План за течни диети – ползи и странични ефекти Стилове в живота

Течното меню за диета е такова, в което се изтегля твърда храна, а приемането на течности от всякакъв вид се прави като заместител. Течният план за диета помага за почистването на тялото и помага за поддържането на телесното тегло след определени медицински състояния. Течностите като цяло трябва да се приемат и в подходящи количества, за да се поддържа тялото хидратирано, а кожата и косата да се поддържат в добро и здравословно състояние. Винаги е препоръчително да се консултирате с диетолог за здравословен течен хранителен план.

План за течни диети - ползи и странични ефекти Стилове в живота

Защо течна диета:

Течната диета има конкретна цел за тези, които я следват. Може да има една или повече причини да следвате пълна течна диета за план за отслабване в полза на тялото.

И преди да изберете течен план за диета, разберете нуждите на тялото си и след това прескочете плана за диета "7 дни" или "2 седмици", за да покажете резултати.

Виж повече: Млечна диета за отслабване

За лечение на затлъстяването:

Затлъстяването е най-честият проблем, който се решава с течна диета. Той поддържа калориен прием на организма в контрол, като същевременно осигурява необходимата енергия. Затлъстелите хора имат най-трудното време, за да свикнат с течния план за диета, защото тялото отнема много време, за да се адаптира към промяната на рутинната храна.

Пост хирургия:

Някои медицински лечения изискват от пациента да остане под наблюдение до 72 часа и през този период не може да се дава твърда храна на пациента; в такава ситуация най-предпочитана е течната диета.

План за течни диети за отслабване:

Когато става дума за загуба на тегло, много хора първо мислят за течна диета. Това е така, защото течните диети са изключително ниски на въглехидрати и поради наличието на вода и течности, тялото има тенденция да освобождава излишната вода и също така изгаря мазнините, които се изискват за ежедневните дейности.

Течните диети се считат за най-доброто решение за бърза загуба на тегло. И ако искате да загубите много тегло в нито един момент, тогава е добра идея да преминете към течна диета. Тя не ви гладува до смърт и също така изпълнява нуждите на тялото.

Докато идеята е добра за бърза загуба на тегло, е от съществено значение да се разбере способността на тялото. Ако ваш приятел е след течна диета и е загубил много тежест в рамките на кратък период и все още е енергичен, диетата щеше да е най-подходяща за тялото си.

Въпреки че умерената до крайна загуба на тегло може да се постигне чрез практикуване на течни диетични планове, прекомерното излагане само на течности и пълното изрязване на твърдите вещества може да пострадат тялото. Единственото нещо, което трябва да знаете, е колко може да вземе тялото ви, плюс това не трябва да се извършва дълго време, защото нежеланите реакции могат да нарушат вашия план и надежда.

Странични ефекти:

Проблеми с храносмилането:

След като тялото свикне с течна диета, той се сблъсква с някакъв проблем, който се връща към твърдата храна. В такъв случай течният хранителен режим трябва първо да се превърне в полу течна диета и постепенно да се приведе в твърда храна. Освен това е важно тялото да не се подлага на твърде мазни и тежки храни твърде скоро. Трябва да се даде време за корекция.

Намалено хранене и енергия:

Соковете и бультите намаляват приема на фибри в тялото, които са добър източник на енергия. Те също имат висока хранителна стойност, която е намалена, ако сте на течна диета.

Виж повече: Диета за отслабване със сок за отслабване

Увреждане на органи:

Екстремните диети могат да доведат до увреждане на стомаха и черния дроб и твърде много течна диета може да попречи на правилното функциониране на бъбреците.

Ефекти върху имунната система:

Тъй като тялото става слабо и по-малко енергия, то е по-податливо на проблеми в имунната система. За тялото става лесно да улавят различни заболявания.

Течната диета може да има и нежелани реакции. Всъщност течната диета може да има някои катастрофални въздействия върху тялото. Много хора са загубили килограми тегло, останали на течна диета и това е работило успешно както за мъже, така и за жени. Едно от най-хубавите неща по отношение на течната диета е неговото лошо въздействие върху мускулите и органите на тялото. Човек не може да има хранени балансирано хранене, когато те са на течна диета.

Контролираните течни калории могат да бъдат наистина вредни за организма. Тя ще позволи да се хвърлят инча, но в същото време тя може да съсипе храносмилателната система и да има някои неблагоприятни странични ефекти върху имунната система, както е описано по-горе. Такива катастрофи не са добри за организма и според научните изследвания хората, които поддържат такава диета, обикновено плащат със здравни точки в по-късен и много по-слаб етап. За здравословен начин на живот никога не може да се препоръча течна диета.

Според концепцията за течна диета, човек ще трябва да консумира ежедневното калорично съдържание под формата на течност. Но има много разлики в течността и твърдите храни. Твърдите храни остават в тялото по-продължително и служат на мускулите по-ефективно в сравнение с течните.

Други нежелани реакции от плана за течна диета:

Течната диета може да има много други сериозни физически странични ефекти, които са разгледани по-долу.

1. Тежки главоболия:

Течната диета може да доведе до появата на силни главоболия, които могат да бъдат много лоши за всеки. Хората трябва да работят и когато се появят главоболие, очевидно има блокаж в концентрацията и се фокусира върху работата. Течната диета може да доведе и до сериозни болки в челото. Трябва да спрете да поддържате такава диета, ако се появят такива симптоми.

