Предимства на горчивото масло за нивата на холестерола в тялото

Терминът "холестерол" идва от древногръцката буква "холестерол". Следват стерео и "ол" от алкохол. Това е восъчно вещество, намерено в клетката на тялото. Тя се използва от нашето тяло, за да хормони, витамин D и сокове да смила храната ни. Обикновено холестеролът се произвежда от самото тяло, но най-вече трябва да консумираме известна сума, за да поддържаме необходимото ниво. Следователно, ние използваме масло, масло и ghee в нашата готвене.

горчица oil for cholesterol

Горчивото масло има дълга история. Първоначално е открита в Южна Европа. Тя идва от семейството на зелето. Тя произвежда мънички черни семки. Кафявата версия на това семе се намира в Азия. Може да го видите в много ястия. Той има много ползи за нашето здраве.

Какво е използването на горчиво масло за холестерол в тялото:

Холестерол в горчивото масло:

Горчивото масло е много известно със здравия холестерол. Има моно наситени омега-3 мастни киселини. Той е много добър за сърцето и предотвратява много сърдечни заболявания. Известно е за понижаване нивата на холестерола.

На всеки 100 грама синаново масло има 0.4 грама мазнини в него. Това е много по-ниско ниво на мазнини за петрола, което ви позволява да го използвате на дневна база. Можете да готвите и да го имате, без да се притеснявате много за сърцето или холестерола.

Виж повече: Странични ефекти от горчиво масло

Ефекти върху холестерола:

Горчивото масло е богато на моно наситени и поли наситени мазнини. Известно е да се намали лошият холестерол в нашето тяло и да се повиши HDL холестерола. Тя понижава триглицеридите на организма, което е нивото на мазнините в кръвта, предотвратяващо затлъстяване, бъбречни заболявания и хипертиреоидизъм.

Редовната консумация на синапено масло показва много добри ефекти и върху тялото ви. Подобрява храносмилането на мазнините и протеините. Нивата на липопротеин с ниска плътност, LDL холестерол и триглицериди намаляват. Всички тези нива са предимно от долната страна на всяко човешко същество. Но тези, които страдат от сърдечни блокчета, трябва да ги свалят бързо. И наистина всеки брой лекарства не ги намалява. Но консумацията на синапено масло на дневна база със сигурност показва положителни резултати.

холестерол in mustard oil

Ефект върху червените кръвни клетки:

При повишен холестерол мембраните на червените кръвни клетки стават слаби. Те са по-крехки с високи нива. Редовният прием на синапено масло намалява лошия холестерол, като по този начин укрепва мембраните на червените кръвни телца. Това се получава, защото синапеното масло променя консумацията на мастни киселини до полиненаситена форма в клетките.

За да поддържаме добро сърце, трябва да имаме високи нива на HDL и ниско ниво на LDL. Полираните ненаситени масла намаляват двете нива на LDL и HDL и наситеното масло повишава нивата на LDL. Ето защо се препоръчва моно наситено масло като синапено масло, зехтин и сусамово масло. Най-малко 3 супени лъжици се препоръчва на синапено масло на дневна база. Също 6 супени лъжици е максималното количество масло, което трябва да се консумира. Много готвачи са написали рецепти, за да включат ограниченото използване на синапено масло в нашето ежедневно готвене.

Виж повече: Марка от горчиво масло

Намаляване на сърдечно-съдовите заболявания:

Неотдавнашно проучване показа, че консумацията на синапено масло намалява шансовете за сърдечно-съдови заболявания с 70%. Той потвърждава, че синапеното масло намалява риска от сърдечни проблеми, когато се консумира в умерени темпове, като понижава нивата на холестерола в тялото.

Много хора спряха да използват синапено масло, след като лабораторията в САЩ показа, че е негодна за консумация. Но ако се използва, може да бъде много полезно за вашето здраве. Добре е за сърцето ти. Той е противогъбичен и антибактериален. Добре е за кожата и косата. Той намалява възпалението и подмладява тялото и кожата. Нивата на холестерола се свалят без усилие със синапено масло.

Виж повече: Как да си направим горчица масло в дома

Leave A Comment

+ 13 = 17