Ползите от кокосово масло за бременност Стилове в живота

Подготовка за посрещане на още начинаещ в семейството ви? Е, тогава е много очевидно, че имате безсънни нощи, които се чудят какво е най-добро за вашето бебе и за себе си. В края на краищата сте чували и много предупреждение срещу прием на наситени мазнини, които могат да навредят на вашето бебе и по този начин не сте сигурни дали кокосовото масло е добър вариант по време на бременност. Не стремим повече.

Кокосов орех Oil for Pregnancy

Неща, които трябва да знаете за кокосово масло:

Първо, бих казал, че кокосовото масло за бременни жени е много безопасно. Въпреки че кокосовото масло е сто процента наситена мазнина (да, това, което сте чували, е вярно!), Но не всички наситени мазнини са вредни за тялото. Кокосовото масло е средно-верижна мастна киселина, която лесно се приема от тялото. Всъщност, бихте направили по-добре, отколкото да навредите, ако по време на бременност замените всичко това масло на рафта с кокосово масло. Лауриновата киселина е основната мазнина в кокосовото масло и е известно, че има положително въздействие върху нивото на добрия холестерол в тялото ви. Лауриновата киселина не само помага да се поддържа нивото на холестерола в тялото, но и осигурява енергия за тялото ви. Освен това има антимикробни, антивирусни свойства. Също така е известно да се убиват паразити, като по този начин се увеличава имунитета, като по този начин се предпазва бебето, като се гарантира правилното му развитие. Известно е, че бременността намалява силата на имунитета на тялото и ви прави по-податливи на инфекции от всякакъв вид, така че потреблението на кокосово масло по време на бременност има много предимства.

Виж повече: рибено масло за бременност

Предимства на кокосово масло за бременност:

По този начин виждаме, че кокосовото масло се е утвърдило като здравословна мазнина и проучванията показват, че консумирането на здравословни мазнини по време на бременността дава възможност на тялото да получи максимално хранене и помага да абсорбира мастноразтворимите витамини.

Кокосов орех Oil during Pregnancy

Кокосово масло за бременност е от полза и за това, че е лесно да се смила и поддържа здравето на тялото по начини повече от един. Ползите от кокосово масло за бременност включват:

  • Балансиране на метаболизма и здравето на сърцето.
  • Увеличаване на енергийното захранване на тялото и фин баланс на нивото на добрия холестерол в организма
  • Поддържане на хормонални нива, особено по време на бременност, когато тялото произвежда специални хормони за благосъстоянието на детето.
  • Адекватната консумация на кокосово масло по време на бременност увеличава количеството лауринова киселина в майчиното мляко и повишава имунитета на Вашето дете по време на кърмене. Поради това се препоръчва жените да консумират кокосово масло в значителни количества и по-късно да кърмят бебето си.
  • Кокосовото масло също така подпомага съхраняването на мазнините по време на бременност. Този магазин за мазнини също помага при управлението на теглото в случай, че бременната жена е с наднормено тегло или с недостатъчно тегло.

Виж повече: е масло от чаено дърво по време на бременност

  • Не само кокосовото масло се удвоява като вкусно и здравословно олио за готвене, бременните дами също могат да я използват като млечен заместител. Той също така помага при бременни странични ефекти като киселини, сутрешно гадене и замайване. Дискомфортът на вагиналната сухота, който е много често по време на бременност, може да бъде преодолян и с помощта на кокосово масло.
  • Кокосово масло също успокоява дразненето на сухата кожа. Също така помага за намаляване на сухотата на зърната. Освен това кокосовото масло (особено съдържанието на лауринова киселина в него) също е отлично средство за премахване на стрии по време на бременност. Той има достатъчно количество витамин Е, който помага в борбата с тези грозни белези.

Надявам се, че тази статия е отговорила на вашите въпроси относно кокосово масло, безопасно по време на бременност? Бременните дами трябва да се тревожат по-малко за това колко ядат и трябва да се притесняват повече за това, което става вътре в тялото им. Кокосово масло е напълно безопасно за консумация по време на бременност и има много положителни ефекти върху вас и Вашето дете. И така, какво чакате? Вземи малка буркана от това прекрасно вещество на рафта си веднага щом можеш!

Виж повече: лавандулово масло по време на бременност

Запази

Leave A Comment

7 + 2 =