Прости начини за използване на розова вода за акне? | Стилове в живота

Мастните одрани хора имат по-голямо количество себум в мастните жлези. Когато тази секреция е повече от това как обикновено трябва да бъде, тя е склонна да се хване под кожата и след това създава изригвания на акне. От друга страна запушените пори водят до много замърсяване и улавят микробите в кожата и след това водят до пъпки. Розовата вода е отлично средство, което може да се използва за лекуване на акне по естествен път.

Rose Water for Acne

Как да използвате розова вода за лечение на акне:

Предимства за кожата:

Розовата вода действа като естествен тонер за кожата. Можете просто да вземете редовния си почистващ препарат, вместо да излекувате водата от розовата вода и след това да я почукате леко. Той е известен със своите противовъзпалителни свойства и строги свойства. Това прави лицето ви чиста и намалява зачервяването на акне и също действа като пара на лицето ви и стяга капилярите. Розовата вода също помага за премахването на тъмните кръгове.

акне rename copy

Розова вода и лимонов сок:

Лимоновият сок винаги е бил добро средство за лечение на акне, а сега на всичко това, ако смесите розова вода, тя ще се допълни перфектно и ще даде силен ефект. Също съчетайте една супена лъжица розова вода и лимонов сок и ги разбъркайте добре. Нанесете това върху отвора на порите и върху пъпките за около 10 минути и след това се измийте. Акнето постепенно изсъхва и белезите се намаляват също.

роза for acne

Виж повече: Как да използвате Multani Mitti на лицето за пъпки

розова вода и паста за сандалово дърво:

За да направите този пакет за лице, вземете 2 супена лъжица прах от сандалово дърво и 1 супена лъжица розова вода и го разбъркайте, докато прахът не стане като паста. Поставете още розова вода, ако е необходимо. Първо измийте лицето си с хладка вода, това ще отвори порите и след това да нанесете пастата и да я оставите да изсъхне за 20 минути. Измийте пастата с нормална вода.

роза water petals -skin

Розова вода, мед и краставици лице опаковка:

Можете да използвате този пакет за лице, ако кожата ви е чувствителна и е алергична към лимонена киселина. Смажете 2 инча пресни краставици и добавете 2 супени лъжици мед. Направете паста гладка и след това добавете розова вода към нея. Медът и розовата вода са антибактериални и краставиците правят кожата гладка.

Виж повече: Алое Вера за акне белези

Семена от розова вода и речен пясък:

Потопете малко семена от сминдух в купа и вода и я оставете за една нощ. Почистете семената на следващия ден и добавете 2 супени лъжици розова вода, за да направите фина паста. Можете дори да добавите вода, ако семената са повече в сравнение с розовата вода. Измийте лицето си с хладка вода и след това поставете пастата. Дръжте я за 20 минути и измийте.

рози for skin

Тонер за розова вода:

Тоник с розова вода не е като всички останали химически тонери. Той помага да се измият мръсотията и бактериите за лице и помага да се намали или предотврати акне. Трябва да вземете 2 ml есенциално масло от лешник, сладко маслено олио и масло от чаено дърво. Добавете всичко това с около 300 ml розова вода. Можете да съхранявате това лекарство и винаги да го разклащате, преди да го използвате. Опитайте да я прилагате три пъти на ден.

Роза вода в лицето:

Подхранете лицето си с 2 супена лъжица розова вода, мед и захар и 1 капка масло от витамин Е. Смесете ги добре и бавно ги масажирайте върху лицето си в продължение на три до пет минути. Оставете го да изсъхне и след това измийте с хладка вода. След това просто вземете памучен тампон и изтрийте лицето си само с розова вода.

Виж повече: Как да използвате мед за акне

розова вода и глицерин:

Розовата вода и глицеринът действат като мощен тонер, който помага да се поддържа равновесие на кожата и да се поддържа подхранва. Нанесете я след почистване на лицето си. Опитайте и го съхранявайте в спрей бутилка, така че можете лесно да я прилагат два или три пъти на ден.

Leave A Comment

41 + = 46