Причини и симптоми на полиомиелит Стилове в живота

Всички сме запознати със закачливата мелодия, която играе всяка година на върха на пътя към вашия блок с малък щанд, в който се иска да вземете децата си и да направите направените им полиомиелитивни снимки, за да избегнете други проблеми в близко бъдеще. Тази привлекателна мелодия в начина, по който пее песен, обявява важността и информира родителите за необходимостта от полиомиелит, за да се избегне болестта и все още много от нас не знаят каква точно е сделката с полиомиелит. Винаги, когато говорим за полиомиелит, първото нещо, което ни идва на ум, е осакатените крайници, които мигат пред очите ни, но тук в тази статия ще бъдат разработени точните факти за полиомиелита и причините за това..

Причини-и-симптоми-на-полиомиелит

Полиологичното наименование на полиомиелита е полиомиелит, който в миналото е имал много исторически опустошения и разрушения и все още го прави, но на много по-малко ниво е заболяване, свързано предимно с осакатяване на крайниците. Това е вирусен патоген, включващ заболяване, при което вирусът навлиза в организма и прави тялото гостоприемник. Сега, от гръбначния стълб до мозъка, той започва да въздейства и последиците завършват с осакатяване, инфекция и много други смъртоносни резултати. Най-смъртоносната част от неговата болест е, че това не е лечебна болест, при която точното лечение трябва да бъде формулирано и усъвършенствано.

Ето защо лекарите и дори обществото в наши дни са поставили много натиск върху включването на подходяща ваксина срещу полиомиелит при новороденото. Това досега е единственото предотвратяване на полиомиелит. Тези ваксинации гарантират, че вашето дете е безопасно от лапите на полиомиелита, тъй като този свят не иска да повтаря епидемията от полиомиелит, пред която са изправени САЩ през 1952 г., когато 60 000 души са били жертва на гняв на полиомиелита и повече от 3000 от тях губят ценния си живот. Въпреки това, за разлика от по-ранните години, сега полиомиелита, чрез правилна мярка, е била задържана и контролирана за по-добро.

Виж повече: Симптоми на бяс

Полиото от тогава се бори енергично, докато не бъде напълно изкоренено от западното полукълбо. Но Индия, която е развиваща се страна, все още е изправена пред проблемите на полиомиелита, може би сега по-малко, отколкото преди. Тя може да бъде обвинявана в бедността или невежеството на родителите, но така или иначе елиминирането на полиомиелит е абсолютно необходимо.

Ето защо тук има няколко причини, споменати, за да ви помогнат да се борите с полиомиелит:

Полио вирус:

Вирусът, отговорен за развитието на полиомиелит в тялото ви, е първата и най-важна причина за болестта. Тези вируси са дългосрочни вируси, т.е. те не показват незабавно ефекти. Наличието на този вирус може да остане незабележимо за вас за добра седмица или две преди да започне да се налага върху себе си. Често тези вируси навлизат през устата ви и след това се развиват в гърлото, тя отива по-надолу до крехките черва, където получава тласък, за да се развива повече. След като бъде направено, в рамките на няколко кратки интервали от време, тя засяга гръбначния стълб, централната нервна система и се простира до мозъка.

Това е постепенен процес, при който пациентът е болен и по-болен от всяко следващо време. В крайна сметка това засяга мозъчните клетки, причиняващи парализа или по-лошо осакатяване на частта от тялото, особено на крайниците. Най-лошата част е неговото лечимо качество, което го прави по-трудно за тези пациенти. Осакатяването трябва да бъде решено до края на живота им.

Виж повече: Колене причинява болки в коляното

Заразен:

С основната причина, подробно обяснена тук, има някои допълнителни причини за това. Полиологията е силно заразна, така че оставяйки се под един и същ покрив като пациент с полиомиелит, се нуждае от голяма грижа не само на пациента, но и на себе си. Вирусът обикновено се предава от храна и вода, така че обикновено не трябва да се споделя една и съща храна или вода дори с приборите, използвани от тях, като чинийки и чаши. Също така човек трябва да внимава, докато споделя банята с полиомиелит, тъй като човешките изпражнения на заразения човек са силен шлюз за полио вирус.

Бременност:

Ако сте майка, носеща вашето дете и понастоящем страдате или сте заподозрян в полиомиелит, шансовете ви са високи, че детето ви също може да бъде засегнато от този вирус, тъй като то напуска и просперира вътре във вас. Бебето, което се ражда, споделя храната и хранителните съставки на майката и несъзнателно и вируса. Това може да доведе до осакатяване на бебето, тъй като сега тяхната имунна система е наистина слаба. Също така като бременна жена имунната ви система може да раздаде много слабост, така че да живеете под един и същи покрив като пациент с полиомиелит, трябва да се избягва.

Виж повече: Симптомите на рак на простатата при мъжете

Често има известни симптоми на полиомиелит за различни ефекти:

Преди полиомиелит:

Знаете как преди полиомиелита е имало кратко време, когато не се повлиявате от полио вируса. Съществуват известни симптоми в рамките на тези кратки срокове, които биха могли да означават настъпващата ви болест Те варират от тежки главоболия до гадене, особено след като имате храна в стомаха си. Вирусът се развива в гърлото, така че тези две седмици може да почувствате, че гърлото ви се свива и възпалено, което прави гълтането трудно. Тежък гръден кош или дискомфорт или гаден усещане за нездравословен е постоянно около това време. Леката треска е най-честият симптом. Независимо колко лекарства попадате, ако през втората седмица треската не намалее, определено ще ви е необходима проверка.

Внезапна изтръпване:

Това е, когато сте навлезли в паралитичния стадий на полиомиелит, където често може да почувствате толкова тревожно усещане, че цялото място може да се парализира за момента. Това може да е сериозна парализа за остатъка от живота ви или само временно чувство.

Тежки спазми:

С настъпването на болестта в сериозния си стадий пациентът често ще почувства утежняващ мускулен спазъм заедно със задържаща болка. Често пъти се губи мускулна загуба или парализа, която е известна като мускулна атрофия. Друг път е лошото на мястото, което е толкова лошо, че за известно време губи мобилност.

Leave A Comment

40 − 30 =