена урина:

Червената урина е един от най-вероятните симптоми на инфекция на урината. Човек ще се изправи срещу този конкретен симптом, когато този индивид вече има някаква инфекция, преобладаваща в уретрата. Зародишът на инфекцията с урина може лесно да се разпространи в уретрата и да направи нещо нередно на цялата уринарна функция. Това може да са причините за неправилното функциониране на пикочната система и може също да превърне урината в червено. Този симптом е най-зрял при мъжете. Сред всички симптоми на инфекция на урината, това е претендирано за най-болезнено. Хората буквално страдат от това. След като урината стане червена, няма какво друго да се направи, освен да се направи обаждане, което ще доведе до специализирана клиника, където лекарите ще ви предложат предварителни решения за фиксиране на този конкретен симптом (това ще се случи само, когато лекарството не успее).

9. Малко количество на потока на урината:

Друг разочароващ и доста болезнен симптом на инфекция на урина е, че когато се използва банята за уриниране, няма правилен поток урина. Сред всички симптоми на инфекция на урината, това е най-видимата и хората страдат от нея най-много. Едва ли има някакво облекчение от този симптом. Малкият поток от урина може да бъде изключително вредно за тялото. Не позволява цялата урина, съхранявана вътре, да изчезне веднага. Това може да доведе до много бъбречни проблеми. Бактериите остават вътре. Въпреки че човек трябва често да ходи до банята, за да уринира, има недостиг на поток от урина.

10. Силна миризма на урина:

Дори и ако уринирате, тогава ще бъде необичайна миризма в урината. Урината ще има силна миризма, която е известна като смущаваща за някои хора. Според някои жени, чрез този конкретен симптом те лесно могат да определят, че страдат от инфекция с урина. Този симптом е един от най-често срещаните симптоми на инфекция на урина при мъжете.

Виж повече:  Симптомите на мускулния щам

Обсъжданите по-горе симптоми на урината правят едно нещо ясно, че ако инфекцията на урината не е фиксирана в определено време, тогава тя може да отнеме някои лоши завои и да направи състоянието на лицето още по-лошо. Причините за появата на инфекция с урина също позволяват на човек да предотврати случая на тази инфекция.

Leave A Comment

67 − = 61