Samakonasana (Straight Angle Pose) - Как да направите и ползите | progressivenewsdaily.info

Samakonasana (Straight Angle Pose) – Как да направите и ползите

Samakonasana или прав ъгъл представляват една от най-популярните и ефективни йога позиции, изобретявани някога. Това е малко предизвикателно, но ще даде на тялото ви ефективни резултати. Доколкото гъвкавостта е субектът, samakonasana е перфектната асана за повишаване на гъвкавостта на ставите на краката, глезените, долната част на гърба и т.н. Освен това тя също улеснява краката, като например hamstring, hip rotators, и т.н. Започнете сутринта си с този асана, за да можете да прекарате един неуморен, но продуктивен ден. Някои ключови факти за това асана са търпение и време.

КАК TO DO samakonasana

Това асана е добро за бедрата. Често ние не осъзнаваме това, но бедрата ни оказват много напрежение през целия ден и е необходимо да се отворят тези части. Направете правилния избор днес и започнете да практикувате тази асана днес в името на вашето здраве.

Виж повече:  Стреляща надолу куче йога

Много от нас не знаят, но често нашите емоции създават много препятствия по пътя на гъвкавото функциониране на бедрата. Това осигурява тези жизненоважни части на тялото с известно пространство от решаващо значение и това асана е перфектното средство за защита. Самаконсасата ще отвори бедрата и ще позволи на долната част на гърба да се справи много по-добре. Гъвкавостта на похитителите също е необходима и тази конкретна позиция на йога може да се каже, че е подходящият човек за тази работа.

Как да направите Samakoasana:

Търпението и времето са може би ключовите фактори за правилното функциониране на тази стойка, както бе споменато по-рано. Има много начини за извършване на самаконасана. По-долу е най-лесният начин да направите тази позиция:

 • Първо, започнете да седите на земята или йога мат и да разтегнете краката до вашия фронт.
 • Поддържайте тази позиция за няколко секунди, докато дишате.
 • На второ място, разтегнете краката настрани много бавно, така че и краката да оформят права линия.
 • Тялото трябва да се държи прави.
 • Останете по този начин за една минута или по-малко и след това върнете краката обратно до нормалното положение.

Виж повече:  Trikonasana Предимства

Правоъгълен Pose Предимства:

Предимствата на позицията на samakonasana йога са обобщени в следния параграф:

 • Тази йога поза е добра за коремите, тъй като подобрява кръвоснабдяването на корема, особено на по-ниските.
 • Също така помага при подхранването и съживяването на различните жизнени органи на тялото. Тя отваря, укрепва и разтяга слабините, бедрата и телесните мускули.
 • Вътрешните мускули на бедрото също се стимулират чрез тази поза.
 • Всички видове проблеми на гръбначния стълб ще бъдат излекувани чрез това упражнение.
 • Всички видове болка в бедрените стави ще бъдат елиминирани.
 • Децата, които са все още в своя растящ етап, ще се възползват от позицията си на йога, тъй като може да ги направят по-високи, тъй като краката се простират до максималното ниво.
 • Адактонните мускули и страничните хип-ротатори ще станат по-гъвкави поради тази йога поза.
 • Кръвният поток към долния корем се подобрява. Ако страдате от проблеми с депресията, тази поза е най-лесният начин да премахнете тези емоционални бариери и да се почувствате интелигентни и щастливи отвътре.

Виж повече: Мостът позира в йога

ЗАБЕЛЕЖКА:

Ако имате болка в гърба, тогава не опитайте този асана точно сега. Първо се възстановете от съществуващата мускулна болка и едва след това започнете да практикувате това упражнение, за да предотвратите тялото си от бъдещи болки в гърба.

Източник на изображението: 1.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 1 = 1

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map