Ползите от зеления чай за акне | Стилове в живота

Предимства на зеления чай:

• Фантастични антиоксиданти
• Повишава имунитета
• Изгаря мазнините и помага да се работи по-дълго
• Намалява стреса, но усилва мощта за мозъчна обработка
• Обръща увреждане на органи от пушенето и пиенето на алкохол
• Намалява появата на акне и други кожни инфекции

зелен tea for acne

Зеленият чай се счита за еликсир на добро здраве, който има далеч забележими ползи за борба с причините за основни заболявания като рак, инсулт и инфаркти. Всичко това се дължи на специалните компоненти в зеления чай, които го правят добър източник на хранителни вещества за човешкото тяло.

Виж повече: Страничен ефект на черен чай

Хранителни вещества в зеления чай:

Има различни съставки в зеления чай, които правят консумацията му важна. Това са:

• Анти оксиданти:

Полифенол антиоксидант Epigallocatechin-3-Gallate също често се нарича EGCG, е благословия за кожата.

♦ Намалява излишната продукция на себум, която е причина за акнето
♦ Той е противовъзпалителен и помага за борба с акнето
♦ Това е антибактериално средство и обръща растежа на бактериите, който се среща в акнето.

Аминокиселината Thianine спомага за подобряване на имунната система на кожата и се бори с акнето, причиняващо симптоми.

• Витамини:

Витамин В12 помага за регенерирането на кожните клетки
Витамин С помага за производството на колаген за възстановяване на кожата

Употреба на зелен чай за акне:

Казано, за да балансира анормалната хормонална активност, най-добре е да се консумира устно. Все пак човек може да извлече ползи от кожата си и локално. Той се казва, че е толкова ефективен, колкото и бензоил пероксид.

Виж повече: Билков чай ​​за отслабване

• Зелен чай напитка:

Консумирайте прясно сварен зелен чай най-малко 5 чаши дневно. Човек може дори да има до 10 чаши в зависимост от тяхната привързаност към вкуса. Той не вкусва толкова добре, че е склонен да расте на вашите вкусови пъпки с течение на времето. Има различни продукти, за да изберете най-добрата ви варя от. Най-добрата алтернатива е да изберете един органичен вариант.

• Зелен чай тонер:

Сварете чая в питейна вода в продължение на 20 минути и охладете за около час. Сега използвайте това в стерилизиран контейнер за пръскане като тонер. Разпръсква го както и когато се изисква за освежаващо чувство. Акнето склонна към акне се успокоява от тази смес.

• Пакети за зелен чай:

Просто изпразнете съдържанието на чантата в чантите, които използвате в своя режим на грижа за кожата, за да получите ползите от зеления чай. Използвайте го със съставки като безан, земна маса, мед и дори оризово брашно, за да видите видими ползи. Успокоява кожата на розацеята. Опитайте тази ефективна маска за лечение на акне:

Съставки:

♦ 1 чанта със зелен чай
♦ 3 капки масло от чаено дърво
♦ 5 капки масло от жожоба

Метод: Изпразнете съдържанието на чантата и смилайте я в прахообразна форма. Изсипете останалите съставки и оформете паста. Нанесете върху лицето, като избягвате очната област и я оставете да поеме за 30 минути. Изплакнете с топла вода и ще имате много успокоена кожа.

Виж повече: Билков чай ​​за отслабване

• Парна част на зеления чай:

Това е като вземане на пара само със зелен чай. Просто вземете пара така, както бихте иначе. Хвърли в чантата от листа зелен чай и ще помогне да се влее в кожата ви с пара. Направете го само за пет минути и запазете лицето си на безопасно разстояние.

Внимавайте със зеления чай, тъй като не е подходящ за всички. Това е превенция и не лекува, следователно консултирайте се с лекар преди да го консумирате. Той съдържа кофеин, така че не е препоръчително за тези, които страдат от тревожни проблеми. Освен че Зеленият чай е идеален за акне от всякакъв вид. Добавете, че е евтино и лесно достъпно. Ако всичко останало се провали, просто пийте чай и използвайте чайните чанти директно върху акнето. Това ще ви освободи и отвътре, и отвън.

Източник на изображението: Shutter stock

Leave A Comment

− 5 = 3