2. Слабост:

Цялата умора на тялото е една от главните странични ефекти на течната диета. Човек ще се изправи пред сериозни проблеми със слабостта, ако не яде нищо друго освен течност през целия ден. Много от тях следват течен план за диета за отслабване. Това може да причини слабост.

3. Bad Breath:

Никой не обича лош дъх. Ако сте на течна диета, тогава лош дъх е неизбежен. Лошият дъх не може да се толерира изобщо и е един от главните странични ефекти на така наречената "здравословна течна диета".

4. Проблеми със запека:

Лице, което консумира течни калории за доста време, ще бъде изправено пред сериозни проблеми със стомаха и храносмилането. Ефектът от такава диета върху имунната система вече е обсъден. Това е доста подобно на тази точка. Течната диета може да доведе до запек и други стомашни проблеми като диария.

Калориен дефицит:

Определено количество калории се изисква от нашето тяло. Лицето трябва да консумира твърди калории доста често или на дневна база, за да отговори на изискванията за калории. Ето защо течната диета се казва, че води до дефицит на калории и това е една от главните причини защо човек не може да компенсира своя калориен дефицит поради консумацията на нискокалорични напитки, които не служат на тялото изобщо.

Примерна схема за здравословна диета:

Опции за закуска:

 • Чаша изсушена плодова зърнена закуска
 • Чаша вода или кафе
 • Чаша плодов сок

Сутрешна закуска:

 • Една чаша пюре от плодове
 • Чаша чай

Обяд:

 • Чаша от зелени зеленчуци
 • Чаша соево мляко или обикновена мляко
 • Чаша бульон

Следобедна закуска :

 • Чаша сладолед
 • Чаша обикновена вода

Вечеря :

 • Чаша от пречистени плодове
 • Чаша кремава супа
 • Чаша плодов сок
 • Чаша вода
 • Чаша соево мляко или обикновена мляко

Виж повече: Диети храни Рецепти за отслабване

Нощно време Снек:

 • Чаша кисело мляко
 • Чаша плодов сок
 • Чаша вода

По този начин виждаме как може да се следва течен план за диета, за да се облагодетелства тялото по няколко начина. Важно е да формулирате своя собствен план за хранене в зависимост от това как тялото реагира на различните промени, на които е подложен.

Тук са топ 5 рецепти за течна храна за бърза справка:

1. Зеленчукова супа:

Ако сте любители на зеленчуци просто вземете тази рецепта

 1. Един морков, един домати, четвърт бутилка тиквичка, един лук, едно зелено лют червен пипер
 2. Нарежете морков, домати, бутилка тиквичка, лук и зелено лют червен пипер и ги подсушете с вода, добавена към нивото, където всички зеленчуци се потапят.
 3. Сега изсипете зеленчуковата смес и малко вода.
 4. Украсете водата и добавете щипка прясно смлян пипер на прах и щипка каменна сол и сервирайте горещо!

2. Домашна супа:

Доматът е най-използваният зеленчук в много рецепти, тъй като обогатява вкуса. А доматената супа е една от най-продаваните супи във всяка кухня, която продава мезета!

 1. Вземете 3 домата, заври и ги пюре или вземете 2 супени лъжици доматено пюре.
 2. Добавете малко тънко сирене, ако желаете.
 3. Добавете малко вода, ако се сгъсти.
 4. Украсете го с пудра на прах, прясно нарязано кориандър и сервирайте горещо!

Това е най-лесният от всички!

3. Кленов сироп:

 1. 2 супени лъжици кленов сироп, за предпочитане органичен
 2. 2 супени лъжици лимонов сок
 3. Пяна от пипер на прах

Смесете трите съставки с 300 ml вода. Разбъркайте добре и отпийте!

4. Дизайнът на знаменитостите:

 1. 5 капки масло от пшеничен зародиш
 2. 5 капки ленено масло
 3. обикновен кисело мляко една чаша
 4. обезмаслено соево мляко една чаша
 5. портокалов сок и сок от червени боровинки една чаша

Поставете всички съставки в купа и им дайте добра смес. Това е най-търсеният план за отслабване на знаменитост.

5. Супа от зеленчукова пяна:

 1. Един домати
 2. Един морков
 3. половин чаша нарязано зеле
 4. половин чаша броколи
 5. няколко капки лимонов сок и някои подправки.

Нарежете всички зеленчуци и ги оставете да кипнат. Докато кипете, добавете подправките по ваш избор като дафинов лист, карамфил, черен пипер и т.н. и оцветете водата. Сега сервирайте го горещо, като приготвите с лимон и няколко разпръснати.

Това е вкусно, но все пак хранително!

Сега знаете предимствата на течния диета план, както и възможните странични ефекти, които може да има, когато се практикува с няколко комбинации от течности. Важно е да формулирате своя собствен план за хранене в зависимост от това как тялото реагира на различните промени, на които е подложен.

В тази статия сте снабдени с течна диета диаграма и някои от характеристиките за здравословна течна диета. Течната диета за отслабване е един от най-разпространените набор от думи в наши дни в устата на хората, които са загрижени за физиката. Човек не може просто да компенсира калорийния дефицит, който може да е причинен поради такива диети, което доказва, че тази диета не е толкова здравословна за нас.

Leave A Comment

44 − 43 =